Valoilmiöitä

Australiassa nähtiin pari päivää sitten UFO (eli tunnistamaton lentävä kohde :). Taivaalla liikkunut himmeästi hohtanut valtaisa valopallo paljastui kuitenkin nopeasti venäläiseksi kantoraketiksi. Raketin laukaisu oli epäonnistunut ja se oli jäänyt kiertämään maapalloa polttoainetankki osittain täynnä.

Vielä tuntemattomasta syystä raketti räjähti kappaleiksi ollessaan Australian yläpuolella. Tuloksena oli ainutlaatuinen valoilmiö niille, jotka sattuivat olemaan ulkona oikeaan aikaan. Katso kuvia:

Bad Astronomy Blog: Abandoned booster explodes high over Oz

Spaceweather.com

Vaikka valonäytelmä oli hieno, tämä ei ollut kuitenkaan hyvä uutinen avaruuslentäjille. Kiertoradalle jääneet tuhannet pienet kantoraketin sirut saattavat olla vaaraksi samalla kiertoradalla liikkujille, esim. avaruusasemalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *