Antipainovoimaa

Kompassi bongasi BBC:n uutisen siitä, kuinka Boeingin tutkijat ovat ottaneet tosissaan tohtori Podkletnovin antipainovoimatutkimukset Tampereen teknillisessä korkeakoulussa. Tuosta uutisesta palasi mieleen Wiredissä vuonna 1998 miehestä julkaistu artikkeli – hyvän taustoituksen lisäksi artikkelissa oli hauskaa Suomi-paikallisväriä amerikkalaistoimittajan silmin katsottuna.

It’s now an hour after dawn, but the light is still so dim, the scenery outside is all in shades of gray – as if I’m trapped inside a monochrome TV with the brightness control stuck near zero. In Finland in the winter, when the sky is totally choked with clouds, the country becomes one big sensory-deprivation tank.

On the car radio some nameless station plays authentic American bluegrass, except that the lyrics are in Finnish, which is a head-bending experience, the last thing I need right now.

Kari A. Kuure suhtautuu asiaan skeptisesti ja kirjoittaa Avaruus-verkkojulkaisussa siitä mitä oikeasti tapahtui.

Samainen Avaruus-julkaisu raportoi muuten myös NT7:stä – asteroidi ei ole enää törmäyskurssilla, ainakaan ennen vuotta 2060. Jos otit tosissasi ajatuksen siitä että elinaikaa on enää vähän päälle 16 vuotta ja aloit elää elämääsi täysillä, älä lopeta.

1 thought on “Antipainovoimaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *