Lex Nokian puoltajat, vastustajat ja jänikset

Kirjoittaja Riitta, 4.3.2009

Nimilista Lex Nokian puolesta ja vastaan äänestäneistä kansanedustajista. 47 edustajaa jänisti.

Surullinen päivä demokratian kannalta.

Edit 6.3. 2009: Linkki on yllättäen lakannut toimimasta. Erkalle kiitos uudesta linkistä äänestystietoihin.

  Jutussa “Lex Nokian puoltajat, vastustajat ja jänikset” on 9 kommenttia:

  • Ainakin ympäristövaliokunta on valiokuntamatkalla, eli “legitiimi” poissaolo syy on ainakin Tarja Tallqvistilla.

   Mutta yhdyn muuten mielipiteeseen surullisesta päivästä… Ja suren oman poppoon kolmea EK:n lankaan mennyttä…

  • Riitta says:

   Santeri, mainiota kuulla selitys Tarja T:n osalta. Mielellään saisivat muutkin äänestämättä jättäneet tai heidän tukijoukkonsa kommentoida äänestyksestä poissaolon syyn.

   Tiedän joidenkuiden olleen paikalla ja jättäneen äänestämättä. Onkohan selvempää tapaa sanoa, ettei uskalla seistä mielipiteensä takana tai yksinkertaisesti välitä asiasta. Grrr.

  • Moni oli kyllä myös ihan oikealla virkamatkalla. Poissaololukuja kannattaa verrata keskimääräiseen äänestykseen, silloin luku ei vaikuta yhtä suurelta.

  • Riitta says:

   Haaviston ja Hautalan tiedän olleen vihreistä virkamatkalla.

  • erkka says:

   Linkki on rikki, en ole aina oikein varma miten eduskunnan sivuille voi linkittää ilman ongelmia. Nuo URLit on hirveää sotkua ja aiheuttavat aina ongelmia.

   Taulukotkin on tehty niin, ettei varmasti voisi kopioida listaa tarkasteluun :(

  • Riitta says:

   Kas, linkki tosiaan on lakannut toimimasta. Se kyllä toimi aluksi. Salaliittoteorioihin taipuvaiset arvelevat nyt tietysti, voiko kyseessä olla sattuma.

  • Tommi Uitti says:

   Kansanedustajat Henriksson, Karimäki, Karhuvaara, Kyllönen, Larikka, Mustajärvi, Satonen, Sihto, Tallqvist ja Kiuru olivat Itä-Aasiassa eduskunnan valiokunnan lähettäminä. Kyseiset työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsenet olivat siis hyväksytysti poissa työmatkan vuoksi eduskuntaäänestyksistä aikavälillä ma 2.3. lähtien, paluu työmatkalta eduskuntaan keskiviikoksi 11.3.

   Lisäksi kansanedustajat Vahasalo, Alanko-Kahiluoto, Arhinmäki, Kataja, Lauslahti, Oinonen L., Peltonen, Puumala ja Rauhala olivat Lontoossa eduskunnan valiokunnan lähettäminä. Kyseiset sivistysvaliokunnan jäsenet olivat siis hyväksytysti poissa eduskuntaäänestyksistä työmatkan vuoksi aikavälillä ma 2.3. lähtien, paluu työmatkalta eduskuntaan perjantaiksi 6.3.

   Edellä mainituista matkasyistä johtuen ko. kansanedustajilla (yht. 21 kpl) ei siis ollut mahdollisuuksia äänestää mm. Lex Nokian hyväksymisäänestyksessä.

   terv. Tommi

  • Tommi Uitti says:

   Korjaan, siis 19 kpl.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.