Letaliini

Uusimaa-lehti kertoo uudesta haitallisesta aineesta nimeltään letaliini:

Suomen Säteilytutkimuskeskus tiedotti viikonloppuna vastikään havaitusta uudesta kemiallisesta aineesta, joka on jopa UV-säteilyä haitallisempaa. Letaliini on peräisin auringon subtraktiovyöhykkeeltä, josta se kulkeutuu muiden yhdisteiden kanssa maahan.

Letaliini? Auringon subtraktiovyöhyke?? Ainakaan säteilyturvakeskuksen sivut eivät tiedä kertoa tästä aineesta mitään. Google-haut letaliinille ja subtraktiovyöhykkeelle antavat myös tyhjiä tuloksia.

Vai oliko tämä kesän ensimmäinen mätäkuun uutinen?

11 thoughts on “Letaliini

  1. Nooh, jollakulla vain almanakka jätättää, kolme kuukautta ja kolme päivää.

  2. Tulipa heti mieleen salaliittoteoria homokaasusta. Erittäin huolellinen vetäisee päänsä verhoksi foliohatun? :-)

  3. Blogissani on pari merkintää tästä. Villi veikkaukseni on, että Uusimaan toimitus ei joko ymmärrä tai kehtaa myöntää, että niitä on viilattu linssiin. Ihan vaan päätellen siitä, että eilisessä lehdessä oli pieni juttu, joka oli otsikoitu: Liika altistuminen UV-säteilylle letaliini-uutisen taustalla? “Säteilytietokeskuksen” tiedottamaa uutista pidetään erikoisena, mutta jotenkin tuosta jälkijutusta saa vaikutelman, että siinä kuitenkin on jotain perää. Tämä on aika paksua jopa Uusimaalta, joka nyt ei mikään huippujournalistiikan osoitus ole, mutta silti.

  4. Tappavaahan se on jo nimen perusteella. Haitallisia ovat myös kuusta sateen mukana kulkeutuva Turmoliini. Venuksesta katalasti vapautuva Killiini. Marsin maaperästä salaperäisesti nouseva Nialiini. Jupiterista viekkaasti kantautuva Exitiini. Antaresista aromaattisesti antautuva Toteniini. Kesätoimittajat vink vink.

  5. Parhaassa tapauksessa totuus on ripaus väärinymmärrystä ja hyppysellinen huonoja suomennoksia. Lethaline ja Subtraction Zone eivät kuullosta aivan niin kaukaa haetulta. Silti, tuskin sieltä taivaalta huomenna valuu mitään sellaista mitä ei olisi eilenkin putoillut…

  6. Jep. AIka mukavasti löytyy googlella myös noita Jupen mainitsemia letaalikaasuja, kun vaihtaa kieleksi englannin: turmoline, killine, naline, exitine ja toteine ovat kaikki googlelle tuttua kamaa. Hui.

  7. Ehkäpä jokin lehti uutisoi seuraavaksi “Google löysi uusia hengenvaarallisia aineita” ;-)

  8. Onko kellään kuvaa tuosta lehtijutusta tai lehteä vielä tallella, että voisi ottaa kuvan nettiin? Olisi kiva nähdä minkälaisen jutun ne tuosta sitten väänsi.

  9. Ke, näytti tuo lehti vielä olevan keräyspaperikoissa. Laita postia osoitteella lazur at luukku piste com, ja kerro kuinka sinulle voi aviisin toimittaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *