Aulanko

Hmeenlinnassa sijaitseva Aulangon luonnonsuojelualue on yksi niist paikoista, jossa kymisest on tullut meille perinne. Alueen ympri kulkee rengastie, jonka varrelle voi pyshty piknikille, ihailemaan monipuolista kasvistoa tai vaikkapa syttmn lintuja.

Viime viikolla kydessmme Aulangolla pitkst aikaa kohtasimme ikvn nyn: myrsky oli kaatanut mets laajalta alueelta. Tuuli oli repinyt metsn maan tasalle kuin hakkuiden jljilt. Metshallitus kertoo sivuillaan, ett myrskyn kaatama alue jtetn sellaisekseen ja sen annetaan metsitty luonnollisesti. Suuresta tuhosta voikin tulla aikaiseksi jotain mielenkiintoista – alussa rumaa, mutta ajan myt kaunista.

Aulangon tapaiset “kaupunkimetst” ovat helppoudessaan houkuttelevia. Niihin on hyvt kulkuyhteydet ja liikkuminen on tehty aloitteleville luonnossa kulkijoillekin helpoksi. Muita kymisen arvoisia kaupunkimetsi ja -puistoja ovat mm. Kew Gardens ja Hampstead Heath Lontoossa sek Muir Woods San Franciscon lhell.


Punapuita Muir Woodsissa


Panoraamakuva punapuusta

One thought on “Aulanko

  1. Kaupunkimetsist puhuttaessa en soisi unohdettavan ihan kotimaista kamaa olevaa Viikin luonnonsuojelualuetta. Se se juuri “maaseutu Helsingin keskell” niinkuin HS mainitsi taannoin. Matkaa on 7km linnuntiet Stadin keskustasta. Me maalliset raukat joudumme tosin ottamaan bussin n:o 68.

    Lintuja, eksoottisia puita ja kasveja ym. ym. on runsain mitoin. Paikalliset asukit nkevt kettuja ja jniksi pivittin, muista harvinaisemmista asukkaista puhumattakaan. Punapuita tosin ei ole :)

    #matti-the-viikki-man

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *