Balancion ja OP:n Oma talous

Viime aikoina olen kokeillut kiinnostuneena ja ilahtuneena Balancionia. Kyseessä on siis verkkopalvelu, joka imuroi päätepankista tiedot tilien ja korttien käytöstä ja tekee niistä mielenkiintoisia tilastoja. Maailmalla tuonkaltaisia palveluita on ollut jo pitkään, tunnetuimpana esimerkkinä varmaankin Mint.

Tänään tuli kokeiluille kuitenkin stoppi: Osuuspankki kieltää tiedotteessaan Balancionin kaltaisten ulkopuolisten palveluiden käyttämisen.Harmin paikka.

Tilastointi ei kuitenkaan lopu tähän. Osuuspankilla on itselläänkin päätepankissa samankaltainen palvelu, nimeltään Oma talous. Olen käyttänyt tuota palvelua raha-asioideni seurantaan siitä asti kun se on ollut mahdollista, useampia vuosia jo. On kuitenkin hämmästyttävää miten hiljaa Osuuspankki on tuosta palvelusta. Sitä ei mainosteta linkittämääni sivua lukuunottamatta missään, siitä ei ole näkyvillä kuvakaappauksia, eivätkä edes kaikki OP:n päätepankkia käyttävät tiedä sen olemassaolosta.

Oma talous -palvelua ei myöskään kehitetä mitenkään. Siinä on ollut alusta asti toiminnallisuuspuute, jonka ansiosta omien tilien välisiä tilisiirtoja ei saa mitenkään helpolla tavalla poistettua tilastoja sotkemasta. Kun otin aikoinaan palvelua käyttöön, muistan kuinka pankkivirkailija pyysi minua selvittämään voisiko tuon ongelman jotenkin kiertää. Ei voi :)

Jos tämä teksti nyt sattuu jotenkin päätymään Osuuspankissa asioista päättäviin silmiin, lukekaapa tarkasti: On ihan ymmärrettävää että kiellätte Balancionin ja muiden senkaltaisten palveluiden käyttämisen, viehän se maksavia asiakkaita omalta lisäarvopalvelultanne. Mutta alkakaa nyt helvetissä kehittää sitä palveluanne ja korjatkaa ihan ensimmäisenä bugi joka estää omien tilien välisten siirtojen suodattamisen! Ja tiedottakaa palvelustanne niin että saatte sille käyttäjiä eikä heidän tarvitse etsiä ulkopuolisia palveluita. Ja rakentakaa tilitiedoille sellainen turvallinen rajapinta että voin käyttää taloustietojani muuallakin kuin päätepankissa. Voitte vaikka veloittaa hieman ko. rajapinnan käytöstä.

Terveisin lievästi tuohtunut asiakas (kyllä, olen laittanut tästä palautetta myös päätepankin virallisia kanavia pitkin).

Asiakasta keskustelua myös Arctic Startupissa.

Posted via email from Samin Posterous

9 thoughts on “Balancion ja OP:n Oma talous

 1. Tapiolalla ja samaa backendia muutenkin kyttvill (S-Pankki/landsbanken) on todella hyv oman talouden seurantapalvelu, mutta n kaikki on jo sen puolee tuhoon tuomittuja ett mit jos mulla on parissa eri pankissa rahat. Tai saati edes sit rahastoja tai muita sijotuksia. Itse pist niin vihaks toi koko pankkien datan pihtaus tss ett en oo viittiny pist ees kommenttia mihinkn ku tulis vaa ihan elimellisi murahduksia.

 2. Hei Sami!

  Uskomme, ett tll sosiaalisissa medioissa on tullut hiukan ylireagointia OP:n toiminnan suhteen. Meill on avoin keskusteluyhteys OP:n kanssa eik tm tarina pty thn ;)

  Voitte tuolta Arctic Startupista lukea oman versioni siit, miss mennn. Muistetaan kaikki, ett OP on ollut edellkvij tll alueella eik meill ole tarkoitus kuin tydent pankkien kattausta tarjoamalla kyttjlhtisesti kehitetty ja nopeasti kehittyv alusta, joka on mahdollisesti myhemmin mys pankkien kytss.

  Sinlln hyv keskustelu saakoon jatkoa!

  t. Jussi Muurikainen
  perustaja/toimitusjohtaja
  Balancion Oy
  jussi.muurikainen@balancion.com
  050-567 3100

 3. Jussi: Kiitokset pivityksest — nykyisin tuppaa olemaan hieman pessimistinen uuden ja vanhan kohtaamisia seuratessa. Hengitn syvn ja lasken kymmeneen ;)

 4. Pingback: Juho Makkonen - Sanainen arkku » Testissä rahankäytönseurantapalvelu Balancion

 5. Mulle ainakin tuo ett siirrot omien tilien vlill sotkevat tilastot on aika dealbreaker, eik siit ollut mitn varoitusta etukteen. Tm tarkoittaa ett joka ikinen ssttilille menev euro nkyy tulona ja menona ylimrisen kerran. Eli nytn silt ett rahaa on hitosti ja ett sit palaa hitosti.

 6. Hei!

  Olisi hyvin arvokasta, jos testaisit uuden palvelumme uusine ominaisuuksineen ja antaisit palautteen joko suoraan meille (palaute@balancion.com) tai julkisesti. Haluamme palautetta siit, kuinka olemme kehittyneet ja mit toivomuksia lytyy jatkokehityst varten.

  Nythn on sikli herkullista, ett teknisen alustan vaikeimmat kohdat on selvitetty ja voimme keskitty entist paremmin kytettvyyteen ja pintakerrostason ominaisuuksien parantamiseen. Siksi pienetkin kehitysehdotukset ovat nyt nopeammin siirrettviss kaikkien kyttjien iloksi ;)

  Kerrataan uusia ominaisuuksia viel:

  – drag&drop -luokittelu
  – omien luokkien lisminen
  – velkojen ksittely palvelussa
  – kulujen jakaminen perheen sisll
  – merkittvsti uudistunut “tavoitteet”
  – sstvinkit (kilpailuttaminen)
  – kulutuksen vertailu muiden kyttjien kanssa
  – tagitus eli “tuplaluokittelu”, esim. rakennusprojektin tai lomamatkan kokonaiskustannusten seurantaan
  – merkittvsti parempi budjetointi
  – avainsanahakupohjainen luokittelu

  Antaa palaa, kiitos jo ennakkoon!

  t. Jussi Muurikainen
  perustaja/toimitusjohtaja

  Balancion Oy

  050-567 3100
  jussi.muurikainen@balancion.com

 7. Hei Tee!

  Sovimme tnn mainion Pinserin blogin Samin kanssa, ett hn tekee henkilhaastattelun, jossa kymme lpi Balancionin nykytilaa ja uutta versiota, joten vastaamme esittmsi haasteeseesi laajemmin heti, kun Sami ehtii tuon jutun tehd.

  Kiitos!

  t. Jussi Muurikainen

  perustaja/toimitusjohtaja

  Balancion Oy

  jussi.muurikainen@balancion.com
  050-567 3100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *