Lelutestissä Lavazza A Modo Mio

Pinserin lelutestissä tällä kertaa Lavazza A Modo Mio Premium espressokeitin.

Ihanteellinen espresso, latte tai cappuccino on nauttijalleen paitsi juoma myös onnistunut tai epäonnistunut elämys. Sama pätee kaikkiin kahvijuomiin. Kamalinta lienee tervaiseksi tökötiksi korventunut suodatinsumppi, jonka työpaikan hitain kahvittelija tai huoltoaseman huono-onnisin asiakas joutuu liruttamaan kuppiinsa. Kitkerän paahdon lisäksi bensiksen kupillisessa maksetaan veroja, alveja, palkkoja ja työnantajakuluja sekä tilavuokraa ainakin puolen kahvipaketin edestä.

Onnistunut kahvikokemus on eri maata. Aurinkoinen terassi, italialaista hälinää, upea kerrosleipä ja kupillinen täydellistä cappucinoa, jonka tarjoilee vikkeläliikkeinen kyyppari hymysuin Roomassa tai Firenzessä. Harvemmin kuitenkaan kuppi, johon lorotetaan automaatista ihan itse juotavat ja taiteillaan kassan kautta pöytään, joka on täynnä edellisen asiakkaan likaisia astioita (suomalainen kahvilaelämys kolkoimmillaan).

Kahvipaikkoja on toki monia mainioitakin mutta jossakin vaiheessa jokaisen mieleen tulee, paljonko aikaa, vaivaa ja hermoja säästäisi valmistaessaan itse omat juomansa. Espresso on melko helppo saada aikaiseksi mutteripannulla mutta kuuman/höyrytetyn maidon kanssa taiteilu on jo haasteellisempaa kotona tai toimistossa.

Lavazza A Modo Mio on hyvä ratkaisu kotiin tai pieneen toimistoon, kun kahvinteon pitää olla vaivatonta mutta jäljen moitteetonta (eikä ole aikaa tai halua opiskella baristaksi). Helppokäyttöistä konetta oppii käyttämään, vaikka ei olisi vannoutunut manuaalien lukija. Annostelu on yksinkertaista, koska kahvi on pakattu valmiiksi annosrasioihin. Kone päälle, vettä säiliöön ja kahvi muovirasiassa kohdalleen. Vivun vääntö ja juoma valuu kuppiin. Helppoa!

Maidon kuumentaminen/höyryttäminen käy Lavazza A Modo Mio -keittimeen asennetulla vempaimella, joskin toimitusta joutuu hieman harjoittelemaan ennen kuin se alkaa sujua. Kahvin makua voi säädellä veden (ja maidon) määrää muuttamalla. Erilaisia paahtoja ja aromeita kokeilemalla kukin löytää mieleisensä.

Mitä lysti maksaa?
Laite: n. 250 euroa
Kahvit: n. 8 euroa 16 kapselin paketeissa.

Laitteita ja kahvikapseleita löytyy esimerkiksi Lavazzan verkkokaupasta tai kodinkoneliikkeistä.

Harvahkossa kotikäytössä laite jää kyllä helposti tyhjän pantiksi, koska käyttökuntoon virittely vie aina aikansa. Mutteripannu ja maitokattila voivat toimia paremmin yhdessä patterikäyttöisen pikkuvispilän kanssa. Pienessä toimistossa tai vannoutuneiden kahvikissojen keittiössä laite lunastaa mainiosti paikkansa, koska pidettäessä laitetta jatkuvasti käyttövalmiudessa kahvin teko on helppoa ja lopputulos miellyttävä. Ympäristön kannalta muoviset annospakkaukset ja laitteen jatkuva virrankäyttö eivät ole paras mahdollinen ratkaisu.

Toki ystävien kanssa ihanassa kahvikeitaassa on kivempaa mutta vaivattomuutta arvostavalle kahvittelijalle helppo kotikone on aina plussaa. Voihan sitä paitsi joskus kutsua kavereita kahville ja pistää vaikka italoiskelmää taustamusiikiksi.

Tarkempia tietoja löydät Lavazzan sivuilta.

Kiitämme:

 • helppous
 • moitteeton maku
 • maidon kuumennus ja vaahdotus
 • pikkutoimistossa yksilölliset mieltymykset helppo toteuttaa eikä kukaan vie viimeistä kupillista nenän edestä

Moitimme

 • isohko kotikeittiöön, paitsi jos laitteille on reilusti tilaa
 • ympäristöseikat: helpointa pitää jatkuvasti päällä, jos tavoittelee vaivattomuutta (sähköä kuluu) + annosrasioista tulee muoviroskaa

Pinserin lelutestit on sarja, jossa raportoidaan mielenkiintoisista, hauskoista ja usein hieman turhistakin teknisistä vimpaimista. Lelutestikilpailun yhteydessä muisteltiin vanhoja lelutestejä. Muista käydä vierailulla säännöllisesti tai tilaa lukuohjelmaasi Pinserin RSS-syöte.

4 thoughts on “Lelutestissä Lavazza A Modo Mio

 1. Hyvä testi, kiitokset. Silloin tällöin tulee tällaisia masiinoita harkittua. Mikä lie sitten se todellinen ero niihin tonnin järkäleisiin…

 2. Hei Juho, meillä oli aikanaan käytössä Hullulta Päiviltä hankittu järkäle, jonka käyttö oli melko hankalaa. Erityisesti höyry tahtoi karata taivaan tuuliin. Laite vei monta vuotta tilaa pöydällä, kunnes hajosi ja päätimme, että uutta ei osteta. Lelutestin laite oli huomattavasti miellyttävämpi kokemus, vaikka epäilen, tyydyttääkö sen käyttö oikeaoppisimpia kahvinharrastajia.

 3. Vaahdottaako tuo oikeasti maitoa vai tuleeko vain semmoista ilmavaa höttöä mitä valtaosa kahviloista Suomessa tarjoilee? Sen maidon pitäisi muistuttaa sametin nuoleskelemista..

  Noppaillut pitäisikö töihin saada joku helppo keitin vai pitäisikö vain lipittää suosiolla teetä.. Kuvittelisin että napeista saa juotavan espresson mutta se maito tuntuu haasteelliselta. Kotona on jo menty peruskeittimestä Juran täysiautomaatin kautta oikeaan 35 kilon settiin kahvimyllyä ja puoliautomaattia — samaa settiä ei välttämättä töihin halua viedä :) (Mielenkiintoinen havainto vuosien varrelta se, että oikealla koneella tekee nopeammin ja siivommin kahvia kuin paina nappia-maatilla, maidon vaahdotus on kuitenkin se näkyvin laatuero)

 4. Olen varma, että ainakaan minun taidoillani ei samettista vaahtoa tule. Vaikea sanoa, miten muut onnistuvat. Kärsivällisyyttä vaatinee vähintään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *