Vuoden henkilö

Time-lehti valitsee vuosittain vuoden henkilön. Tänä vuonna valinta osui sinuun! Kyllä, olet vuoden henkilö. Minäkin olen. Vuoden henkilöksi valittiin nimittäin Internetin käyttäjä.

Viime vuosien aikana Internet on alkanut näkyä arkipäivässä yhä enemmän ja enemmän, ja on ehtinyt jo muuttaakin sitä. Tai itse asiassa ei pelkästään netti, vaan sen käyttäjät.

Kuluneen vuoden mediatapahtumat netissä saattavat näyttää ensivaikutelmalta hauskoilta mutta nopeasti unohtuvilta tapauksilta – silti kukin näistä vaikuttaa pinnan alla siihen, millaiseksi maailma tulee muuttumaan. Muistele vaikka: Youtuben videoleikkeet itsenäisyyspäivän onnettomuudesta ja Kontulan vartijoista, Lordi-fanien Seiska-lehteä vastaan suunnatut kamppikset, Conanin saaminen kylään Suomeen, pääministeri Vanhasen blogisota ja nettitreffit, lyhytikäinen mutta mullistava Tvkaista.fi jne…

Vuoden henkilön arvonimi on annettu käyttäjien luomasta sisällöstä ja verkostoitumisesta. Muista siis olla arvonimesi arvoinen: kirjoita blogiisi ja kommentoi muiden blogeja, ota valokuvia ja videoita ja laita ne verkkoon, kirjoita Wikipediaan, lähetä yrityksille palautetta (älä pelkästään hauku, vaan lähetä yhtä paljon kehuja), perusta addressi, järjestä boikotti paskoja yrityksiä vastaan ja promootio hyvien yrityksien puolesta. Jätä illalla maajussi-tositv katsomatta ja luo sinä aikana jotain uutta.

TIME.com: Person of the Year: You

Lista aiemmista vuoden henkilöistä

7 thoughts on “Vuoden henkilö

 1. No, on tässä aika monta vuotta tehty töitä ton palkinnon eteen. Että kyllä se oli ihan ansaittu. :-)

 2. Minä en kyllä pitäisi tuota Time:n titteliä varsinaisena palkintona vaan enemmänkin tunnustuksena siitä että tittelin saajalla on merkitystä tämän pallon asioihin huomattavissa määrin olivat merkitykset sitten positiivisia tai negatiivisia..

  Sillä jos tuon mieltää palkinnoksi niin oma kysymyksensä on sitten se että haluaako sitä kuulua samaan palkittujen kastiin mm. erään J.Stalinin tai A.Hitlerin kanssa.. ;)

 3. Jyri vei suorastaan sanat suustani. Kun muutaman vuoden sisään herra Yrjö Puska on päässyt kahdesti listalle, en henkilökohtaisesti ole mitenkään ylpeä listasijoituksesta. Kiitos mutta ei kiitos.

 4. *Kiittää ja kumartaa*
  “Kiitos, kiitos! Yes, Im the winner! Kun minä nyt olen Vuoden henkilö niin: kirjoitan blogiini, Wikipediaan, jne.”
  :D

 5. Tosin oma pointtini ei ollut myöskään arvonimen väheksyminen vaan toteamus siitä ettei se riipu siitä oletko hyvä, huono vaiko vallan hyvinhuono vaan siitä mikä kulloisenkin mainitun merkitys on maailmankuvaan.

  Kukaan tuskin pystyy kiistämään sitäkään etteikö Yrjö Puskalla olisi ollut vimevuosina maailmanmenoon vaikutusta.

 6. Aika moni bloggaaja tai nettiyhtiesöaktiivi ostaa varmaan Timen tuon jutun ansiosta… Riistokapitalisti on aina tavista välkympi :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *