Letaliini

Uusimaa-lehti kertoo uudesta haitallisesta aineesta nimeltn letaliini:

Suomen Steilytutkimuskeskus tiedotti viikonloppuna vastikn havaitusta uudesta kemiallisesta aineesta, joka on jopa UV-steily haitallisempaa. Letaliini on perisin auringon subtraktiovyhykkeelt, josta se kulkeutuu muiden yhdisteiden kanssa maahan.

Letaliini? Auringon subtraktiovyhyke?? Ainakaan steilyturvakeskuksen sivut eivt tied kertoa tst aineesta mitn. Google-haut letaliinille ja subtraktiovyhykkeelle antavat mys tyhji tuloksia.

Vai oliko tm kesn ensimminen mtkuun uutinen?

11 thoughts on “Letaliini

  1. Nooh, jollakulla vain almanakka jttt, kolme kuukautta ja kolme piv.

  2. Tulipa heti mieleen salaliittoteoria homokaasusta. Erittin huolellinen vetisee pns verhoksi foliohatun? :-)

  3. Blogissani on pari merkint tst. Villi veikkaukseni on, ett Uusimaan toimitus ei joko ymmrr tai kehtaa mynt, ett niit on viilattu linssiin. Ihan vaan ptellen siit, ett eilisess lehdess oli pieni juttu, joka oli otsikoitu: Liika altistuminen UV-steilylle letaliini-uutisen taustalla? “Steilytietokeskuksen” tiedottamaa uutista pidetn erikoisena, mutta jotenkin tuosta jlkijutusta saa vaikutelman, ett siin kuitenkin on jotain per. Tm on aika paksua jopa Uusimaalta, joka nyt ei mikn huippujournalistiikan osoitus ole, mutta silti.

  4. Tappavaahan se on jo nimen perusteella. Haitallisia ovat mys kuusta sateen mukana kulkeutuva Turmoliini. Venuksesta katalasti vapautuva Killiini. Marsin maaperst salaperisesti nouseva Nialiini. Jupiterista viekkaasti kantautuva Exitiini. Antaresista aromaattisesti antautuva Toteniini. Kestoimittajat vink vink.

  5. Parhaassa tapauksessa totuus on ripaus vrinymmrryst ja hyppysellinen huonoja suomennoksia. Lethaline ja Subtraction Zone eivt kuullosta aivan niin kaukaa haetulta. Silti, tuskin sielt taivaalta huomenna valuu mitn sellaista mit ei olisi eilenkin putoillut…

  6. Jep. AIka mukavasti lytyy googlella mys noita Jupen mainitsemia letaalikaasuja, kun vaihtaa kieleksi englannin: turmoline, killine, naline, exitine ja toteine ovat kaikki googlelle tuttua kamaa. Hui.

  7. Ehkp jokin lehti uutisoi seuraavaksi “Google lysi uusia hengenvaarallisia aineita” ;-)

  8. Onko kelln kuvaa tuosta lehtijutusta tai lehte viel tallella, ett voisi ottaa kuvan nettiin? Olisi kiva nhd minklaisen jutun ne tuosta sitten vnsi.

  9. Ke, nytti tuo lehti viel olevan keryspaperikoissa. Laita postia osoitteella lazur at luukku piste com, ja kerro kuinka sinulle voi aviisin toimittaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *