Balancion ja OP:n Oma talous

Viime aikoina olen kokeillut kiinnostuneena ja ilahtuneena Balancionia. Kyseessä on siis verkkopalvelu, joka imuroi päätepankista tiedot tilien ja korttien käytöstä ja tekee niistä mielenkiintoisia tilastoja. Maailmalla tuonkaltaisia palveluita on ollut jo pitkään, tunnetuimpana esimerkkinä varmaankin Mint.

Tänään tuli kokeiluille kuitenkin stoppi: Osuuspankki kieltää tiedotteessaan Balancionin kaltaisten ulkopuolisten palveluiden käyttämisen.Harmin paikka.

Tilastointi ei kuitenkaan lopu tähän. Osuuspankilla on itselläänkin päätepankissa samankaltainen palvelu, nimeltään Oma talous. Olen käyttänyt tuota palvelua raha-asioideni seurantaan siitä asti kun se on ollut mahdollista, useampia vuosia jo. On kuitenkin hämmästyttävää miten hiljaa Osuuspankki on tuosta palvelusta. Sitä ei mainosteta linkittämääni sivua lukuunottamatta missään, siitä ei ole näkyvillä kuvakaappauksia, eivätkä edes kaikki OP:n päätepankkia käyttävät tiedä sen olemassaolosta.

Oma talous -palvelua ei myöskään kehitetä mitenkään. Siinä on ollut alusta asti toiminnallisuuspuute, jonka ansiosta omien tilien välisiä tilisiirtoja ei saa mitenkään helpolla tavalla poistettua tilastoja sotkemasta. Kun otin aikoinaan palvelua käyttöön, muistan kuinka pankkivirkailija pyysi minua selvittämään voisiko tuon ongelman jotenkin kiertää. Ei voi :)

Jos tämä teksti nyt sattuu jotenkin päätymään Osuuspankissa asioista päättäviin silmiin, lukekaapa tarkasti: On ihan ymmärrettävää että kiellätte Balancionin ja muiden senkaltaisten palveluiden käyttämisen, viehän se maksavia asiakkaita omalta lisäarvopalvelultanne. Mutta alkakaa nyt helvetissä kehittää sitä palveluanne ja korjatkaa ihan ensimmäisenä bugi joka estää omien tilien välisten siirtojen suodattamisen! Ja tiedottakaa palvelustanne niin että saatte sille käyttäjiä eikä heidän tarvitse etsiä ulkopuolisia palveluita. Ja rakentakaa tilitiedoille sellainen turvallinen rajapinta että voin käyttää taloustietojani muuallakin kuin päätepankissa. Voitte vaikka veloittaa hieman ko. rajapinnan käytöstä.

Terveisin lievästi tuohtunut asiakas (kyllä, olen laittanut tästä palautetta myös päätepankin virallisia kanavia pitkin).

Asiakasta keskustelua myös Arctic Startupissa.

Posted via email from Samin Posterous

9 thoughts on “Balancion ja OP:n Oma talous

 1. Tapiolalla ja samaa backendia muutenkin käyttävillä (S-Pankki/Ålandsbanken) on todella hyvä oman talouden seurantapalvelu, mutta nää kaikki on jo sen puolee tuhoon tuomittuja että mitä jos mulla on parissa eri pankissa rahat. Tai saati edes sit rahastoja tai muita sijotuksia. Itseä pistää niin vihaks toi koko pankkien datan pihtaus tässä että en oo viittiny pistää ees kommenttia mihinkään ku tulis vaa ihan eläimellisiä murahduksia.

 2. Hei Sami!

  Uskomme, että täällä sosiaalisissa medioissa on tullut hiukan ylireagointia OP:n toiminnan suhteen. Meillä on avoin keskusteluyhteys OP:n kanssa eikä tämä tarina pääty tähän ;)

  Voitte tuolta Arctic Startupista lukea oman versioni siitä, missä mennään. Muistetaan kaikki, että OP on ollut edelläkävijä tällä alueella eikä meillä ole tarkoitus kuin täydentää pankkien kattausta tarjoamalla käyttäjälähtöisesti kehitetty ja nopeasti kehittyvä alusta, joka on mahdollisesti myöhemmin myös pankkien käytössä.

  Sinällään hyvä keskustelu saakoon jatkoa!

  t. Jussi Muurikainen
  perustaja/toimitusjohtaja
  Balancion Oy
  jussi.muurikainen@balancion.com
  050-567 3100

 3. Jussi: Kiitokset päivityksestä — nykyisin tuppaa olemaan hieman pessimistinen uuden ja vanhan kohtaamisia seuratessa. Hengitän syvään ja lasken kymmeneen ;)

 4. Pingback: Juho Makkonen - Sanainen arkku » Testissä rahankäytönseurantapalvelu Balancion

 5. Mulle ainakin tuo että siirrot omien tilien välillä sotkevat tilastot on aika dealbreaker, eikä siitä ollut mitään varoitusta etukäteen. Tämä tarkoittaa että joka ikinen säästötilille menevä euro näkyy tulona ja menona ylimääräisen kerran. Eli näytän siltä että rahaa on hitosti ja että sitä palaa hitosti.

 6. Hei!

  Olisi hyvin arvokasta, jos testaisit uuden palvelumme uusine ominaisuuksineen ja antaisit palautteen joko suoraan meille (palaute@balancion.com) tai julkisesti. Haluamme palautetta siitä, kuinka olemme kehittyneet ja mitä toivomuksia löytyy jatkokehitystä varten.

  Nythän on sikäli herkullista, että teknisen alustan vaikeimmat kohdat on selvitetty ja voimme keskittyä entistä paremmin käytettävyyteen ja pintakerrostason ominaisuuksien parantamiseen. Siksi pienetkin kehitysehdotukset ovat nyt nopeammin siirrettävissä kaikkien käyttäjien iloksi ;)

  Kerrataan uusia ominaisuuksia vielä:

  – drag&drop -luokittelu
  – omien luokkien lisääminen
  – velkojen käsittely palvelussa
  – kulujen jakaminen perheen sisällä
  – merkittävästi uudistunut “tavoitteet”
  – säästövinkit (kilpailuttaminen)
  – kulutuksen vertailu muiden käyttäjien kanssa
  – tagitus eli “tuplaluokittelu”, esim. rakennusprojektin tai lomamatkan kokonaiskustannusten seurantaan
  – merkittävästi parempi budjetointi
  – avainsanahakupohjainen luokittelu

  Antaa palaa, kiitos jo ennakkoon!

  t. Jussi Muurikainen
  perustaja/toimitusjohtaja

  Balancion Oy

  050-567 3100
  jussi.muurikainen@balancion.com

 7. Hei Tee!

  Sovimme tänään mainion Pinserin blogin Samin kanssa, että hän tekee henkilöhaastattelun, jossa käymme läpi Balancionin nykytilaa ja uutta versiota, joten vastaamme esittämääsi haasteeseesi laajemmin heti, kun Sami ehtii tuon jutun tehdä.

  Kiitos!

  t. Jussi Muurikainen

  perustaja/toimitusjohtaja

  Balancion Oy

  jussi.muurikainen@balancion.com
  050-567 3100

Leave a Reply

Your email address will not be published.