Aikamatkaajan lunttilappu

Minulla on aina joskus aikamatkafantasioita joihin liittyy ajatus siitä, miten pärjäisi jos joutuisi joskus menneisyyteen. Ja miten tekisi mahdollisimman suuren vaikutuksen paikallisiin.

Vaatteissa olevat materiaalit ovat harvinaisia ja herättävät ihmetystä plus ovat hyödyksi. Mukana mahdollisesti olevat vimpaimet joko eivät toimi (GPS, kännykkä, internet) tai lakkaavat toimimasta kun patteri tai polttoaine loppuu (kynät, taskulamppu, tietokone, kamera, Zippo). Jäljelle jäävät silmälasit, sveitsiläisveitsi ja ranteessa oleva mekaaninen rannekello. Ja koulusta päähän jäänyt tieto.

Ylioppilaskirjoituksista on jo yksitoista vuotta, joten tiedot ovat päässeet hieman rapistumaan. Yliopistossa opitut asiat ovat todennäköisesti hyödyttömiä (ellen sattuisi päätymään 1950-1970-luvuille jossa tiedoillani voisi briljeerata paljonkin).

Oli hauska huomata että joku muukin on ajatellut tätä. Time Traveller Essentials Print sisältää yhdellä paperiarkilla annoksen perustietoa aikamatkaajalle. Kannattaa ostaa tuloste laitettavaksi mukaan aikamatkaajan varustepakettiin. 

Ohjeliuskaa voi katsella myös tästä:

Posted via email from Samin Posterous

3 thoughts on “Aikamatkaajan lunttilappu

 1. Kvin katsomassa Signe Branderin 1900-luvun alussa kuvaamia upeita Helsinkinkymi ja pohdiskelin voisinko matkata sata vuotta vanhaan maailmaan ja el siell tyytyvisen. Pakko tunnustaa ett en voisi. Luultavasti kuolisin nopeasti nlkn, koska minulla ei olisi mitn osaamista tai taitoa, jota voisin myyd. Ihmisten ksitykset poikkeaisivat niin paljon omistani, ett minua pidettisiin hulluna tai vhintn omituisena.
  Tst muuten voisi saada hypoteesin, ett jos haluaa lyt aikamatkaajia niin kannattaa luultavasti aloittaa hullujenhuoneelta.

  Lyhyempi aikamatkaaminen kuin oman elmn mittainen taas olisi puolihuijausta. Ja mistp saisinkaan siihen tarvittavan DeLoreanin?

  Tulevaisuuteen siirtyminen taas olisi huomattavan pelottavaa, koska et oikeasti voi mitenkn tiet mihin olet siirtymss. Onko perill vastassa paratiisi vaiko apinoiden planeetta?

 2. Olen miettinyt joskus samaa ja todennut, ett jos psisi tarpeeksi (muttei liian) kauas ajas taaksepin, olisi maantieto kaikista trkein valttikortti.

  Kolumbus saa pysy suuressa tuntemattomuudessaan; Uuden Maailman lysi joku Timo Suomesta.

 3. Tuolla jaksetaan mainita, ett Einsteinin mukaan E=mc^2, mutta yht hyvin olisi voinut sanoa, ett “valon nopeus on sama havaitsijan liikkeest huolimatta”, mist voi yllttvn pienell matemaattisella vaivalla johtaa paitsi yll mainitun kaavan, mys Lorentzin muunnokset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *