Elisa, aargh

Mitta tuli juuri totaalisen täyteen Elisan kanssa. Mitään kauppaa en ole nin hartaasti katunut kuin kahden vuoden sopimusta kytkykapulasta. Laskutussotkut ovat näemmä taas alkaneet.

Ensin tuli sekava tekstiviesti, että liikaa veloitettavat viivästyskorot hyvitetään seuraavassa laskussa. Mitkä niin? Kyseinen lasku jäi tulematta kokonaan. Sen jälkeen saapui kahden kuukauden lasku. Seuraavana päivänä tipahti postiluukkuuni samasta summasta maksuhuomautus pelotteiluineen liittymän sulkemisesta.

Miten te saatanan kädettömät tunarit sielä Elisalla olette taas sotkeneet laskutuksenne? Ja miten kuluttaja muka voi luottaa, että veloittamanne summat ovat alkuunkaan oikein?

Vältän Elisan matkapuhelinliittymiä täältä ikuisuuteen, kun kytkyni 13.7. raukeaa.

8 thoughts on “Elisa, aargh

 1. Tervetuloo mun maailmaan…

  Tappelin pojan Elisan kytkykapulan viallisuuden takia Elisan reklamoinnin kanssa monta kuukautta jonka jälkeen pottuunnuin koko touhuun ja maksoin koko kytkyn pois ettei tarvinnut nähdä Elisan nimeä missään.

  Operaattorien kanssa vain on elettävä heidän pillien tahdissa. He kun määräävät tahdin joka mukaan meidän on elettävä :P

  Sen verran sorruin päätökseeni olla olematta enään missään tekemisissä Elisan kanssa menin tilaamaan Elisan nettiliitymän liittymän Soneran nettiliittymän tilalle nopeusongelman takia.

  Tiedä sitten korjaantuuko nettiliittymän linjaongelmat mitenkään operaattoria vaihtamalla mutta testattava tämäkin on.

  Kahdesta huonosta “parhaasta” vaihtoehdosta kun on valittava toinen ;)

 2. Hyvä tietää. Olen just haluamassa uutta matkapuhelin liittymää, kun nykyisen liittymäni, Tele Finland TeliaSonera Finlandin, kuukausimaksu on enemmän kuin kuukauden puheluni. En ole mikään puhelias tyyppi. Siispä soudan kohti Saunalahtea, vai?

 3. Saunalahti on yhtä kuin Elisa.. ja olikohan niin että TeleFinland on yhtä kuin Sonera.. oleppa tarkkana Tuija minkä valitset..

  Vielä pienenä yksityiskohtana mainittakoon hauskuus johon törmäsin nyt kun tilasin uuden Elisan Kotiboxi palvelun viime viikolla..

  Oma Elisa järjestelmään kirjautuessa järjestelmä löysi jostain vanhan kaapelimodeemi sopimukseni vuodelta 2003 jonka olin irtisanonut ja palauttanut laitteen saman vuonna. Nyt kyseinen liittymä oli Elisan tietokannassa edelleen “voimassa”. No soitin sitten Elisan asiakaspaleuun jossa virkailija kyseli että enkö ole saanut siitä laskuja ? No en todellakaan koska liittymähän oli irtisanottu jo 7 vuotta sitten.. Sääliksi käy Elisan järjestelmiä ylläpitäviä virkalijoita jos tietokannassa on 7 vuotta sitten irtisanottuja tuotteita aktiivisena.

  No ystävällinen Elisan virkalija lupasi nyt irtisanoa liittymän jotta se ei enään näkyisi järjestelmässä.

  Mitä tässä vielä voi käydä on se että rupeavat laskuttamaan 7 vuotta sitten irtiasnottua liittymää ? Kuinkahan tässä sitten senkin irtiasnomisen voi vahvistaa 7 vuoden takaa jota ei ole edes enään laskutettu ? Operaattoreiden rekalamaatioiden kanssa kun on tässä joutunut painimaan jo aikaisemminkin.

  Toivotaan että Elisa hoitaa homman kotiin tällä kertaa ja korjaa virheensä. Jos ei niin saas nähdä mitä tässä seuraavaksi pitää tehdä, mielenkiinniolla odotetaan mitä tuleman pitää..

 4. En ole koskaan maksanut mitään nettipalveluista, koska ne ovat aina hoituneet työnantajien kautta. Jossain vaiheessa Elisa kuitenkin keksi ruveta lähettämään laskuja ja karhuja palveluista joita en ollut ikinä tilannut. Joka kerta Elisan ihmisille eri tahoilla ja tasoilla puhuessani sain vastauksen, että _nyt_ asia on reilassa — kunnes taas tuli uusi lasku. Tätä säätöä kesti melkein vuoden verran.

 5. Minullakin Elisa mokaili, laskutti liikaa noi kympin. Kai sillä muutaman millin tekee nopeasti, yrittäjyys on kivaa. Kaupan kassalla sais rap-shiitin jos varastelis tuohon malliin.

 6. Näyttäisi siltä että Elisa hoiti tällä kertaa netin kuntoon ilman sähläyksiä. Toivottavasti tämä toimii jatkossakin :) Ensimmäistä laskua odotellessa ^^

 7. Minulla Saunalahti alkoi yhtäkkiä perimään suoraan Intrum Justitian kautta noin 15 euron saatavaa puhelinliittymäst.ä. Perintäkuluineen 38€

  Ilmoitin, että olin irtisanonut liittymän 1,5 vuotta sitten, eikä minulla ollut edes ollut sim-korttia sen jälkeen.

  Saunalahdelta ei löytynyt irtisanomista, ja he halusivat rahansa.

  Kysyin, miten voi olla mahdollista, että he yhtäkkiä huomaavat 1,5 vuoden jälkeen minun olevan heille velkaa, että missä ne alkuperäiset laskut ovat.

  No sitä he eivät tienneet, kysyin samalla, mistä palveluista lasku koostuu.
  Sain selville, että alle euron kuukausimaksuista 22 kuukauden ajalta :-)

  Kysyin, lähetetäänkö muillekin laskut aina 22 kuukauden välein, kuulemma ei vaan 15 kk maksimi pituus näissä halvoissa kuukausiliittymissä.

  No yhtä kaikki, lupasin maksaa laskun, kun he lähettävät erittelyn ja lokin liittymän käyttöasteesta. Sitä ei oltukaan kuulemma käytetty koko aikana ja sitten he uskoivat, että minulla oli ollut tarkoitus irtisanoa liittymä 1,5 vuotta sitten.

  Ei siinä mitään, en joutunut maksamaan tekaistua laskua, mutta harmittaa että se oli jo toinen samanlainen yritys rahastaa.

  Nyt otin sieltä TurboLaajakaistan kiinteällä maksulla ja 2 vuoden soparilla.
  Katsotaan miten laskut menee. Ainakaan ei kovin helpolla onnistu langattomaan yhdistäminen, kun laitteen pohjassa oleva SSID ja WPA salauskoodi eivät sovi yhteen.

  Operaattorit saavat sikailla ihmisten kustannuskella tasan niin kauan, kun kansanedustajat saavat omistaa niiden osakkeita ja olla näin koskematta niiden sikamaiseen ja ahneeseen ja välinpitämättömään käytökseen.

  Näin se menee, kysykää edustajiltanne, omistavatko he operaattoreiden osakkeita, älkää äänestäkö jos omistavat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *