Valoilmiit

Australiassa nhtiin pari piv sitten UFO (eli tunnistamaton lentv kohde :). Taivaalla liikkunut himmesti hohtanut valtaisa valopallo paljastui kuitenkin nopeasti venliseksi kantoraketiksi. Raketin laukaisu oli eponnistunut ja se oli jnyt kiertmn maapalloa polttoainetankki osittain tynn.

Viel tuntemattomasta syyst raketti rjhti kappaleiksi ollessaan Australian ylpuolella. Tuloksena oli ainutlaatuinen valoilmi niille, jotka sattuivat olemaan ulkona oikeaan aikaan. Katso kuvia:

Bad Astronomy Blog: Abandoned booster explodes high over Oz

Spaceweather.com

Vaikka valonytelm oli hieno, tm ei ollut kuitenkaan hyv uutinen avaruuslentjille. Kiertoradalle jneet tuhannet pienet kantoraketin sirut saattavat olla vaaraksi samalla kiertoradalla liikkujille, esim. avaruusasemalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *