Meteoriitin osumakohta

Kirjoittaja Sami, 10.6.2006

Jasmo kaipasi edellisen jutun kommenteissa valokuvaa norjalaismeteoriitin osumakohdasta. Norjalaislehdestä löytyy valokuva. Ei näytä ihan Hiroshiman pommin jäljeltä tosin…

  Jutussa “Meteoriitin osumakohta” on 5 kommenttia:

  • psi- says:

   Meteoriitti putosi maahan, Hiroshiman pommi räjähti ilmassa. Meteoriitin energia siirtyi melko lailla suoraan kallioon, pommin energia taas lävähti ympäriinsa liikuttamaan ilmaa -> voimakkaampi ja siis tuhoisampi paineaalto.

  • Jussi Og says:

   Asiaan liittyviä laskelmia Slashdotissa:

   “I tried a quick reverse engineering of the meteor with the calculator. An iron meteor 4.5 meters in diameter moving 20 km/s hitting crystalline rock at 45 degrees will have a yield of 18 kilotons…slightly higher than the atomic bomb detonated over Hiroshima. The average interval of an impact of this size on earth is about once every 5 years. Most go largely unnoticed. The earth is a big place.”

  • Jasmo says:

   Oli kyllä kieltämättä aika paljon vaatimattomampi jälki, mitä hollywood efekteihin tottunut minäni odotti.

  • Marjut says:

   Asiaankuulumaton kommentti: en tiedä johtuuko yhtäkkiä rss-feedien puolelle mukaan tulleista PayPal-ikoneista vai mistä, mutta feed päivittyy koko ajan, olipa siellä uutta tai ei. Näyttää siis siltä kuin täällä olisi jatkuvasti 10 uutta merkintää, vaikka niin ei olekaan. Ei kiva.

  • Sami says:

   Marjut: asentamani RSS-plugin teki tosiaan tuollaisen vian. Poistin pluginin.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.