Vieläkö tulee pakkasia?

Talvi alkaa ainakin kalenterista katsoen olla pian puolenvälin paremmalla puolella. Oikeastihan talvea ei ole juuri nähty – oikea lumipeitekin on täällä Kangasalan korkeudella ollut vasta pari päivää ja pian se varmaan taas sulaa pois.

Nyt kysymys kuuluukin: vieläkö saadaan oikea talvi paukkupakkasineen? Pauli Jokinen käsittelee asiaa meteorologian opiskelijan näkökulmasta. Yhteenvetona voisi todeta, että pahalta alkaa näyttää. Vaikka säätä ei voikaan tarkasti ennustaa pitkälle, suursäätilan muutoksella pakkasia suosivaksi alkaisi olla jo kiire ennenkuin aurinko alkaa taas lämmittämään pohjoista pallonpuoliskoamme.

Toisaalta: jatkuvasti nousevilla sähkön hinnoilla pieni helpotus lämmityslaskuun on ihan OK. Eikä tarvitse huolehtia sähkön riittävyydestä – sekin kun tuntuu nykyisin olevan epävarmaa.

2 thoughts on “Vieläkö tulee pakkasia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *