Uusia digikanavia

Digi-tv lähti liikkeelle kangerrellen ja muutama alkuperäinen luvanhaltija jätti homman sikseen. Nyt käyttämättä jääneet kolme lupaa ovat uudessa haussa ja niiden hakijat julkistettiin tänään.

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo kiinnittävänsä valinnassaan huomiota “ohjelmistotarjonnan monipuolisuutta lisääviin ja yleisöä kiinnostaviin teemakanaviin”. Joukossa on ihan mielenkiintoisia yrittäjiä:

Ulkomaisilla hakijoilla on tarjolla joukko satelliitti- ja kaapeli-tv-katsojille tuttuja kanavia: Canal+, Discovery Channel, Animal Planet, Eurosport, EurosportNews, MTV Nordic, VH-1, Nickleodeon ja E!. Meidän perheessämme näitä kaikkia katsellaan jo satelliittilautasen kautta ja voikin todeta että mikään noista ei olisi hassumpi valinta.

Kotimaisista yrittäjistä Jantonin hakemus tarkoittanee suomeksi TV-Tampereen levittämistä digiverkossa. Vaikka paikallisuus onkin pop, en usko että tämä ainakaan meillä lisäisi maanpäällisen digiboxin ostohaluja. MTV:n ostos- ja pelikanava haiskahtaa 24-tuntiselta versiolta siitä moskasta mitä tällä hetkellä lähetetään varsinaisen ohjelma-ajan ulkopuolella. Toivon todellakin, että kanavapaikkaa ei tuollaiseen haaskata.

Turun kaapelitelevision, Kevyen Kanavan, LAB42:n ja Vizorin aiemmat tuotokset ovat taas ainakin minulle vieraita – olisipa hauska tietää millaista heillä olisi tarjolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *