Alppiapinat! Seiskantörvelöt!

Kirjoittaja Riitta, 24.5.2006

Seiskan raatokärpässurinalistit pistivät jonkin ikivanhan Putaansuun valokuvan lehteen ja saavat nyt arvoistaan palautetta. Seuraavaksi Aller-boikotti?

Päivitys 15:51: Linkissä mainittu palvelin kaatui vihaisten fanien tulviessa haukkumaan mähnäreitä.

Päivitys 15:59: Gonffin sivulta voi lähettää näppärästi palautetta Seiskalle vaikka heidän oma saittinsa olisi tukossa ;-)

Päivitys 16:17: Seiskan palvelin näyttää sijaitsevan samalla palveluntarjoajalla kuin Pinseri ja Blogilista, joten ajoittaiset häiriöt johtunevat siitä.

Päivitys 16:48: Boikotoikaa Seiskaa.

Päivitys 17:06: Seiskan toimintaa vastustavassa adressissa on jo 12437 allekirjoittajaa. (klo 21:15 jo 40600 allekirjoitusta)

Päivitys 18:34: Käännä Seiska väärinpäin -kampanja.

Päivitys 19:47: Photoshop-artistit ovat heränneet: Hän on Loiri! Han on Solo! Seiska nettiterrorin kohteena!

  Jutussa “Alppiapinat! Seiskantörvelöt!” on 32 kommenttia:

  • KariH says:

   Sami, kuvan ottanut free-kuvaaja on myynyt julkaisuoikeudet kuvatoimistolle, jolta Seiska on ne ostanut. Näin kertoo Reetta Räty blogissaan, http://blogit.hs.fi/reetta/?p=146

  • Sami says:

   Kari: Kiitoksia, sehän oli kuin apteekin hyllyltä :)

  • […] Seiskan toimituksen halua keskusteluun en pääse nyt tutkimaan koska lehden keskustelupalsta on täysin jumissa. En ole missään nähnyt viittaustakaan tähän suuntaan, mikä taas Seiskan näkökulmasta on varmaankin hyvä. Jos Suomessa jonkun lehden ei kannata keskustella lukijoidensa kanssa, se on Seiska, sillä juorulehti enemmän hyötyy kuin kärsii tästä Lordin fanien mediakritiikistä. Keskustelua asiasta lukuisissa blogeissa kuten Ilja Suvanto, Kari Haakana, Pinseri ja moni muu […]

  • Anonymous says:

   Sudanin nälkään kuolevat lapset.
   Yksinäiset vanhukset.
   Hoitajien palkat.
   Tsetsenian sota.
   Guantanamo.
   Kiinan ympäristöpolitiikka.
   Itä-Euroopan naiskauppa.
   AIDS eteläisessä Afrikassa.
   Siirtotyöläiset Espanjan tomaattifarmeilla.
   Syyttömänä kuolemaantuomitut USA:ssa.

   Kyllä näitä riittää.

  • Sami says:

   Anonyymi: Kaikki erittäin tärkeitä asioita. Täytyykö jokainen noista ratkaista ennenkuin muusta voi kirjoittaa?

  • […] Nyt tämä meteli tuntuu nousevan jo mahdottomuuksiin. Seiskan palvelimien kimppuun hyökkäyksiä suunnittelevat hakkerit eivät ole protestoijia vaan pahimmillaan rikollisia (lisäisin suoran osoitteen kyseiseen keskusteluun, mutta palvelin on toistaiseksi tukossa). Putaansuun kuvan julkaisseet lehdet sortuivat kenties mauttomaan julkisuushakuisuuteen, mutta se ei anna julkaisuista kiukustuneille avointa valtakirjaa tehdä ihan mitä mieleen juolahtaa. Pinseri esitteli hyviä keinoja protestoida järkevästi. Nuo Photoshop kuvat naurattivat. […]

  • […] Alppiapinat! Seiskantörvelöt! […]

  • Anonymous says:

   Sami: > Täytyykö jokainen noista ratkaista ennenkuin muusta voi kirjoittaa?

   Eihän toki. Hassulta vain tuntuvat välillä asiat joista valistunutkin ihminen katsoo tarpeelliseksi tuohtua.
   Jos “oikeat vääryydet” saisivat murto-osan vaikkapa tähän touhuun kulutetusta kiihkeästä kansalaisakvitismista, maailma olisi aika toisenlainen.

  • Sami says:

   Anonyymi: Olen samaa mieltä. Tärkeihin asioihin on kiinnitettävä huomiota (ja niihin kiinnitetäänkin, tuskin muuten esimerkiksi sinä ja minä edes tietäisimme niistä, saatika siitä miten tärkeitä ne ovat). Hupsutteluun on silti myös aikaa.

  • Riitta says:

   Parahin “Anonymous”,

   median vapaus on Suomessa tähän asti perustunut pitkälti itsesääntelyyn. Pääsääntöisesti viestimet ovat ymmärtäneeet vastuunsa – myös silloin, kun julkaisupäätös ei ole laiton, se voi olla epäsuotava.

   Kansainväliset mediatalot ovat tuoneet entistä surkeamman roskajournalismin keskuuteemme. Ehkä yli sadantuhannen allekirjoittajan adressi on viite siihen suuntaan, että on tullut aika laittaa rajat myös niille medioille, joiden julkaisijoilta puuttuu niin moraali kuin ammattitaito.

   Minusta tätä tapausta ei kannata vähätellä.

  • Samuli says:

   @anonymous: On totta, että monet asiat ovat tärkeämpiä kuin toiset. Jotkut ongelmat ovat todellisia, toiset taas länsimaisen kulttuurin luomaa harhaa. Mutta toisten kohkaamista vähättelevän provokaation polku on myös liukas: Onko oikein synnyttää biologisia lapsia niin kauan kuin maailmassa on vielä huostaanotettuja, hylättyjä ja orpoja lapsia? Yksi kaukomaista adoptoitu lapsi per perhe voisi kummasti yhdistää rotuja ja avartaa pientaajaman maailmankuvaa.

   Toinen toistuva teema on kuolonuhrien vähättely: Okei, 26 kuoli liikenneonnettomuudessa, mutta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa kuolee miljoona alle viisivuotiasta lasta vuodessa. Okei, sulta kuoli tsunamissa omat vanhemmat, vaimo ja lapset. Lisäksi jalkasi amputoitiin. Mutta Saharan eteläpuolisessa jne.

  • […] Myös Kari Haakana, Pinseri, Suomi24.fi ja moni muu. […]

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.