Viikonloppu

Kesäkuu alkoi ja sen merkkinä ovat ylioppilasjuhlat ja kukkivat syreenipuut. Kesä on hyvä aloittaa tuhdilla linkkilistalla, jonka aiheina tänään ovat mm. hakukoneet, yhteisöllisyys ja tietokoneiden polttaminen.

Googlen ohjelmointikilpailu päättyi ja voittajaksi selvisi Daniel Egnor . Voittotyö lisää hakuun mahdollisuuden etsiä tietoa paikan perusteella.

Aukea.net on ollut pystyssä jo pidempään, mutta kävin itse siellä ensimmäistä kertaa tänään. Kyseessä on hienosti tehty paikka valokuvien, tekstien ja musiikin arvostelulle ja jakamiselle.

Re:n palkkalaskuri kertoo paljonko liksasi pitäisi olla jos olet duunissa uusmedia-alalla.

J.C. Herz kirjoittaa mielenkiintoisia juttuja yhteisöllisyydestä artikkeleissa The Lonely Crowd, 50,000,000 Star Warriors Can’t Be Wrong ja Learning From The Sims. Linkit löytyivät Peter Merholzilta, joka kirjoitti yhteenvedon Herzin konferenssiesityksestä. Oma kosketukseni kuuluisuuden kanssa tapahtui joitain vuosia sitten luettuani Herzin kirjan “Surfing on the Internet”. Satuin törmäämään häneen IRC:ssä seuraavana päivänä ja sain harvinaisen tilaisuuden keskustella kirjoittajan kanssa heti tuoreeltaan lukemisen jälkeen.

Kartoo on hakukone uudenlaisella tuloksienesittämistavalla. Jos ei muuta, niin se on ainakin mielenkiintoinen.

Ericsson T68:n päivitys T68i:ksi on nyt saatavilla maksutta kaupoissa. Täytyypä kiikuttaa puhelin päivitykseen heti ensi viikolla. T68-omistajille ehdoton käyntipaikka on TSixtyEight.com. Logot haetaan toki esato.comista.

Tutka on mielenkiintoinen media-alan verkkolehti.

Columbia Newsblaster on automatisoitu systeemi, joka yrittää suodattaa esiin tärkeät uutiset. Itse pidän tässä palvelussa siitä, että se löytää lähteiksi hieman harvinaisempiakin linkkejä.

Steven Spielberg valmistui yliopistosta – pidettyään 33 vuoden tauon opiskelussa. Mitenkähän meikäläisen pitäisi ottaa tämä uutinen? Alkaa työskennellä sen hiton gradun kanssa, vai miettiä että onhan tässä vielä parikymmentä vuotta aikaa?

Kuinka NextCube poltettiin – pitkä mutta hauska tarina siitä, miten vaikeaa on yhden tietokoneen polttaminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *