Nkala jota ky kateeksi

“Aivan kuin UFOja olisi lentnyt muodostelmassa kohti maapalloa, kolme tai nelj kerrallaan”. Frank Culbertson kuvailee, millaista on katsella meteorisadetta avaruusasemalta. Ei voi kuin todeta, ett kateeksi ky.

Jos haluat nhd International Space Stationin omin silmin, ky katsomassa nkyvyyslaskelmat osoitteesta heavens-above.com. Syttmll oman paikkakuntasi koordinaatit saat tarkat ohjeet siit, minne katsella ja koska. Samasta paikasta lytyy mys laskelmia Iridium-vlysten tiirailuun. Matkapuhelinsatelliitin paneeleista pienen hetken ajan heijastuva kirkas auringonvalo on jnnittv nky keskell ytaivasta.

Osa palvelun viehtyst on, miten tarkasti voidaan ennustaa parin sekunnin mittaisen vlhdyksen nkyminen ja vielp kohdistaa sen kirkkain kohta satojen metrien tarkkuudella oikeaan paikkaan. Todellista rakettitiedett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *