Säästövinkkejä Apple-käyttäjille

Mahtavatkohan kaikki Apple-käyttäjät jo tietää että tietokoneen takuun kolmeen vuoteen laajentava Applecare kannattaa ostaa eBaystä "virallisten" kanavien sijaan? Säästöä kertyy aika huomattavasti: esimerkiksi iMacin Applecare maksaa verkkokauppa.comissa 179 euroa ja eBayssä myyjästä riippuen n. 50 euroa. 

Ostin kannettavaan Airiini takuun eBaystä viime keväänä ja ennen joulua harkitsen vielä pöytäkoneenkin takuulaajennusta. Ostokseen ei kuulu muuta kuin pelkkä takuunumero, mutta se riittää: kaupasta ostetun Applecaren mukana tulevat pahvilaatikot ja paperit ovat pelkkää rekvisiittaa. Takuulaajennuksen voi ostaa alkuperäisen takuun voimassaoloaikana (vuoden sisällä laitteen ostosta).

Takuulaajennushan ei toki ole välttämätön, mutta on hyvä vakuutus sen varalta jos laite sattuu hajoamaan tuon kolmen vuoden sisällä. Hauskana lisäyksityiskohtana on se, että kannettavien koneiden Applecare kattaa myös kaikki talouden Airport-tukiasemat.

Jos intoudut eBay-ostoksille, muista aina tietty varovaisuus sillä myyjien joukossa on huijareitakin (kuten aina). Älä osta tuotteita jotka ovat epäilyttävän paljon muita halvempia (näet kyllä oikean hintatason nopealla tuotehaulla) ja varmista että ostamasi Applecare on tarkoitettu juuri sinun tietokoneellesi (tyyppinimi ja vuosimalli).

Tänään tajusin yllättäen että tietokoneella ja iPhonella käytettävä MobileMe on myös saatavilla halvemmalla eBaystä (ovh 79e/vuosi, eBayssa n. 40e). 

Minulla on nyt käytössä vielä 60 päivän kokeilujakso MobileMe:stä ja olen vielä kahden vaiheilla sen jatkamisesta vuodeksi. MobileMe:ssä ei nimittäin ole varsinaisesti mitään sellaista, mitä ei voisi tehdä maksuttomillakin työkaluilla. Yhteystietosynkronointi, sähköpostit ja kalenteri tulevat minulla työpaikalta ja muuten sen voi tehdä Gmailin kautta. Tiedostojakoon toimii MobileMe:n veroisesti ja vielä vähän paremminkin ohjelma nimeltään Dropbox (tutustu Dropboxiin ja imuroi ohjelma tämän linkin kautta niin me molemmat saamme hieman ekstratilaa). Kirjanmerkit synkronoituvat Deliciouksen ja iTunesin kautta.

Ainoa MobileMe:n etu olisi oikeastaan Find My iPhone – toiminto, jolla voi paikantaa kadonneen puhelimensa ja lähettää viestejä sen näytölle (esim. luvata löytöpalkkio tai uhata roistoa poliisilla). Ja ehkä se, että Applen itsensä valmistamana MobileMe integroituu paikka paikoin paremmin iPhoneen ja Maciin. En vain oikein tiedä olisiko tuo 40 euron arvoista vuodessa…

Posted via email from Samin Posterous

7 thoughts on “Säästövinkkejä Apple-käyttäjille

 1. Voikos tuon ostaa hyviss ajoin ennakkoon ilman ett takuu loppuisi “liian aikaisin”?

  Se takuunumeroko pit sitten ilmoittaa Applelle heti oston jlkeen?

 2. Voi ostaa ja kytt jo reilusti ennen takuuajan loppua, yhtn piv ei mene silti hukkaan. Takuu rekisteridn Applen sivuilla saamaasi numeroa kytten ja se tytyy tehd ennen varsinaisen takuuajan umpeutumista.

 3. Vielkin parempi tapa sst AppleCare-palvelun hinnassa on yksinkertainen: osta kunnollinen kotivakuutus! :) Se korvaa jopa varkaudet ja palotapaukset, ja samalla monta muutakin laitetta.

  Itse olen ollut melkoisen pettynyt Mobile Me -palveluun: 1.0-aikakauden verkkopalveluita, epvarma verkkolevy, jne. Sen ainoan kerran, kun Find My iPhone oli tarpeen, puhelin ei palvelulla lytynyt. Lhetin siis puhelimeen palvelulla “htviestin”, jonka oli tarkoitus piipata, kunnes luuri lytyy – riippumatta niasetuksista. Ei piipannut ja knnykk lytyi itsekseen tuntia myhemmin. Soittelin ja tekstailin puhelimella saman pivn iltaan, kunnes hlytysviesti yhtkki kesken puhelun meni plle. 6-8 tuntia siin meni. Applen mobiilipalvelut on kyll ihan Nokian tasoa.

 4. Antin tavoin minunkaan iPhone ei piipannut Find My iPhone -toiminnon lhettmn viestiin, vaikka puhelimen niasetusten ei pitisi muka vaikuttaa. Viesti nkyy kyll nytll lhes saman tien.

 5. Antti: Olen vhn eri mielt tuosta kotivakuutuksesta. Jos nyt vaikka lpprini nytt alkaa ptki ensi vuonna, homma menisi nin:

  Kotivakuutus: Etsitn korjaaja, pyydetn kustannusarvio, pyydetn kustannusarvion perusteella korjauslupa, viedn laite korjaajalle, odotetaan, haetaan laite korjaajalta, maksetaan korjauslasku, lhetetn korjauslasku vakuutusyhtin, saadaan takaisin rahaa ikvhennyksell ja omavastuulla vhennettyn.

  Applecare: Soitetaan Applelle ett nytt ptkii. Annetaan lppri seuraavana pivn saapuvalle kuriirille. Otetaan lppri vastaan kuriirilta viikon pst.

  Eli helpompaa Applecaren kanssa. Tosin kotivakuutus kannattaa olla silti muiden syiden johdosta.

 6. Tietenkn kotivakuutus ei toimi yht hyvin, mutta hinta-laatu on kohdallaan verrattuna AppleCareen. Oletin, ett kytssmme ei ole rajattomia taloudellisia resursseja, ja samoin ett tietokoneet srkyvt verraten harvoin (mutta kotona hajoaa aina jotain, kun lasketaan kaikki kodinkoneet ja esineet.) :)

 7. Pingback: Jtin MobileMe-trialin jatkamatta | Pinseri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *