Näköala jota käy kateeksi

Kirjoittaja Sami, 17.5.2002

“Aivan kuin UFOja olisi lentänyt muodostelmassa kohti maapalloa, kolme tai neljä kerrallaan”. Frank Culbertson kuvailee, millaista on katsella meteorisadetta avaruusasemalta. Ei voi kuin todeta, että kateeksi käy.

Jos haluat nähdä International Space Stationin omin silmin, käy katsomassa näkyvyyslaskelmat osoitteesta heavens-above.com. Syöttämällä oman paikkakuntasi koordinaatit saat tarkat ohjeet siitä, minne katsella ja koska. Samasta paikasta löytyy myös laskelmia Iridium-väläysten tiirailuun. Matkapuhelinsatelliitin paneeleista pienen hetken ajan heijastuva kirkas auringonvalo on jännittävä näky keskellä yötaivasta.

Osa palvelun viehätystä on, miten tarkasti voidaan ennustaa parin sekunnin mittaisen välähdyksen näkyminen ja vieläpä kohdistaa sen kirkkain kohta satojen metrien tarkkuudella oikeaan paikkaan. Todellista rakettitiedettä!

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.