Säästövinkkejä Apple-käyttäjille

Mahtavatkohan kaikki Apple-käyttäjät jo tietää että tietokoneen takuun kolmeen vuoteen laajentava Applecare kannattaa ostaa eBaystä "virallisten" kanavien sijaan? Säästöä kertyy aika huomattavasti: esimerkiksi iMacin Applecare maksaa verkkokauppa.comissa 179 euroa ja eBayssä myyjästä riippuen n. 50 euroa. 

Ostin kannettavaan Airiini takuun eBaystä viime keväänä ja ennen joulua harkitsen vielä pöytäkoneenkin takuulaajennusta. Ostokseen ei kuulu muuta kuin pelkkä takuunumero, mutta se riittää: kaupasta ostetun Applecaren mukana tulevat pahvilaatikot ja paperit ovat pelkkää rekvisiittaa. Takuulaajennuksen voi ostaa alkuperäisen takuun voimassaoloaikana (vuoden sisällä laitteen ostosta).

Takuulaajennushan ei toki ole välttämätön, mutta on hyvä vakuutus sen varalta jos laite sattuu hajoamaan tuon kolmen vuoden sisällä. Hauskana lisäyksityiskohtana on se, että kannettavien koneiden Applecare kattaa myös kaikki talouden Airport-tukiasemat.

Jos intoudut eBay-ostoksille, muista aina tietty varovaisuus sillä myyjien joukossa on huijareitakin (kuten aina). Älä osta tuotteita jotka ovat epäilyttävän paljon muita halvempia (näet kyllä oikean hintatason nopealla tuotehaulla) ja varmista että ostamasi Applecare on tarkoitettu juuri sinun tietokoneellesi (tyyppinimi ja vuosimalli).

Tänään tajusin yllättäen että tietokoneella ja iPhonella käytettävä MobileMe on myös saatavilla halvemmalla eBaystä (ovh 79e/vuosi, eBayssa n. 40e). 

Minulla on nyt käytössä vielä 60 päivän kokeilujakso MobileMe:stä ja olen vielä kahden vaiheilla sen jatkamisesta vuodeksi. MobileMe:ssä ei nimittäin ole varsinaisesti mitään sellaista, mitä ei voisi tehdä maksuttomillakin työkaluilla. Yhteystietosynkronointi, sähköpostit ja kalenteri tulevat minulla työpaikalta ja muuten sen voi tehdä Gmailin kautta. Tiedostojakoon toimii MobileMe:n veroisesti ja vielä vähän paremminkin ohjelma nimeltään Dropbox (tutustu Dropboxiin ja imuroi ohjelma tämän linkin kautta niin me molemmat saamme hieman ekstratilaa). Kirjanmerkit synkronoituvat Deliciouksen ja iTunesin kautta.

Ainoa MobileMe:n etu olisi oikeastaan Find My iPhone – toiminto, jolla voi paikantaa kadonneen puhelimensa ja lähettää viestejä sen näytölle (esim. luvata löytöpalkkio tai uhata roistoa poliisilla). Ja ehkä se, että Applen itsensä valmistamana MobileMe integroituu paikka paikoin paremmin iPhoneen ja Maciin. En vain oikein tiedä olisiko tuo 40 euron arvoista vuodessa…

Posted via email from Samin Posterous

7 thoughts on “Säästövinkkejä Apple-käyttäjille

 1. Voikos tuon ostaa hyvissä ajoin ennakkoon ilman että takuu loppuisi “liian aikaisin”?

  Se takuunumeroko pitää sitten ilmoittaa Applelle heti oston jälkeen?

 2. Voi ostaa ja käyttää jo reilusti ennen takuuajan loppua, yhtään päivää ei mene silti hukkaan. Takuu rekisteröidään Applen sivuilla saamaasi numeroa käyttäen ja se täytyy tehdä ennen varsinaisen takuuajan umpeutumista.

 3. Vieläkin parempi tapa säästää AppleCare-palvelun hinnassa on yksinkertainen: osta kunnollinen kotivakuutus! :) Se korvaa jopa varkaudet ja palotapaukset, ja samalla monta muutakin laitetta.

  Itse olen ollut melkoisen pettynyt Mobile Me -palveluun: 1.0-aikakauden verkkopalveluita, epävarma verkkolevy, jne. Sen ainoan kerran, kun Find My iPhone oli tarpeen, puhelin ei palvelulla löytynyt. Lähetin siis puhelimeen palvelulla “hätäviestin”, jonka oli tarkoitus piipata, kunnes luuri löytyy – riippumatta ääniasetuksista. Ei piipannut ja kännykkä löytyi itsekseen tuntia myöhemmin. Soittelin ja tekstailin puhelimella saman päivän iltaan, kunnes hälytysviesti yhtäkkiä kesken puhelun meni päälle. 6-8 tuntia siinä meni. Applen mobiilipalvelut on kyllä ihan Nokian tasoa.

 4. Antin tavoin minunkaan iPhone ei piipannut Find My iPhone -toiminnon lähettämään viestiin, vaikka puhelimen ääniasetusten ei pitäisi muka vaikuttaa. Viesti näkyy kyllä näytöllä lähes saman tien.

 5. Antti: Olen vähän eri mieltä tuosta kotivakuutuksesta. Jos nyt vaikka läppärini näyttö alkaa pätkiä ensi vuonna, homma menisi näin:

  Kotivakuutus: Etsitään korjaaja, pyydetään kustannusarvio, pyydetään kustannusarvion perusteella korjauslupa, viedään laite korjaajalle, odotetaan, haetaan laite korjaajalta, maksetaan korjauslasku, lähetetään korjauslasku vakuutusyhtiöön, saadaan takaisin rahaa ikävähennyksellä ja omavastuulla vähennettynä.

  Applecare: Soitetaan Applelle että näyttö pätkii. Annetaan läppäri seuraavana päivänä saapuvalle kuriirille. Otetaan läppäri vastaan kuriirilta viikon päästä.

  Eli helpompaa Applecaren kanssa. Tosin kotivakuutus kannattaa olla silti muiden syiden johdosta.

 6. Tietenkään kotivakuutus ei toimi yhtä hyvin, mutta hinta-laatu on kohdallaan verrattuna AppleCareen. Oletin, että käytössämme ei ole rajattomia taloudellisia resursseja, ja samoin että tietokoneet särkyvät verraten harvoin (mutta kotona hajoaa aina jotain, kun lasketaan kaikki kodinkoneet ja esineet.) :)

 7. Pingback: Jätin MobileMe-trialin jatkamatta | Pinseri

Leave a Reply

Your email address will not be published.