Jrjen voitto

Eduskunta ptti sallia hedelmityshoidot mys itsellisille naisille ja naispareille nin 105-83. Asiaan ottaa seuraavaksi kantaa eduskunnan suuri valiokunta ensi keskiviikkona.

Miksi kutsun tt nestystulosta jrjen voitoksi? Minusta on vaikea uskoa, ett viel vuonna 2006 noinkin suuri mr kansanedustajia pit siviilisty hyvn perusteena ratkaista, voiko nainen ostaa terveyspalveluja saadakseen lapsen.

18 thoughts on “Jrjen voitto

 1. Voi jumalatarten kiitos, ett jrki voitti! Tss popularisoidussa kiistassa on koko ajan annettu ymmrt, ett lesbot vievt veronmaksajien rahat voidakseen mittid isyytt…kun kyse on lesbojen itsens maksamasta palvelusta, jolla saadaan toivottu lapsi rakastavaan perheeseen, jolla on mys mieskontakteja ja miehen malleja. Jessus! Miten voi olla naisten lisntyminen noin henkilkohtainen menetys keski-ikisille ijille? Ja suvaitsevaisuuden ja rakkauden sanaa julistaville kristityille?

 2. Birdy, onnittelut Ilta-Sanomien uudelle kolumnistille. Koeta usuttaa lehti laittamaan kolumnit mys verkkoon, vaikka viiveell. :-)

 3. Noh, min pessimistin olin varma ett kvisi toisinpin. Mutta nyt on juhlan paikka! Mikli Tampereella on muita liikenteess, lydyn tn iltana ravintola Artturista. Annetaan skumpan virrata!

 4. zorro. siis miss muualla s kuvittelit meidn olevan tnn? :)
  *kippis*

 5. Zorro, matlis, pitkkin sellaiset juhlat, ett pinna tulee kunnolla kostutettua (kuiva pinna voi helposti katketa). :-)

 6. Timo L.

  Se olisi oikeasti tasa-arvoista, mutta sehn feministej tai lesboja kiinnosta. Ja kyll se on yhteiskunta, joka maksaa suurimman osan yksinisten (ei tiss olevien) naisten elatuksesta.

  Sit paitsi, lapsen hankkiminen vain itselle ilman perhett on mys henkisesti itsekst. Mutta tn pivn edistyksellisiksi itsens kuvittelevat ihmiset ovat usein itsekkit, jopa kansanedustajaehdokkaat.

  Birdy, kristillisell rakkaudella ei ole mitn tekemist itsekkn lapsen “tekemisen” kanssa – etenkn lesbosuhteessa.

 7. “Lain mukaan 25 vuotta tyttnyt, avioliitossa oleva tai yksin elv henkil voi hakea adoptiovanhemmaksi.” Itselliset miehet voivat siis adoptoida lapsia. Adoptio-oikeus pitisi ulottaa koskemaan mys mies- ja naispareja.

  Perhemuodolla sinns ei ole missn tutkimuksissa todettu olevan mitn vaikutusta lasten hyvinvointiin.

 8. Mitn laajamittaisia pitkittistutkimuksia tuskin on kovin paljoa tehtykn, koska erikoisemmat perhemallit ovat yleistyneet vasta viime vuosina ja silti ne ovat edelleen marginaalisessa vhemmistss yksinhuoltajia lukuunottamatta.

  Kaksi kasvattajaa on usein parempi kuin yksi, koska tllin kaikki ei j yksittisen vanhemman harteille. Entisaikoina tietysti isovanhemmat ja sisarukset huolehtivat lapsista silloin kun vanhemmat eivt pystyneet. Perhekeskeisyys ja omien sukulaisten lheisyys toimivat mys sosiaalisina ja taloudellisina turvaverkkoina ja toimivat edelleen monissa maissa.

  En osaa sanoa juuta enk jaata nais- tai miesparien lastenhankintaoikeuteen, mutta yksittisille henkilille en olisi oikeutta myntnyt. Lapsen saaminen ei ole oikeus, eik syntymttmll (ja siittmttmll, siis olemattomalla) lapsella voi olla oikeuksia.

