Shkpostista

Mika kirjoittaa Phkintehtaassa shkpostiin vastaamatta jttmisest. Tytyy tunnustaa, ett olen itse syyllistynyt aivan liian monta kertaa shkpostin ignorointiin. Mutta asiaa voi aina puolustella:

Noin vuodesta 1995 lhtien shkpostiini tulevien viestien tulva on ollut niin suuri, ett olen joutunut luopumaan hyvst periaatteestani ett kaikille vastataan. Hiljaisempina aikoina postilaatikon yllpito sujuu viel jotenkuten, mutta esimerkiksi tll hetkell shkpostini tila on lhinn katastrofaalinen.

Postilaatikkoni on jaettu neljn osastoon: Arkistoon, jonne siirrn ksitellyt asiat; muihin kansioihin, joihin postituslistoilta yms. paikoista tuleva posti suodattuu automaattisesti ja Inboxiin jonne tulevat ns. akuutit viestit. Inbox, eli Saapuneet, on jaettu lisksi Outlookin toiminnoilla kahteen loogiseen osaan: tavallisiin viesteihin sek niihin jotka olen merkinnyt suuremmalle prioriteetille.

Kun katselen postilaatikkoani tll hetkell, Inboxissa on 538 viesti, joista n. 5% on merkitty korkealle prioriteetille. Uutta postia sataa kymmenien viestien pivvauhdilla, kytnnss nopeammin kuin sit ehtii ksitell (jos aikoo ehti tehd muitakin tit). Ja thn lukemaan ei ole laskettu mukaan spammia, joka (luojan kiitos) suodattuu 99-prosenttisesti uuden aggressiivisen spammifiltterimme ansiosta.

Valitettavan usein ky niin, ett jokin mielenkiintoinen tai trkekin asia unohtuu muiden shkpostien vliin ja lydn sen postilaatikostani vasta pitkn ajan kuluttua. Joskus viesti joutuu muiden joukkoon Arkistoon, jossa se hautautuu tuhansien kaltaistensa seuraan.

Mit tm tarkoittaa kytnnss? Shkposti ei valitettavasti ainakaan minun kohdallani (eik monen muunkaan kohdalla) ole viel 100% luotettava vline. Siksi varmistan itse trket asiat aina “perinteisill” menetelmill, eli kytnnss puhelinsoitolla. Jos shkpostiin ei tahdo kuulua vastausta, ymmrrn ett vastapuoli krsii samasta ongelmasta ja lhetn rohkeasti uuden muistutuksen. Samaa suosittelen niille, jotka kommunikoivat minun ja kaltaisteni kanssa.

Kuulostaako tutulta? Vai olenko ainoa shkpostivuoren alle hautautunut?

Yrityksen helpdesk on tietysti eri asia kuin kiireisen nrtin postilaatikko. Yritykselle tuleva shkpostiliikenne on sellaista, johon tytyy reagoida tavalla tai toisella. Jos yritys luottaa siihen, ett info-osoitteeseen saapunut posti lhetetn eteenpin postituslistalle ja joku listan jsenist reagoi postiin kun huvittaa, katastrofin ainekset ovat valmiit. Joskus saattaa kyd niin, ett kaikki listan jsenet ovat hukkuneita postiin.

Tilanteeseen on erilaisia ratkaisuja aina hienostuneista shkpostiliikennett delegoivista palautteenksittelyjrjestelmist sopimuspohjaisiin menetelmiin, jossa listan jsenet keskinisell sopimuksella pitvt huolta siit ett posti ei missn tilanteessa katoa “kyll-joku-muu-sen-hoitaa” -aukkoon.

Voin kuitenkin kuvitella, ett jotenkin nin on pssyt kymn Mikan 11 kuukautta sitten lhettmn viestin kanssa. Rohkeasti uutta viesti peliin ja toivotaan ett ko. firma parantaa tapansa.

One thought on “Shkpostista

  1. Viime aikaisten kokemusten valossa olen huomannut, ett erityisen helposti hukkuvat viestit joissa kyselln esimerkiksi juttupalkkion pern, mit markkinointi haluaa uudelle kirjalle nimeksi, tai miss viipyy 3 kk sitten valmistunut tutkimusraportti. Tm viittaisi siihen, ett shkpostitse kannattaa lhett vaan iloisia ja mukavia viestej, jotka eivt vaadi vastaamista, tai forwardoida humoristisia ketjukirjeit.Terkkuni sinne shkpostivuoren alle. Kannattaako mailiosoitettaan levitt kaikkialle, jos postejaan ei kerran aio lukea? Tee siit salainen. :->
    Kuhla-Kaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *