Informaation tie aivoista lisäarvoksi

Yksi Jaikun mainioita ominaisuuksia on se, ett mikrobloggauksen lisksi sivustolle voi list feedej muista palveluista (blogi, kirjanmerkit, valokuvat jne), jolloin Jaiku toimii kokoavana palveluna ja nytt kaiken tuottamani sislln yhdell sivulla.

Mutta tmhn on oikeastaan se, mink takia Pinseri yliptn syntyi – sivustoksi joka kokoaa tuotetun sislln yhteen paikkaan helppokyttisess ja hydyllisess muodossa. Tytyisikin siis paneutua siihen, miten tuoda erilaiset sytteet maailmalta jrkevss muodossa Pinseriin (ilman ett sivusto degeneroituu prosessin myt karmeaksi sillisalaatiksi).

Lopullisena, Pinserin missiota toteuttavana tarkoituksenahan on saada aikaan jrjestelm, jossa misspin tahansa maailmalla kirjoittajan pss syntynyt informaationpalanen kulkeutuu erilaisten palveluiden ja sytteiden kautta Pinseriin, siirtyy tlt lukijan phn, tuottaa siell lisarvoa ja sen lisksi arkistoituu tulevaa kytt varten.

Mitenks thn WordPressiin tuotiinkaan ulkoisia sytteit…

4 thoughts on “Informaation tie aivoista lisäarvoksi

 1. Millaisenkohan ikuisen luupin saisi aikaiseksi jos ohjaisi blogin sytteet Jaikuun ja Jaikun sytteett blogiin :)

 2. En tied onko se nyt niin mainio ominaisuus… Jaikun idea ei kai ole olla kaikki-tnne-aggregaattori. Itse ainakin nautin jaikuni kosher, eli poistan tilauksista ylimrisen roinan kuten delicious/last.fm/flickr/blogi-sytteet. Ne ovat kaikki erilaisia ja haluan nauttia seurata niit erilln jos ollenkaan.

  Bloggauksen ja mikrobloggauksen ero on mys siin, ett varsinaisissa blogeissa on useammin matskua jota ei halua missata, kun taas Jaikussa on enemmnkin hetkess kiinni olevaa huutelua.

  Siisp en tykk yhtn ajatuksesta, ett mikrobloggaus integroituisi Pinseriin. Linkittmt huh hellett -postaukset sopivat erittin hyvin Jaikuun ja seuraan niit mielellni siell, mutta blogimerkintjen keskell ne todennkisesti aiheuttaisivat siirron RSS-lukijan jmkansioon.

  Jaikuilun tuominen blogiin toimii ehk parhaiten samaan tapaan kuten nuo flickr-kuvatkin – sivupalkkiin erillisen badgena tai sitten viiden viimeisimmn listana,

 3. Hyvi pointteja, samaa mietin itsekin. Mikrobloggaus (en edelleenkn muuten tykk tuosta sanasta) on kuitenkin luonteeltaan blogikirjoittamisesta eroavaista.

  Sen sijaan tytynee enemmnkin pyrki tuomaan esiin parhaita puolia molemmista maailmoista. Jaikusta spontaanimpi ajatuksien esiintuominen, blogista mielenkiinnottomuuksien vlttminen.

 4. Tuo on asia, jota olen itsekin jokusen kerran jo miettinyt. Ja aina on jnyt aika puuttumaan sen toteuttamiselle.

  Jeremy Keith (adactio) on puhunut samanlaisesta ja johonkin hn oli toteuttanutkin yhdistelmn vhn kaikkea.

  Kyll minusta tuollaisessa on ihan ideaakin. En vlttmtt haluaisi kerill kaikkea jonkun tuottamaa sislt eri puolilta, mutta toisaalta pitisi olla mys tapa suodattaa sit sislt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *