Näköala jota käy kateeksi

“Aivan kuin UFOja olisi lentänyt muodostelmassa kohti maapalloa, kolme tai neljä kerrallaan”. Frank Culbertson kuvailee, millaista on katsella meteorisadetta avaruusasemalta. Ei voi kuin todeta, että kateeksi käy.

Jos haluat nähdä International Space Stationin omin silmin, käy katsomassa näkyvyyslaskelmat osoitteesta heavens-above.com. Syöttämällä oman paikkakuntasi koordinaatit saat tarkat ohjeet siitä, minne katsella ja koska. Samasta paikasta löytyy myös laskelmia Iridium-väläysten tiirailuun. Matkapuhelinsatelliitin paneeleista pienen hetken ajan heijastuva kirkas auringonvalo on jännittävä näky keskellä yötaivasta.

Osa palvelun viehätystä on, miten tarkasti voidaan ennustaa parin sekunnin mittaisen välähdyksen näkyminen ja vieläpä kohdistaa sen kirkkain kohta satojen metrien tarkkuudella oikeaan paikkaan. Todellista rakettitiedettä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *