Informaation tie aivoista lisäarvoksi

Yksi Jaikun mainioita ominaisuuksia on se, että mikrobloggauksen lisäksi sivustolle voi lisätä feedejä muista palveluista (blogi, kirjanmerkit, valokuvat jne), jolloin Jaiku toimii kokoavana palveluna ja näyttää kaiken tuottamani sisällön yhdellä sivulla.

Mutta tämähän on oikeastaan se, minkä takia Pinseri ylipäätään syntyi – sivustoksi joka kokoaa tuotetun sisällön yhteen paikkaan helppokäyttöisessä ja hyödyllisessä muodossa. Täytyisikin siis paneutua siihen, miten tuoda erilaiset syötteet maailmalta järkevässä muodossa Pinseriin (ilman että sivusto degeneroituu prosessin myötä karmeaksi sillisalaatiksi).

Lopullisena, Pinserin missiota toteuttavana tarkoituksenahan on saada aikaan järjestelmä, jossa missäpäin tahansa maailmalla kirjoittajan päässä syntynyt informaationpalanen kulkeutuu erilaisten palveluiden ja syötteiden kautta Pinseriin, siirtyy täältä lukijan päähän, tuottaa siellä lisäarvoa ja sen lisäksi arkistoituu tulevaa käyttöä varten.

Mitenkäs tähän WordPressiin tuotiinkaan ulkoisia syötteitä…

4 thoughts on “Informaation tie aivoista lisäarvoksi

 1. Millaisenkohan ikuisen luupin saisi aikaiseksi jos ohjaisi blogin syötteet Jaikuun ja Jaikun syötteett blogiin :)

 2. En tiedä onko se nyt niin mainio ominaisuus… Jaikun idea ei kai ole olla kaikki-tänne-aggregaattori. Itse ainakin nautin jaikuni kosher, eli poistan tilauksista ylimäräisen roinan kuten delicious/last.fm/flickr/blogi-syötteet. Ne ovat kaikki erilaisia ja haluan nauttia seurata niitä erillään jos ollenkaan.

  Bloggauksen ja mikrobloggauksen ero on myös siinä, että varsinaisissa blogeissa on useammin matskua jota ei halua missata, kun taas Jaikussa on enemmänkin hetkessä kiinni olevaa huutelua.

  Siispä en tykkää yhtään ajatuksesta, että mikrobloggaus integroituisi Pinseriin. Linkittömät huh hellettä -postaukset sopivat erittäin hyvin Jaikuun ja seuraan niitä mielelläni siellä, mutta blogimerkintöjen keskellä ne todennäköisesti aiheuttaisivat siirron RSS-lukijan jämäkansioon.

  Jaikuilun tuominen blogiin toimii ehkä parhaiten samaan tapaan kuten nuo flickr-kuvatkin – sivupalkkiin erillisenä badgena tai sitten viiden viimeisimmän listana,

 3. Hyviä pointteja, samaa mietin itsekin. Mikrobloggaus (en edelleenkään muuten tykkää tuosta sanasta) on kuitenkin luonteeltaan blogikirjoittamisesta eroavaista.

  Sen sijaan täytynee enemmänkin pyrkiä tuomaan esiin parhaita puolia molemmista maailmoista. Jaikusta spontaanimpi ajatuksien esiintuominen, blogista mielenkiinnottomuuksien välttäminen.

 4. Tuo on asia, jota olen itsekin jokusen kerran jo miettinyt. Ja aina on jäänyt aika puuttumaan sen toteuttamiselle.

  Jeremy Keith (adactio) on puhunut samanlaisesta ja johonkin hän oli toteuttanutkin yhdistelmän vähän kaikkea.

  Kyllä minusta tuollaisessa on ihan ideaakin. En välttämättä haluaisi keräillä kaikkea jonkun tuottamaa sisältöä eri puolilta, mutta toisaalta pitäisi olla myös tapa suodattaa sitä sisältöä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *