Kamerakännykän kuvanlaadusta

Aiemmin kirjoittelin Ericsson T68i:n näytön laadusta kuvien kanssa. En ollut kovin vakuuttunut – fiiliskuvan kohde jäi lähinnä arvailuksi. Nyt Pinserin sisäpiirin lähteet toimittivat kuvia Nokian kamerakännykästä käytännössä. Pääseekö kuvanlaatu samalle tasolle? Katso itse:

Ainakin näiden kuvien perusteella näytössä näkyvien kuvien tasolla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Suurenna kuvia klikkaamalla.

Alla vielä vertailun vuoksi aiemmin ottamani Ericsson-kuva…

3 thoughts on “Kamerakännykän kuvanlaadusta

 1. Entäs jos koittaa toisinpäin: ottaa Ericssonin lisälaitekameralla kuvan ja a) katselee sitä suoraan Erkissä ja b) lähettää sen Nokiaan katseltavaksi? Pitäisi ehkä selvittää tuota kuvan laatua noinkin päin. Muutenhan toi ero nyt kyllä on HIEMAN Nokian eduksi :-)

 2. Nuo nokialaisen kuvathan ovat suoraan puhelimen omasta “kuvapankista” jonne kameralla otetut kuvat tallentuvat.

  Herääkin kysymys kuinka noille kuville käy kun niitä lähetetään mms:änä !?.
  Kuinka suuria kuvia mms:n mukana voi yleensäkkään lähettää?

  Tuosta Ericssonista otetusta mms kuvasta ainakin voi päätellä sen että erkin näytön pikselit ei riittäisi tarkemman kuvan näyttämiseen yleensäkkään ?. Lienekö tulkinnut kuvaa oikein ??

 3. Onko Aamulehti-kuvakin kuvapankista? Epäilen…

  Lähetettäessä MMS:nä kuvat pienentyvät – esim tuo esimerkkikuvani Miihkalilta saapui puhelimeen 160 x 120 -kokoisena.

  Ericssonin näytössä on tosiaan pikselimäärä pienempi (101 x 80) kuin nokialaisessa (176 x 208), eli Erkki joutuu vielä skaalaamaan kuvaa pienemmäksi näytettäessä. Vaikuttaisi siltä, että se skaalaa kuvan 80 x 60 -kokoiseksi, jolloin kuvan ympärille tulevat yllä näkyvät reilut marginaalit. Nokian puhelin näyttäisi käyttävän tuota 160 x 120 -resoluutiota kuvia esittäessään, joten sen näytöllä kuvat ovat “neljä kertaa tarkempia”.

  Ericssonin lisälaitekameraa en ole päässyt vielä testailemaan – Pinseri ottaa mielellään vastaan myös sillä otettuja kuvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *