Rajamäen turvissa

Sisäministeri Kari Rajamäki haluaa auttaa presidentti Vladimir Putinia valvomaan tietoliikennettä terrorismin torjumiseksi. Kiitos vain, mutta kansalaisena tämä ajatus ei juuri lisää turvallisuudentunnettani.

Jenkeissä vastaavan järjestelmän nimi on Echelon. Heinäkuussa 2001 pääsin erään ryhmän mukana käymään FBI:ssa tutustumiskäynnillä. Muistan vieläkin mainiosti, miten heleän punan yksinkertainen kysymys sai FBI-agenttien poskille: “How about Echelon?” Seurannut kiemurtelu osoitti, että useimmat ymmärtävät muiden ihmisten viestiliikenteen seuraamisen olevan, no, yksinkertaisesti väärin.

3 thoughts on “Rajamäen turvissa

  1. Kiitos kun toit asian esiin. Olen toivonut jo pitkään, että Sheriffi-Rajamäestä päästään pian eroon. Hän tuntuu elävän aivan eri maailmassa (DDR?) kuin minä.

  2. Kieltämättä historiallisessa kontekstissa jotenkin epätodellista ajatella että suomalainen sisäministeri on päästämässä venäjän intressit näinkin suoraviivaisesti sisään suomalaiseen valvontaan ja kiinni suomalaisiin oikeuksiin..

    Pelottavaa tässä skenaariossa on ehkä eniten se että ilmassa tuntuu olevan merkkejä siitä että terrorismin ja ennenkaikkea lasten nimissä olisivat monet valmiita ilman kyseenalaistuksia luopumaan länsimaiseen yhteiskuntaan kuuluvista perusvapauksista tuosta noin vain ja Kasvin mainiosti nimeämän Darth Rajamäen ajatuksilla on potentiaalia jopa mennä lävitse kansan syvien rivien mielessä ja teoissa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *