Akkutarina

Työläppärissäni, kesällä uusitussa Thinkpad T61p:ssä kestää akku normaalikäytössä n. tunnin ja 50 minuuttia. Sanoisin että melko naurettavaa.

Kotona sohva-mac jaksaa surffailua kolmesta viiteen tuntia riippuen siitä, miten kirkkaaksi näyttö on säädetty ja miten paljon koneella katselee Youtubea.

4 thoughts on “Akkutarina

  1. Odotahan vain vielä puolisen vuotta, niin sama akku kestää hätäseen tunnin verran. Se vasta naurettavaa onkin. Hyvänä puolena tuossa voi nähdä, että ainakaan lyhyet palaverit eivät pääse venymään :)

    Power Manager näyttää kyllä akun kunnoksi hyvää, mutta selkeästi Sonyn akut ovat mitä ovat ja tuo on ilmeisesti myös T61p:n tyyppivika.

  2. Samaahan tässä whineteltiin jo aiemmin, mulla duuni Dell D630 ja MacBook himassa. Mäkillä tulee surffattua joka ilta akulla, nyt näyttää 2:51 toi mittari tunnin surffisession jälkeen…

  3. Ainakin dellin uusista yrityskannettavista saa aikamoisia kestohirmuja (nätisti) kokoonpanoon sujahtavilla lisäakuilla. Oma mäkki kestää nyt puolentoista vuoden jälkeen parisen tuntia ilman piuhaa. Ei huonosti, muttei mitenkään äärimmäisen hyvinkään.

    Thinkpadin normaalista akunkestosta en tiedä, ilmeisesti ym. kommenttiin viitaten selkeästä mäkkiä huonompi, mutta tuli kuitenkin mieleen, että teetkö thinkpadilla ja sohva-macilla vastaavia askareita? Jos joo, niin vertailu lienee ihan sinne päin jeppis, jos et, niin se on helposti aika vinoutunut.

  4. Eero: on totta, että teen Macilla ja Lenovolla eri asioita – työkoneessa pyörii enemmänkin MS Office ja kotikoneessa www-selain. Mutta eipä tuon Officen *pitäisi* olla kovin paljoa prosessia kuluttava (totuus lienee tosin jotain ihan muuta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *