Myus: Tavarantilausta maailmalta

Muutama viikko sitten tuli kokeiltua myus.com:ia tavaran tilaamiseen USA:sta. Lupasin antaa pikaraportin palvelun toimivuudesta, joten tässä se tulee.

Hieman taustaa: joskus tulee vastaan tilanne, jossa haluttaisi ostaa tuotteita amerikkalaisesta verkkokaupasta, mutta kauppa ei toimita tilauksia USA:n ulkopuolelle. Tarvitset siis välikäden, joka toimittaa tilauksesi Atlantin tälle puolelle.

Myus on juuri tällainen palvelu. Kun rekisteröidyt, saat itsellesi katuosoitteen Floridan Sarasotasta. Seuraavan kerran verkossa shoppaillessasi annat verkkokauppaan tämän osoitteen. Ostokset lähtevät Floridaan, jossa ne pakataan uudelleen ja lähetetään kuriiripalvelulla kotiosoitteeseesi.

Meillä on käytössä American Expressin asiakasetuna saatu Premium-palvelu, jonka etuna peruspalveluun on ostoksien yhdistely (voit tilata tavaraa useammasta verkkokaupasta ja lähetyttää ne Suomeen vasta sitten kun kaikki ovat perillä) ja shoppauspalvelu (et ole rajoittunut pelkästään verkkokauppaan, vaan voit pyytää Myus:aa käymään puolestasi fyysisessä kaupassa).

Tilasimme n. sadan dollarin edestä tavaraa, jota verkkokauppa ei suostunut toimittamaan ulkomaille. Kun ostokset olivat saapuneet perille, Myus paketoi ne siististi yhteen laatikkoon ja laittoi ne DHL:n kyydillä kohti Kangasalaa. Paketin perilletulo kesti viisi päivää (joista kaksi Turussa tullissa ja yksi Tampereella jakelua odottamassa).

EU:n ulkopuolelta tilatuista ostoksista täytyy maksaa kuljetuskulujen lisäksi tullia ja arvonlisäveroa. Kuriirin kulut pienehkölle pahvilaatikolle olivat n. 30 euroa. Sadan dollarin ostoksista ei tosin tullia vielä tullut, mutta koko shoppailusta (tavarat ja kuljetuskulut) piti maksaa arvonlisävero, josta tuli summaan vielä parikymppiä lisää.

Myus:lla shoppailu ei siis ole välttämättä sieltä edullisimmasta päästä, mutta jos jokin tuote on vain kertakaikkiaan pakko saada ostaa, se tekee tehtävänsä hyvin. Ehkäpä tälle tulee seuraavan kerran käyttöä, kun uudet iPhonet ja iPadit ilmestyvät ;-)

3 thoughts on “Myus: Tavarantilausta maailmalta

  1. Mut joo luin mielenkiinnolla tätä kun olen jo hetken miettinyt et miten ihmeessä saan kaiken krääsän tilattua jenkeistä, ihan vaan uteliaisuudesta kysynkin et minkä noista kolmesta Premium, Premium+Mail vai Standard.. Riittäkö toi pelkkä halvin?

  2. Premiumin ja Standardin on kaiketi lähinnä se, että Premiumissa voi kerätä useita ostoksia samaan lähetykseen ja säästää siten postikuluissa. Premium+Mail sisältää lehtien ja muun postin välityksen. Luulen että Standard on ihan riittävä useimmille käyttäjille (meillä on Premium siksi että se tuli automaattisesti tarjouksen mukana).

  3. Amazon.co.uk ei aina suostu toimittamaan Englannin ulkopuolell joten olen tilannut Forward2me:n kautta. Maksaa parikymppiä per kuljetus, toimii hienosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *