Valoilmiöitä

Kirjoittaja Sami, 22.2.2007

Australiassa nähtiin pari päivää sitten UFO (eli tunnistamaton lentävä kohde :). Taivaalla liikkunut himmeästi hohtanut valtaisa valopallo paljastui kuitenkin nopeasti venäläiseksi kantoraketiksi. Raketin laukaisu oli epäonnistunut ja se oli jäänyt kiertämään maapalloa polttoainetankki osittain täynnä.

Vielä tuntemattomasta syystä raketti räjähti kappaleiksi ollessaan Australian yläpuolella. Tuloksena oli ainutlaatuinen valoilmiö niille, jotka sattuivat olemaan ulkona oikeaan aikaan. Katso kuvia:

Bad Astronomy Blog: Abandoned booster explodes high over Oz

Spaceweather.com

Vaikka valonäytelmä oli hieno, tämä ei ollut kuitenkaan hyvä uutinen avaruuslentäjille. Kiertoradalle jääneet tuhannet pienet kantoraketin sirut saattavat olla vaaraksi samalla kiertoradalla liikkujille, esim. avaruusasemalle.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.