Google Wave pähkinänkuoressa

Google Wave on ollut nyt käytössä vajaan viikon verran. Työkaveri pyysi kertomaan pähkinänkuoressa, mistä palvelussa on kyse. Vastasin jotenkin tähän tapaan:

* Google Wave on vähän kuin sähköposti. Siinä on joukko yhteystietoja sekä postilaatikko, joka sisältää "aaltoja" (waveja).

* Google Wave on vähän kuin keskusteluryhmä. Kukin aalto näyttää keskusteluryhmän viestiketjulta. Siellä on kirjoituksia, joihin on tehty vastauksia ja vastauksen vastauksia jne. Kun ketjuun tulee uusia kirjoituksia, se näkyy postilaatikossa päivitettynä, vähän kuin keskusteluryhmän tuoreet ketjut.

* Google Wave on vähän kuin wiki. Kunkin aallon sisältämiä keskusteluita voi muokata. Voin muokata muidenkin kirjoittamia tekstejä.

* Google Wave on vähän kuin blogisivu. Siellä on valittavana joukko erilaisia laajennussovelluksia (extensions) joita voi tiputella sivuille. Laajennuksilla voi tehdä äänestyksiä, näyttää interaktiivisia karttoja jne. Laajennuksia voi koodata itse, joten tulevaisuudessa niillä voi tehdä varmaankin kaikkea maan ja taivaan väliltä.

* Google Wave on vähän kuin chatti. Näen reaaliajassa kun muut kirjoittavat tekstiä ja selailevat karttoja. Voin lähettää tuttavalle "kilautuksen" (ping) ja kutsua hänet keskusteluun.

Google Wave on myös vielä kesken. Se toimii hitaasti ja kankeasti ja kaatuu aina välillä. Mutta eiköhän siitä vielä jotain aikaan saada.

PS: Minulla ei ole enää kutsuja Waveen. Sorry!!

Posted via email from Samin Posterous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *