Aikamatkaajan lunttilappu

Minulla on aina joskus aikamatkafantasioita joihin liittyy ajatus siitä, miten pärjäisi jos joutuisi joskus menneisyyteen. Ja miten tekisi mahdollisimman suuren vaikutuksen paikallisiin.

Vaatteissa olevat materiaalit ovat harvinaisia ja herättävät ihmetystä plus ovat hyödyksi. Mukana mahdollisesti olevat vimpaimet joko eivät toimi (GPS, kännykkä, internet) tai lakkaavat toimimasta kun patteri tai polttoaine loppuu (kynät, taskulamppu, tietokone, kamera, Zippo). Jäljelle jäävät silmälasit, sveitsiläisveitsi ja ranteessa oleva mekaaninen rannekello. Ja koulusta päähän jäänyt tieto.

Ylioppilaskirjoituksista on jo yksitoista vuotta, joten tiedot ovat päässeet hieman rapistumaan. Yliopistossa opitut asiat ovat todennäköisesti hyödyttömiä (ellen sattuisi päätymään 1950-1970-luvuille jossa tiedoillani voisi briljeerata paljonkin).

Oli hauska huomata että joku muukin on ajatellut tätä. Time Traveller Essentials Print sisältää yhdellä paperiarkilla annoksen perustietoa aikamatkaajalle. Kannattaa ostaa tuloste laitettavaksi mukaan aikamatkaajan varustepakettiin. 

Ohjeliuskaa voi katsella myös tästä:

Posted via email from Samin Posterous

3 thoughts on “Aikamatkaajan lunttilappu

 1. Kävin katsomassa Signe Branderin 1900-luvun alussa kuvaamia upeita Helsinkinäkymiä ja pohdiskelin voisinko matkata sata vuotta vanhaan maailmaan ja elää siellä tyytyväisenä. Pakko tunnustaa että en voisi. Luultavasti kuolisin nopeasti nälkään, koska minulla ei olisi mitään osaamista tai taitoa, jota voisin myydä. Ihmisten käsitykset poikkeaisivat niin paljon omistani, että minua pidettäisiin hulluna tai vähintään omituisena.
  Tästä muuten voisi saada hypoteesin, että jos haluaa löytää aikamatkaajia niin kannattaa luultavasti aloittaa hullujenhuoneelta.

  Lyhyempi aikamatkaaminen kuin oman elämän mittainen taas olisi puolihuijausta. Ja mistäpä saisinkaan siihen tarvittavan DeLoreanin?

  Tulevaisuuteen siirtyminen taas olisi huomattavan pelottavaa, koska et oikeasti voi mitenkään tietää mihin olet siirtymässä. Onko perillä vastassa paratiisi vaiko apinoiden planeetta?

 2. Olen miettinyt joskus samaa ja todennut, että jos pääsisi tarpeeksi (muttei liian) kauas ajas taaksepäin, olisi maantieto kaikista tärkein valttikortti.

  Kolumbus saa pysyä suuressa tuntemattomuudessaan; Uuden Maailman löysi joku Timo Suomesta.

 3. Tuolla jaksetaan mainita, että Einsteinin mukaan E=mc^2, mutta yhtä hyvin olisi voinut sanoa, että “valon nopeus on sama havaitsijan liikkeestä huolimatta”, mistä voi yllättävän pienellä matemaattisella vaivalla johtaa paitsi yllä mainitun kaavan, myös Lorentzin muunnokset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.