 9. hmm, miks se lapsen saaminen sitten on, jos ei oikeus? No, ehk paremmin sanoen mahdollisuus. Vaikka tss minun mielestni nyt on kyse enemmn lapsensaamiskyvyst kuin oikeudesta tai mahdollisuudesta saada lapsi. Toki hedelmityshoidot ylipns ovat itsekkit, mutta mielestni sill perusteella niit ei voi kielt vain yhdelt ryhmlt. No jaa, enp taida tuoda thn keskusteluun nyt mitn uutta.

 10. Minusta ei olisi ollut paha, jos hedelmoitys hoidot olisi kielletty kokonaan, vaikka vain siihen asti, ett Roomassa on musta paavi, jonka nimi on Niilojohanna.

 11. Jeah! jatkossa vahinkolaukauksista voi varmaankin lhett laskun ‘hedelmityshoitona’ , vai mith?!

 12. En tied kivitetnk minut tmn kommentin jlkeen hengilt mutta sillkin uhalla tekee mieli knt tilanne plaelleen ja ajatella asiaa silt kantilta ett tietylltapaahan nimenomaan sinkkujen ja samaa sukupuolta olevien parien hedelmityshoidothan ovat tavallaan paljon terveempi mit heteropareille suoritetut hoidot.

  Niden itikandidaattien lapsettomuushan EI johdu missn mrin mistn biologisesta poikkeamasta joka voisi viestitt omaa kieltn siit ett perinteisin menetelmin alkunsa saava lapsi ei olisi terve tai edes kykenev selviytymn syntymns saakka vaan lapsettomuuden syyn on ainoastaan se ett perinteisen suvullisen lisntymisen toinen komponentti puuttuu paikalta…

 13. Odotan juuri lasta yksin ja en kertakaikkiaan jaksa ymmrt niden ajastaan tysin jneiden (yleens heteromiesten) mielipiteit tyyliin:”itsekkt mmt ajattelevat vain omaa etuaan”, “ei lasta saa hankkia, se tulee jos on tullakseen”. Kukaan nist kommentoijista ei ole varmaankaan ottanut selv mit kaikkea nainen ottaa harteilleen aloittaessaan hormoonihoidot ts. kuinka rankka ja pitkn harkittu tie se on. Sivistymttmi moukkia sanon min! Se joka tuohon hommaan ryhtyy on varmasti lapsenhankintansa tarkkaan harkinnut ja tarjoaa lapselle turvallisen ja rakastavan kodin.

 14. Mit muuten “itsellinen” tarkoittaa? Kuvittelin sanaa kytetyn niist, jotka torpparien vastakohtana omistavat maan jota viljelevt. Tai sitten viljelijst, jolla ei ole velkaa. Ovatko “itselliset naiset/miehet” siis taloudellisesti riippumattomia miehi ja naisia? Miss vaiheessa ja miksi tuo sana yleens tuli sukupuolipoliittiseen kielenkyttn?

 15. matti, mietin tuota “itsellinen”-sanan kytt, enk lytnyt parempaakaan ilmaisua kuvaamaan ihmist, joka ei el parisuhteessa. “Yksininen” kuulostaa minusta hieman traagiselta eik kuvanne kovin yleisptevsti parisuhteettomuutta sinns. “Sinkkuus” taas on nykyn oma kulttuurinsa eik istunut thn yhteyteen sen paremmin.

  “Itsellinen”-sana liittyy toki tilallisuuden historiaan, mutta mielestni ei ole vaaraa ett se hahmottuisi tss yhteydess maattomuuden vastakohdaksi. Sukupuolipoliittisen kielenkytn nyansseista osannee joku muu kertoa paremmin kuin min – olisi mukava kuulla, mik mielestsi olisi tss neutraali ilmaisu.

 16. Itsellinen tarkoitti ernlaista oman aikansa ptktylist, jolla ei ollut perhett huollettavana eik huolehtijana, oman aikansa alinta yhteiskuntaluokkaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *