Gmail kännykkään

Silloin tällöin on tullut lueskeltua sähköposteja kännykällä käyttäen Gmailin selainkäyttöliittymää. Kännykän selaimella se on vain ollut erittäin hidasta ja kankeaa. Nyt Google on tehnyt Gmailista Java-sovelluksen, jonka avulla postien lukeminen ja kirjoittaminen sujuu kuin tanssi.

Jos haluat Gmailin omaan kännykkääsi, katso ensin listasta, kuuluuko puhelimesi yhteensopivien joukkoon ja surffaa sen jälkeen puhelimesi selaimella osoitteeseen gmail.com/app.

Jos asennus ei tahdo onnistua uusimmilla Nokian älypuhelimilla (esim. N73 tai E70), asennuspaketti kannattaa imuroida Web-sovelluksen sijasta Services-sovelluksella. Näin raportoi MobileCrunch. Itselläni asennus minikommunikaattoriin sujui ongelmitta.

12 thoughts on “Gmail kännykkään

 1. Kappas, näppärä sovellus. Vielä kun saisi tuon joka kerta kysyttävän “Sallitaanko yhteyden muodostus?” ja “Mitä nettiyhteyttä käytetään?” kysymykset pois. Puhelimena Nokia 6630.

 2. Heh. Requires working data connection. Please check your reception. Palkit täys, yhteydet kyllä toimii, kun aplikaation kerran sieltä sai wapitettuakin. Emme ihmettele, vaan huvitumme, sillä tuo linkkaamasi artikkeli puhui niin asiaa :-)

 3. Timo: minulla ainakin tuo hoituu siten, että Ohjauspaneelista mennään Sovellusten hallintaan ja sieltä annetaan Gmail-ohjelmalle verkon käyttöoikeuksiin: “Internet-yhteys: Istunto”. Tämän jälkeen ohjelma kysyy lupaa verkon käyttöön vain kerran, ohjelmaa käynnistettäessä.

  Kriisi: Hmm, olisko sulla jäänyt wapituksen jäljiltä WAP-yhteys auki? Gmail vaatii Internet-yhteyden. Eli sulje kaikki latauksen jäljiltä auki jääneet selaimet ja kokeile uudelleen.

 4. Hmm,

  Tätä minä en tajua. Jos ihmisellä on jokin uudempi puhelin, miksi ihmeessä käyttää Java sovellusta sähköpostien lukuun, kun sen voi tehdä suoraan puhelimen viestiosiosta. Uudemmat puheliment tukevat vähintään pop3:sta ihan defaulttina ja Googlehan tarjoaa palvelun tunnetusti ja vieläpä ilmaiseksi.

 5. Dailai: en tiedä muista, mutta ainakaan minä en halua pitää viesteistäni kopiota puhelimessa. Jos postia tulee paljon, viestiliikenne kasvaa aika hurjaksi.

 6. Tuo on kyllä totta, mutta en käytännössä ole huomannut ongelmia. Alussahan haetaan vain headerit ja yleensä niistä valitaan tarkemmin mitkä halutaan lukea. Kännykällä luen yleensä vain tärkeimmät mailit, joten kaikkia ei todellakaan tarvitse ladata puhelimeen.

  Onhan se paljon kätevämpää, kun kaiken viestiliikenteen voi hoitaa yhdestä paikasta, mutta nämähän on makuasioita.

 7. Ei keles ala toimimaan… Valittaa ettei oo signaali kunnossa/riittävän voimakas.
  Luuri on Nokia 5500 ja soneran operaattori.

 8. JiiSKotti: vaihda gmail-tilisi oletuskieli US englanniksi.

 9. Kiitos, nyt toimii… ihime homma miten kielen vlinta voi vaikuttaa singnaalin riittävyyteen :-)

 10. Pingback: Vanity 2.0 » Blog Archive » Gmailin mobiilisovellus

 11. Kaikista hyvistä ohjeista ja neuvoista huolimatta ei vaan gmail istu puhelimeeni (nokia n73 ME) Jos joku ystävällisesti voisi pistää tähän seikkaperäiset asetusohjeet, niin saatais se minullakin toimimaan. Kiitos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *