Moleskine-mania

Kasa mainitsi ohimennen Moleskine-muistivihkot. En ollut kuullutkaan ennen moisista, joten asiaa täytyi hieman tutkia. Voi pojat! Öljykangaspäällysteinen muistikirja jollaista käytti Hemingway, Matisse, van Gogh ja Indiana Jonesin isä. Miten ihmeessä olen voinut missata moisen ylellisyystarvikkeen?

Nyt täytyy vielä selvittää, mistä noita voi ostaa. Millaistakohan kynää Moleskinen kanssa kuuluu käyttää? Tosin uskollinen Filofaxini lienee tyylikkyydeltään vähintäänkin samaa tasoa kunhan se on saanut patinoitua vielä pari vuosikymmentä. Siinä on enemmän säilytystilaakin. Kuitenkin, kukapa ei haluaisi taskuunsa aitoa Grail Diaryä?

23 thoughts on “Moleskine-mania

  1. Googlailin tossa huvikseni kuvia tästä.
    Onko siis kysymyksessä se sama “vahakantinen” kuin ennenvanhaan. Siitä on tullut vaan merkkituote, kun joku on keksinyt sen uudestaan.

  2. Olen pahoillani, että joudun täräyttämään teitä tällä pommilla, mutta kyseisen Indiana Jones- leffan muistikirja on ihan erikseen rainaa varten tehty propsi
    eli custom-kamaa, jota Moleskine on häikäilemättömästi käyttänyt mainoskampanjaansa varten.
    Näin se on tehnyt myös useiden kuuluisien Moleskine-käyttäjien kohdalla.
    Bruce Chatwin ja Neil Gaiman ovat ainoita taiteilijoita, jotka ovat todistettavasti käyttäneet tuota kirjasta.
    Kaikki muu on osa Moleskinen nerokasta, boheemimielisiin, taiteilijahaaveita elätteleviin nuoriin ilmeisen tehokkaasti vetoavaa mainoskampanjaa.
    Hemingway ei ikinä ole maininnut sanaa Moleskine, eikä hänen käyttämänsä muistikirjan merkistä ole historiallista todistusaineistoa.
    Samoin on laita Picasson, Célinen, Van Goghin ja kumppaneiden kohdalla.
    Toisekseen Moleskine, jota nykyään Akateemisesta saa, ei ole enää sama, jota Chatwin niin intohimoisesti käytti, ja jonka valmistus vuonna 1986 lopetettiin. Modo & Modo otti toki saman mallin käyttöön vuonna 1998, mutta nykyisellä ja vanhalla muistikirjalla ei ole minkään laista historiallista yhdistävää tekijää.
    Onhan se toki kiva vihkonen, itsekin sellaista käytän.
    Mutta älkää olko liian helppoja mainonnan uhreja.
    Se ei tee teistä yhtään parempaa kirjoittajaa tai piirtäjää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *