Esteitä mobiiliutopian tiellä

Helsingin Sanomat laittoi langattoman internetin testiin. Eläkeläiselle ja koulupojalle annettiin kuukaudeksi käyttöön viimeisimmillä herkuilla varustetut mobiililaitteet. Tulokset eivät olleet yllättäviä: mobiilin netin käyttäminen on edelleenkin hankalaa ja kallista, mutta ei siltikään järin mielenkiintoista . Itsellänikin MMS on jäänyt täysin käyttämättömäksi alun leikkien jälkeen.

2 thoughts on “Esteitä mobiiliutopian tiellä

  1. Kyllä se mobiiliutopia sieltä vielä tulee. Nettisurffaus missä tahansa (kiinteällä kuukausimaksulla) tulee varmasti olemaan pop, jos nopeus vain on siedettävä. Ja paperinen postikortti jää historiaan kun Kanarialta voi lähettää rantakuvia suoraan kaverin kännyyn.

    Demokratian kannalta kuvaviestit ovat loistojuttu — edes televisio ei pysty siihen reaaliaikaiseen kuvavirtaan, jonka kansalaiset saavat tarvittaessa MMS-kamerakännyköillä aikaan.

  2. Olen samaa mieltä siinä, että potentiaalia on. Mutta kuten aina, lyhyen aikavälin ennusteet ovat yleensä ylioptimistisia ja pitkän aikavälin ennusteet eivät osaa ennakoida juurikaan nopeasti muuttuvia asioita.

    Me innokkaat harrastajat osaamme ottaa heti alusta pitäen kaiken irti uusista mahdollisuuksista, ja olemme kuin kotonamme GPRS- ja MMS-maailmassa, mutta valitettavasti kuluttajien “suuri massa” on hieman enemmän skeptinen. He tarvitsevat äärimmäisen helppoa käytettävyyttä, selkeää vastinetta rahalle ja ennenkaikkea järkevää sisältöä.

    Voisiko porno antaa pientä lisäboostia kuvaviestibisnekselle? Muistelleenpa vain valokuvaa, videonauhureita tai internettiä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *