Nopeustesti

Speedtest.net – mittaa laajakaistasi nopeus ja vertaa tuloksia muihin kyttjiin kotimaassa ja ulkomailla. Tilastot sen tosiaan osoittavat: Suomi ei valitettavasti ole mikn edellkvij, ainakaan mit laajakaistan nopeuksiin tulee.

Mys viestintvirasto mittaa laajakaistanopeuksia osoitteessa nettimittari.ficora.fi. Tll voit mitata yhteysnopeutesi ja katsoa tilastoista onko nopeutesi samalla tasolla muiden samanlaisen liittymn ostaneiden kanssa.

Kuten operaattorit usein muistuttavatkin, on kuitenkin trke ymmrt ett todellinen mitattu yhteysnopeus on usein vhemmn kuin sopimuspaperissa seisoo. Siihen ei ole vlttmtt syyn operaattorin ilkeys, vaan fyysiset laatuseikat kuten vanhat puhelinjohdot, kodin etisyys puhelinkeskukseen, verkon kuormitus ja laitteiden laatu. Esim. meill tll Pinserilss on 8-megainen laajakaistayhteys, jonka todellinen nopeus on 6.9 megaa.

8 thoughts on “Nopeustesti

  1. Tuo ficoran nettimittari voisi olla ihan kiva, mutta jostain syyst muita kuin win-versioita ei tueta. Koita siin sitten mittailla. :/

  2. > Mys Ficora (entinen viestintvirasto)

    Nykyinen Viestintvirasto, jonka englanninkielinen lyhenne on FICORA (Finnish Communications Regulatory Authority = Viestintvirasto)

  3. Soneran nettitikku, jolle luvataan max nopeus 3,6 M, saa testeiss lukemia 0,108 – 1,41 M. Haiskahtaa huijaukselta…

  4. Juha: Knnykkverkoissa maksiminopeuden saaminen taitaa olla melko harvinaista. Jos knnykk ei saa yhteytt 3G-verkkoon, yhteysnopeus on tosiaan vain tuo 0,108. Muutenkin knnykkverkon dataliikenne ksittkseni joutuu vistmn puheluiden tielt.

  5. Mieluummin siihen Ficoran ohjelmalliseen testiin kannattaa luottaa, kuin speedtest.netiin; flashia joka ajetaan selaimessa -> nopeudet heittelevt jo sen takia. Ei hyv piv.

  6. Olen aika positiivisesti yllttynyt tulokseen: 7M.
    Eli aikas lhell luvattua 10. Olen tll hetkell espanjassa ja jos saan 70% luvatusta nopeudesta on se jo paremmin kuin hyvin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *