Teknillisen korkeakoulun snagari

Kirjoittaja Sami, 2.10.2007

Voisiko joku kertoa miksi Teknillisen korkeakoulun kotisivulla on parkkipaikan ja nakkikioskin kuva? Luulin tuota vitsiksi, mutta jätkät vakuuttavat että tosissaan on tehty.

Teekkarihuumoria?

Jäynä?

Vedonlyönti?

Espoolaista tyylitajua?

  Jutussa “Teknillisen korkeakoulun snagari” on 17 kommenttia:

  • Timo says:

   Linkin auki klikaten mulle ainakin tuli nyt jokin opiskelijamainen aulakuva…?

  • HeidiR says:

   Kyllä minullekin tulee tuo nakkikioski esille linkistä… On kyllä omituista. Ja hiirtä, kun pitää hetken verran kuvan päällä, tulee teksti TKK:n kampus.

   Ei ole kyllä mikään houkutteleva kampus… Tuommoinen maisema löytyy joka kunnasta.

  • Pastori says:

   No siinähän on itse herra Alvar Aallon suunnittelema ostoskesus. Löytyykö sellainen tosiaan joka kunnasta? Ja mitä snägäriin tulee, niin sieltä saa vallan loistavia burgereita! Sivistykää moukat!

  • Juppe says:

   Propsit, ei mitään ylituunattua soopaa.

  • Otto says:

   Kyseisellä sivulla on aina vaihtuva otos kampusalueesta ja sen elämästä. Nyt vain kuvaaja sattui ottamaan kuvan, jossa näkyy niemen ostari ja snägäri. Ei luulisi olevan mitään syvällisempää.

  • tyttö says:

   Espoolaista tyylitajua? Alvar Aallon arkkitehtuuri, kyllä kiitos! Ja taustalla näkyy lisää arkkitehtuurin helmiä. Ei kannata liikaa kommentoida, saattaa vahingossa paljastaa oman sivistymättömyyden :-)

   Ja snägäristä saa ihan törkeän hyvää ruokaa ja sen kertoo arkipäivänä oleva pitkä jonkin.

  • Sami says:

   @Otto: Tuo kuvan vaihtuvuus selittikin jo paljon. Sellaiselle joka tulee sivustolle vain hyvin harvoin kuva saattaa tulla pikku yllätyksenä…

   @tyttö: Seinäjoella lapsuuden viettäneenä Aallon arkkitehtuuri on meikäläiselle tuttua ja mielestäni se ansaitsee enemmänkin esittelyä.

   Mutta nyt nakkikioskikuva taitaa olla historiaa, joten tämäkin kirjoitus jäi vanhaksi.

  • HeidiR says:

   Oh, nyt näyttää ostoskeskus paljon hienommalta, kun tiedän sen olevan itse Alvarin suunnittelema. Hupsu minä.

   Vai johtuisiko arkkitehtuurin näyttäminen arkiselta siitä, että olen asunut Rovaniemellä vuosikausia? Sehän on täynnä Aallon suunnittelemia rakennuksia… En tosin enää asu siellä.

   No, tässä kohtaa oli sivistyksessä aukko, myönnän sen.

   Mutta ei tuo kuva silti ole mitenkään houkutteleva.

  • Jyri says:

   Kuva-asetelman perimmäinen ironia piilee nähdäkseni siinä että minkään pienenkään kiinteän muutoksen tekeminen tuohon Alvarin luomaan pyhään kansallismaisemaan (tjsp..) on tehty likimain mahdottomaksi koska se on lähtöisin suuresta kynästä mutta mikään ei ilmeisemmin kontrolloi sitä millaisia snagariparakkeja paikalle ajetaan kunhan liiterissä vain on pyörät alla.

  • Oiva says:

   Kyseinen snagari, eli “etno” kuten sitä leikkisästi nimitetään, on toisen suuren arkkitehdin, Matti “Futuro” Suurosen kynästä. Etno ja ostari ovat oleellinen osa (varsinkin Otaniemessä asuvien) teekkareiden elämää. Ehkä tämä kuva ei niinkään tähdännyt koulumme markkinointiin, vaan sisäisen identiteetin vahvistamiseen. Huippuinnovaatioyliopistoa odotellessa…

   Lisää aiheesta, s. 24: http://www.tkk.fi/nyt/polysteekki/2006/Polysteekki_200601.pdf

  • Nythän se kuva oli sieltä häipynyt. Ei voinut olla kuin (huono) vitsi!!

  • Nythän se kuva on sieltä vaihtunut. Ei voinut olla kuin teekkareiden (huono) vitsi

  • Kari says:

   Ei kai tossa mitään ihmeellistä ollut, että esitellään Otaniemeä laajemmaltikin. Sen verran Aallosta silti sanon, että mielestäni 4/5 “kansallisarkkitehdin” suunnittelemista rakenuksista on rumia. Homevaurioitakin niistä löytyy varsin usein, joten se siitä tasosta.. Alvarin puolustukseksi sanottakoon, että kyllä hän hienoja huonekaluja osasi suunnitella :)

  • Tuuba says:

   Jälleen yksi lisäsyy ihmetellä ainaista Alvar Aallon hehkuttamista. Huono arkkitehti, rumia ja epäkäytännöllisiä rakennuksia.

  • lennot says:

   Itselle TKK:lla opiskelleena ostari ja ko. snagari tuli erittäin tutuksi. Tuli asuttua myös Otskissa. Kuvastaahan se ihan hyvin teekkarielämää ainakin näin TKK:n juhlavuoden jälkihöyryissä :D
   Aika hyvin bongattu muuten.

  • lennot says:

   Ohos. Menimpä sitten kommentoimaan vanhaa viestiä. Tälläistä se on, kun Googlettelemalla tulee sivulle. Kattelin juttuja vanhasta opiskelupaikasta nostalgian kaipuussa :D

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.