17 thoughts on “Teknillisen korkeakoulun snagari

 1. Linkin auki klikaten mulle ainakin tuli nyt jokin opiskelijamainen aulakuva…?

 2. Kyllä minullekin tulee tuo nakkikioski esille linkistä… On kyllä omituista. Ja hiirtä, kun pitää hetken verran kuvan päällä, tulee teksti TKK:n kampus.

  Ei ole kyllä mikään houkutteleva kampus… Tuommoinen maisema löytyy joka kunnasta.

 3. No siinähän on itse herra Alvar Aallon suunnittelema ostoskesus. Löytyykö sellainen tosiaan joka kunnasta? Ja mitä snägäriin tulee, niin sieltä saa vallan loistavia burgereita! Sivistykää moukat!

 4. Kyseisellä sivulla on aina vaihtuva otos kampusalueesta ja sen elämästä. Nyt vain kuvaaja sattui ottamaan kuvan, jossa näkyy niemen ostari ja snägäri. Ei luulisi olevan mitään syvällisempää.

 5. Espoolaista tyylitajua? Alvar Aallon arkkitehtuuri, kyllä kiitos! Ja taustalla näkyy lisää arkkitehtuurin helmiä. Ei kannata liikaa kommentoida, saattaa vahingossa paljastaa oman sivistymättömyyden :-)

  Ja snägäristä saa ihan törkeän hyvää ruokaa ja sen kertoo arkipäivänä oleva pitkä jonkin.

 6. @Otto: Tuo kuvan vaihtuvuus selittikin jo paljon. Sellaiselle joka tulee sivustolle vain hyvin harvoin kuva saattaa tulla pikku yllätyksenä…

  @tyttö: Seinäjoella lapsuuden viettäneenä Aallon arkkitehtuuri on meikäläiselle tuttua ja mielestäni se ansaitsee enemmänkin esittelyä.

  Mutta nyt nakkikioskikuva taitaa olla historiaa, joten tämäkin kirjoitus jäi vanhaksi.

 7. Oh, nyt näyttää ostoskeskus paljon hienommalta, kun tiedän sen olevan itse Alvarin suunnittelema. Hupsu minä.

  Vai johtuisiko arkkitehtuurin näyttäminen arkiselta siitä, että olen asunut Rovaniemellä vuosikausia? Sehän on täynnä Aallon suunnittelemia rakennuksia… En tosin enää asu siellä.

  No, tässä kohtaa oli sivistyksessä aukko, myönnän sen.

  Mutta ei tuo kuva silti ole mitenkään houkutteleva.

 8. Kuva-asetelman perimmäinen ironia piilee nähdäkseni siinä että minkään pienenkään kiinteän muutoksen tekeminen tuohon Alvarin luomaan pyhään kansallismaisemaan (tjsp..) on tehty likimain mahdottomaksi koska se on lähtöisin suuresta kynästä mutta mikään ei ilmeisemmin kontrolloi sitä millaisia snagariparakkeja paikalle ajetaan kunhan liiterissä vain on pyörät alla.

 9. Kyseinen snagari, eli “etno” kuten sitä leikkisästi nimitetään, on toisen suuren arkkitehdin, Matti “Futuro” Suurosen kynästä. Etno ja ostari ovat oleellinen osa (varsinkin Otaniemessä asuvien) teekkareiden elämää. Ehkä tämä kuva ei niinkään tähdännyt koulumme markkinointiin, vaan sisäisen identiteetin vahvistamiseen. Huippuinnovaatioyliopistoa odotellessa…

  Lisää aiheesta, s. 24: http://www.tkk.fi/nyt/polysteekki/2006/Polysteekki_200601.pdf

 10. Ei kai tossa mitään ihmeellistä ollut, että esitellään Otaniemeä laajemmaltikin. Sen verran Aallosta silti sanon, että mielestäni 4/5 “kansallisarkkitehdin” suunnittelemista rakenuksista on rumia. Homevaurioitakin niistä löytyy varsin usein, joten se siitä tasosta.. Alvarin puolustukseksi sanottakoon, että kyllä hän hienoja huonekaluja osasi suunnitella :)

 11. Jälleen yksi lisäsyy ihmetellä ainaista Alvar Aallon hehkuttamista. Huono arkkitehti, rumia ja epäkäytännöllisiä rakennuksia.

 12. Itselle TKK:lla opiskelleena ostari ja ko. snagari tuli erittäin tutuksi. Tuli asuttua myös Otskissa. Kuvastaahan se ihan hyvin teekkarielämää ainakin näin TKK:n juhlavuoden jälkihöyryissä :D
  Aika hyvin bongattu muuten.

 13. Ohos. Menimpä sitten kommentoimaan vanhaa viestiä. Tälläistä se on, kun Googlettelemalla tulee sivulle. Kattelin juttuja vanhasta opiskelupaikasta nostalgian kaipuussa :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *