Pelastakaa Radiomafia

Tänään jokaisen blogin etusivulla: Radiomafia meinataan teilata, allekirjoita addressi kanavan puolesta. Vaikka kuuntelen vähänlaisesti radiota, Mafia on kuulunut suosikkeihini alusta asti. Ei senkään musiikkitarjonta saa jopoa varsinaisesti keulimaan – ainakin joka-aamuisen Peltsin ja Juuson musiikkivalikoima lähentelee ihan sitä samaa kissfm-rapaa kuin muillakin kanavilla.

Mutta missä olisi sellainen addressi, jonka allekirjoittamalla Suomeen saataisiin kunnollinen puheradio? Muutakin kuin urheilua ja musiikkia.

6 thoughts on “Pelastakaa Radiomafia

 1. Ei ne aamu- ja päiväohjelmat, vaan ne iltaohjelmat. Mafia tarjoaa kaikenlaista erikoisohjelmaa progen, jazzin, ambientin, metallin, punkin, maailmanmusiikin jne. ystäville. Kun Mafia lopettaa, jäljelle ei jää kuin pieni paikallisasema Radio Helsinki. Ei todellakaan näytä hyvältä. Toivottavasti Radio Helsinki pitää pintansa, ja saamme nauttia sentään yhdestä hieman erilaista musiikkia soittavasta radioasemasta.

 2. En ole mafiaa pitkaan aikaan kuunnellut, se on kuitenkin lopulta pitkalti samaa soittolistaa kuin kaupalliset kanavat. Se onkin sen ongelma: mafian tulisi tarjota laatua, eika kilpailla kaupallisten kanavien kanssa. Mita jarkea kilpailla verovaroilla mainosrahoitteisia kanavia vastaan?

  Onneksi on soittolistaton Radio Helsinki.

 3. Huh, onpas Kansa tottunut huonoon tarjontaan, kun radiomafian “Taivalkoskelaisillakin on oikeus kuulla KissFM:n soittolistaa” -linjalle kerätään addressia.

  En näe juurikaan pelastamisen arvoista kanavassa, jonka päiväohjelmisto koostuu ah niin originelleistä ohjelmaideoista jotka kaikki voidaan johtaa vaikka seuraavaan malliin:
  “Mitäs hei jos vaikka luettaisiin iltapäivälehtiotsikoita radiossa, ja sitten jos vaikka kuuntelijat saisivat osallistua soittamalla lähetykseen ja kertomalla mielipiteensä niistä?”

  “Joo! toi olisi niinkuin interaktiivisuutta!”

  “Välissä voitaisiin sitten vaikka soittaa laadukasta musiikkia suoraan levy-yhtiöiden puffilistoilta!”

  “Joo! toi osoittaa että me emme ole mikään jähmeä valtionradio, vaan puhuttelemme nuoria!”

  … Valitettavasti uusi linjaus ei ainakaan Nelosen jutun ( http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.phtml?id=14636 ) mukaan lupaa parempaa, vaan nuorille aiotaan tehdä entistä surkeampaa bulkkiohjelmaa: “Uuden nuorisoradion kohderyhmä on Mafiaa nuorempi. Yleisradio tahtoo pyydystää noin kaksikymppisiä kuuntelijoita, eli samaa Britney Spears -kansaa kuin KissFm ja Radio NRJ:kin”. Miksi, oi miksi?

  Jonkin “pelastakaa edes Avaruusromua” -addressin voisin kyllä sinänsä allekirjoittaakin, mutta nykyinen Radiomafia, on jo pelkästään nimeltäänkin niin käsittämättöntä huonoutta, että joutaa mennä.

  PS. Radio Peili, joka on ensisijainen radiokanavani lähettää pelkästään puheohjelmia päivisin ja jazzia öisin. Myös Radio Aino pukkaa joskus kohtuullista puheohjelmaa, ja soittolista on lähinnä VH-1:n kopio.

 4. …ja Radio Ainoa voi kuunnella Tampereella esim. bussissa miten?

  Radio Peiliä tulee kuunneltua silloin tällöin, mutta siellä ohjelmat ovat usein TV-ohjelmien ääniraitoja ym. sillisalaattia. Öisin sieltä tulee muuten jazzin sijasta ulkomaankielisiä puheohjelmia, joita tulee myös kuunneltua usein.

  Kovin uutispainotteisia ovat vaan nuo, siihenkin kaipaisi hieman vaihtelua.

 5. Kyllä Kiss FM on paljo parempi. Huonoa musiikkia tulee molmmilta kanavilta, mutta KssFM:ää viitii kuitenkin kunnella, mutta vain Timbeä ja Sirkkua. Aivan sama vaikka muut radiokanavat lakkautettas, kunhan KISS FM säilyy. Nooh, onhan se mafia parempi kuin Nova ja muut paskat kanavat. Mafia on hyvä kakkonen, mutta paljon Kiss FM:ää jäljessä

 6. Mitäs te täällä Mafiaa haukutte? Vai muka Kissin ja Mafian soittarit samaa paskaa vai? Itse olen huomannut, että Kiss FM tarjoaa soittolistallaan lässynössölässynlässynpaskaa ja Radiomafia tarjoaa soittolistallaan laatua. Ja Mafia sitä paitsi päivittää soittolistaansa suhteellisen ahkerasti ja on jopa ottanut sinne aikoinaan Kemopetrolin “Child Is My Name”-biisin CD-R-vaiheessa! Se biisi ei soittarille ainakaan levy-yhtiöltä tullut. Kissillä soi samat biisit kuukaudesta toiseen.

  Joten miettikää vähän ennen kuin haukutte älkääkä haukkuko vaan haukkumisen ilosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *