Talviaika 2009

Aina keväisin ja syksyisin Pinserin logeissa alkaa näkyä hittejä lukijoilta, jotka etsivät tietoa kesä- ja talviaikaan (normaaliaikaan) siirtymisestä. Tällä kertaa ajattelin tiedottaa asiasta jo hyvissä ajoin niin että hakukoneet ehtivät indeksoida oikean sivun luettavaksi :-)

Talviaika alkaa Suomessa lokakuun viimeisenä sunnuntaina varhain aamuyöstä. Vuonna 2009 tämä tapahtuu siis lauantain 24.10. ja sunnuntain 25.10. välisenä yönä kello 04.00 jolloin kelloja siirretään tunnilla taaksepäin.

Talviaikahan ei ole varsinaiselta nimeltään talviaika, vaan virallinen nimitys on normaaliaika. Kesäaika on sitten se poikkeuksellinen aika, jolloin kellot ovat tuntia normaalisti edempänä. Ja yöllähän ei siis siirretä varsinaisesti kelloja, vaan kellonaikaa. 

Vielä on siis hieman aikaa nautiskella ajasta jolloin töistä kotiin tullessa ei ole valmiiksi pimeää.

Posted via email from Samin Posterous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *