Nopeustesti

Speedtest.net – mittaa laajakaistasi nopeus ja vertaa tuloksia muihin käyttäjiin kotimaassa ja ulkomailla. Tilastot sen tosiaan osoittavat: Suomi ei valitettavasti ole mikään edelläkävijä, ainakaan mitä laajakaistan nopeuksiin tulee.

Myös viestintävirasto mittaa laajakaistanopeuksia osoitteessa nettimittari.ficora.fi. Täällä voit mitata yhteysnopeutesi ja katsoa tilastoista onko nopeutesi samalla tasolla muiden samanlaisen liittymän ostaneiden kanssa.

Kuten operaattorit usein muistuttavatkin, on kuitenkin tärkeää ymmärtää että todellinen mitattu yhteysnopeus on usein vähemmän kuin sopimuspaperissa seisoo. Siihen ei ole välttämättä syynä operaattorin ilkeys, vaan fyysiset laatuseikat kuten vanhat puhelinjohdot, kodin etäisyys puhelinkeskukseen, verkon kuormitus ja laitteiden laatu. Esim. meillä täällä Pinserilässä on 8-megainen laajakaistayhteys, jonka todellinen nopeus on 6.9 megaa.

8 thoughts on “Nopeustesti

  1. Tuo ficoran nettimittari voisi olla ihan kiva, mutta jostain syystä muita kuin win-versioita ei tueta. Koita siinä sitten mittailla. :/

  2. > Myös Ficora (entinen viestintävirasto)

    Nykyinen Viestintävirasto, jonka englanninkielinen lyhenne on FICORA (Finnish Communications Regulatory Authority = Viestintävirasto)

  3. Soneran nettitikku, jolle luvataan max nopeus 3,6 M, saa testeissä lukemia 0,108 – 1,41 M. Haiskahtaa huijaukselta…

  4. Juha: Kännykkäverkoissa maksiminopeuden saaminen taitaa olla melko harvinaista. Jos kännykkä ei saa yhteyttä 3G-verkkoon, yhteysnopeus on tosiaan vain tuo 0,108. Muutenkin kännykkäverkon dataliikenne käsittääkseni joutuu väistämään puheluiden tieltä.

  5. Mieluummin siihen Ficoran ohjelmalliseen testiin kannattaa luottaa, kuin speedtest.netiin; flashia joka ajetaan selaimessa -> nopeudet heittelevät jo sen takia. Ei hyvää päivää.

  6. Olen aika positiivisesti yllättynyt tulokseen: 7M.
    Eli aikas lähellä luvattua 10. Olen tällä hetkellä espanjassa ja jos saan 70% luvatusta nopeudesta on se jo paremmin kuin hyvin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *