Keskustelua kommenteista

Juri ja Jarno poistivat kommentointimahdollisuudet weblogeistaan samalla kun Ilya on miettinyt sellaisen lismist mutta jttnyt asian hautumaan.

Monissa weblogeissa kommentointimahdollisuus lytyy, mutta se nytt valitettavan usein surullista “0 kommenttia” -teksti. Havaintojen perusteella voisi karkeasti arvioida, ett noin joka sadannella kvijll on jotain sanottavaa.

Vilkkaita keskusteluita herttvt lhinn erittin suositut saitit, mutta pienten saittien sarjassa, johon Pinserikin viel kuuluu, saa olla tyytyvinen siihen jos artikkeliin tulee parikin vastinetta.

Weblogipiireiss on tapana kirjoittaa jutuista kommentti omaan blogiinsa (aivan kuten min teen juuri nyt). Alkuperisen jutun kirjoittaja lyt kommentin tutkimalla saittinsa viittauslogia. Kommenttien lytymisen helpottamiseksi innokkaimmet harrastajat rakentavat blogiinsa listoiminnon, joka nytt kyseiseen juttuun kommenteista tulleet viittaukset (tmn jutun viittauslista oikeassa reunassa). Tm on “weblogien tapa toimia”.

Tuo jtt tosin ulkopuolelle sellaiset lukijat, joilla ei ole omaa weblogia tai jotka eivt syyst tai toisesta halua kytt kokonaista juttua muiden kirjoittamien asioiden kommentointiin. Niinp kommentointimahdollisuus silyy Pinseriss edelleen…

2 thoughts on “Keskustelua kommenteista

 1. Pitnee nyt sen verran tarkentaa, ett minun alkuperinen pts ei ollut niinkn syvllisen filosofisen analyysin seuraus, vaan kyseisen blogin vetjn, l. minun, pts, ett kommentit eivt ei ole tarpeellisia ko. blogissa ja ett mahdolliset kommentointikikkareet olivat kkkisi. Jos joskus saan itsestni irti sen verran, ett siirrn tuon johonkin toimivampaan lokaatioon, niin vaihtanen samalla bloggausohjelman (http://db.cs.helsinki.fi/%7Ejajvirta/cgi-bin/bloggers.html ;-) ja voisin liitt blogiin jonkinlaisen kommentointivirityksen. (Nyt nyttisi olevan mainio hetki tehd pts siirtymisest, koska nemm tuo blogspot.com on nurin.)

  Ja kyll, jos kukaan ei kommentoi, niin kommentointimahdollisuuden antaminen tuntuu jotenkin hlmlt. :-)

  Sekavan kommenttini voisin ptt mainostamalla toista blogiani, joka saattaa kiinnostaa sellaisiakin, jotka eivt harrasta Pythonilla ohjelmointia: Incomputing news, http://db.cs.helsinki.fi/%7Ejajvirta/incomputing.html
  ; se blogspot.com on edelleen nurin.

 2. Hassua, ett alkuperinen kommenttisi kommentointimahdollisuuksien puuttumisesta sai minut miettimn omaa kantaani kommentteihin uudestaan. Aionkin saittiuudistuksen (Real Soon Now, heh) myt list Suodattimeen kommentointisysteemin.

  Yksi selkesti huono puoli blogien vlill kytvist keskusteluista on se, ett ne voi liian helposti tysin missata. :(

  Postauskohtainen paluulinkkaus on edelleen minusta referrerlokien paras jalostusmuoto. Sit on kuitenkin kommenttien tavoin vaikea–tai ainakin kmpel–toteuttaa blogeissa, joissa kirjoitukset ovat lyhyit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *