WP-Spamfree toimii hienosti – toivottavasti

Pinseri on vaivannut viime aikoina kommenttispammiongelma. Yrittelit roskapostittajat ovat pommittaneet blogia tuhansien kommenttien pivvauhdilla. Normaalisti hyvin toimiva Akismet-suodatinkaan ei ole auttanut, sill se pst muutaman prosenttia roskasta lpi. Tll hykkysvauhdilla se tarkoitti kuitenkin sit, ett Pinserin siivoamiseen tytyi kytt joka piv aikaa ja vaivaa.

Kokeilin ensin list Akismetin avuksi Bad Behaviour -pluginin, mutta siit ei ollut mitn iloa. Bad Behaviourin sivuilta pisti kuitenkin silmn mielenkiintoinen blogikirjoitus jossa BB:n tekij Michael Hampton arvosteli kovasti toista roskakommenttien poistajaa nimeltn WP-Spamfree. Hnen tytyi olla todella huolissaan uudesta kilpailijasta.

Niinp hain WP-Spamfreen ja asensin sen. Ja totta tosiaan: kommenttiroskan tulo tippui kuin seinn, ainakin ensimmisen puolen vuorokauden kokemuksien perusteella. Kuten arvostelijat toteavat, tlle on kuitenkin hintansa: jotta kommentteja voi jtt, selaimessa on oltava tuki Javascriptille ja evsteille. Ilman niit kommentin jttminen ei onnistu.

Mutta vielk on sellaisia kyttji, jotka surffaavat ilman evsteit ja JS:? Olisi hauska kuulla asiasta – tiedn ett ette voi jtt kommenttia, mutta ilmoittautukaa shkpostilla osoitteeseen samik@iki.fi. Jos WP-Spamfree osoittautuukin hankalaksi ratkaisuksi lukijoille, keksitn tilalle sitten jotain muuta. Siihen asti aiomme kuitenkin nauttia taas hiljaisuudesta roskakommenttirintamalla.

16 thoughts on “WP-Spamfree toimii hienosti – toivottavasti

 1. I have JavaScript and cookies so perhaps I will have no trouble.

  I should say, though, that Bad Behaviour doesn’t really compete with WP-SpamFree or Akismet or other spam solutions; it enhances them by lowering the number of spam that one has to look through to find the few legitimate comments.

 2. Michael: You’re right – it’s a good idea to leave BB running in any case to filter not only spammers but also harvesters and other baddies.

  Thanks for the comment too! I was a bit surprised to see it but then I remembered that Google Translate now does Finnish too. Or you actually speak Finnish! :)

 3. Miksi Pinseri ei kyt maailman yksinkertaisinta kikkaa? Kun kyttj pyydetn tyttmn ylimrinen sana yhteen kommenttilootan laatikkoon, roskapostin tulo loppuu kokonaan. Pyydettv sana voi olla koko ajan sama, sill roskapostittajien automaatit eivt ymmrr ylimrisi kentti kommenttilomakkeessa.

 4. Mulla Bad Behaviorin ja Spam Karma 2:n yhdistelm on toiminut yllttvn hyvin. Joskus on joku ihmisen kirjoittama kommentti joutunut moderointijonoon, mutta sit tapahtuu harvoin, yht harvoin kuin spmmin tulo spmmivahtien ohi.

  Mutta elmme jnnittvi aikoja kun SK2:n kehittj on siirtynyt pois puikoista ja SK2 on nyt GPL-lisenssin alla. Pit pit mieless tm WP-Spamfree.

 5. Olin Pnin tavoin kehaisemassa spam karmaa, jota olisi muuten voinut suositella aika varauksettomastai parin vuoden ajon kokemuksella, mutta mutta, kuten todettu ko. projektin kohdalla on tll hetkell hienoinen epvarmuuden ilmapiiri. Projektia ja mit sille ky kannattanee kuitenkin sivusilmll tarkkailla, varsinkin jos wp-spamfree alkaa jossain vaiheessa takellella.

 6. Minun kokemuksen mukaan kaikki blogien lukijat eivt kyt javascripti. Erss blogissani oli yhdess vaiheessa kytss NicEdit-niminen js-riippuvainen liitnninen. Poistin sen heti, kun yksi lukijoistani valitti, ettei voi kommentoida. Ilmeisesti tll lukijalla ei ollut js pll, tai hn kytti jotain js-blokkaajaa.

 7. Itse asiassa minulla oli aikoinaan kytss Spam Karma, mutta sen captcha-toiminnassa oli jotain bugeja. Spam Karma oli kyll tehokas…. voisi ehk katsoa jos bugeille saisi tehty jotain ja ottaa se uudelleen kyttn.

  Spam Karman toinen ongelma oli tosiaan aiheetta spammiksi tuomitut kommentit, eli se vaati jatkuvaa spammikansion tarkkailua vrin luokiteltujen kommenttien varalta.

  Ja se kolmas ongelmakin tuli yll mainittua: kun tekij on ilmoittanut ett ohjelmalle ei ole tulevaisuudessa tukea, oli sekin arveluttava seikka.

  @Tuomo: mahtaako tuollainen ylimrisen sanan toiminto olla oikeasti tehokas ja lytyyk siihen pluginia?

 8. Teksti- ynn muut kuvavaristukset ovat huonoja. Vaikka toimivat, ne tuottavat kyttjlle vaivaa siin mieless, ett kuvassa nkyv teksti pit tytt kenttn tai kysymykseen on vastattava oikein – kenttn. Tm ei est manuaalista roskapostittamista. Omassa blogissani Akismet on riittnyt eli 99,9 % roskapostista on mennyt oikeaan paikkaan, vain muutama arviointijonoon. Akismet sy kyll vlill oikeitakin kommentteja ja niit palauttelen kun huomaan.

 9. Itsekin olen hieman arkaillut noiden sanatestien kanssa… ne eivt ole erityisen hyv kytettvyytt mielestni.

  WP-Spamfreen asentamisen jlkeen ei ole muuten tullut yhtn spammiviesti lpi! Ja niit on sentn yritetty lhett tuhansia ja taas tuhansia.

  En kyll tied kuinka moni kunnollinen kommentti on jnyt haaviin, sill WP-Spamfreest ei ne minknlaista logia.

 10. Itse kytn JS:, mutta tunnen kyll useita jotka eivt halua sit pll pit. Firefoxin add-onilla saa itse valikoimilleen sivuille JS:n plle jos haluaa sit muuten pit pois plt.

 11. Toimii konttorillakin ei kaikki ok ! Captchat ovat joskus hankalia kun surffaa mobiilisti eik ole aktivoinut kuvien lataamista. Yleens aktivoin mutta joskus se unohtuu pois ja silloin kommentti katoaa taivaan tuuliin…

 12. Pikku tilannetiedotus: WP-spamfree on kahdessa kuukaudessa estnyt 94000 spmmikommenttia.

  Vaikka niist olisi pssyt lpi vain yksi prosentti, olisin saanut siivota joka ikinen piv pois toistakymment roskakommenttia.

  Erittin hydyllinen plugin siis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *