Botsbot – knnykkbongausta

Minkin aloin botsbottaajaksi. Eli siis: ladataan knnykkn ohjelma, joka etsiskelee bluetooth-yhteytt kytten toisia lhistll olevia bluetooth-laitteita (esim. knnykit ja tietokoneita) ja tallentaa niiden nimet bongattujen laitteiden listaan.

Mit iloa? Psee botsbottaajien top-listalle, jossa eniten laitteita bonganneet ovat mitalisijoilla, ja saa oman kotisivun, jossa voi nhd onko trmnnyt toisiin botsbottaajiin. Kerrassaan hydytnt, mutta juuri siksi niin hauskaa.

Joillekuille saattaa tulla ylltyksen se, ett knnykk (ja bluetoothilla varustettu tietokone) steilee omaa nimen lhiympristn. Jos haluat pysy huomaamattomana, kannattaakin kyd muokkaamassa laitteen asetuksista kohtaa “Nkyvyys” ja muuttaa se muotoon “piilotettu”.

Jos taas haluat ilahduttaa ohikulkevia botsbottaajia, jt asetus arvoon “nkyy kaikille” ja muista mys vaihtaa kohtaan “Oma Bluetooth-nimi” jokin persoonallinen nimi. Useimmilla siin lukee vain “Puhelin” tai laitteen mallinumero.

Muista, ett bluetoothin kaikille avoimena pitminen altistaa knnykkviruksille (en laske leikki). Jos puhelin joskus ylltten kysyy lupaa asentaa uutta ohjelmaa, kieltydy. Kun muistat tmn yksinkertaisen snnn, olet turvassa viruksilta :-)

Ja nytp lhden automarkettiin puhelimia bongailemaan!

13 thoughts on “Botsbot – knnykkbongausta

 1. sh, enp tajunnut ett tietojen lhetyst tytyy pit pll automaattiskannauksen aikana. Kauppabongaukset menivt ihan hukkaan :(

 2. Lisksi bluetoothin pitminen muille nkyviss altistaa ns. bluesnarfingille, jolle jotkut vanhemmat puhelimet ovat haavoittuvia. Bluesnarfingilla kuka tahansa psee lukemaan puhelinluettelosi, tekstiviestisi, asettamaan soitonsiirron mihin tahansa numeroon, aloittamaan puhelun mihin tahansa numeroon, sek lismn puhelinluetteloosi uusia numeroita.

  Teoriassa bluesnarfing on mahdollista mys vaikka bluetooth olisi piilotettu (mutta kytss) puhelimessasi. Silloin hykkj ky summamutikassa mahdollisia MAC-osoitteita lpi.

  Listietoa ja lista tunnetuista haavoittuvista puhelimista:
  http://www.bluejackq.com/bluesnarfing.shtml

 3. Palomuuri Tiilerin teollisuuskovuisesta masuunitiilist, F-securitaksen uusin virustutka Mikko Hyppsen erikoismodauksilla ja Petteri Jrvisen Tietosuoja-kirja kulkevat sujuvasti cityknnykn mukana bongausreissuilla.

 4. Tervetuloa sbottailemaan minunkin puolesta!

  Ei ne sbottaukset varmaan hukkaan menneet. Menet vain “Settings”-nkymn ja valitset “Synch” niin nuo tiedot pivittmttmt tiedot lhtevt palvelimelle.

 5. Itsellni ei suostunut koko softa sammumaan boottaamatta nokia9300 luuriani, jolloin lmpenin ja poistin koko ohjelman. Lisksi, jostain oudosta syyst luurilla, eli Operaselaimella tuonne sivulle menness tuleekin jokin Botti Spotti selaimeen…

 6. Itsellni ei ole 9300:sta mutta olen kuullut ja nhnyt ett sillkin tuo ohjelma pitisi toimia. Valitettavasti vlill noissa puhelimissa voi ilmet jotain ihmeellisyyksi “kuun asemasta” johtuen, harvenemassa mrin onneksi.

  Itse surffailen 6630:n omalla selaimella ja Opera minill sivuilla ja ne toimivat joten kuten. Olisi kiinnostava tiet milt sivuilta bottisbotit hykksivt kun surffailit. Joillakin sivuilla on vhn vaativempia toiminnallisuuksia, joista voisi kai tulla selaimen kanssa ongelmia. Noilla minun selaimilla nuo toiminnallisuudet vain jvt toimimatta ilman sen kummempia valituksia.

 7. Minulla on 9300 ja kuten tlt ky ilmi, olen kyttnyt ohjelmaa menestyksellisesti.

  Asetuksien (settings) tekeminen vaatii hieman keskittymist, sill nuolinppimet toimivat siell paikoin eploogisesti (kentst toiseen liikutaan yls-alas-napeilla, paitsi pudotusvalikoista, joissa yls ja alas vaihtavat arvoja ja valikosta mennn ulos oikea-vasen napeilla).

  Lisksi tytyy ymmrt kytt Menu-napin takaa lytyvi valikoita, sill ohjelmasta ei tosiaan pse ulos ilman sielt lytyv Exitti.

  Jos Jaakolle saisi esitt kehitystoiveita, niin paikkatiedon vaihtaminen suoraan ohjelman normaalinkymst olisi mukavaa. Ei tarvitsisi kyd pitkn kautta Settingseiss.

 8. Kun googleen laittaa hauksi botspot, niin se ensimminen hakutulos on se mihin pdyin luurini selaimella yrittessni imuroida sit softaa. Tietokoneella surffatessa taas tuo tss yhteydess tarkoitettu botspot sivu toimii. En oikein ymmrr miten kaksi eri sivustoa voivat olla samassa osoitteessa.

  Totesin mys etten oikeastaan liiku niin paljoa ett tst mitn uutta harrastusta hakisin. Hieno idea kyll :)

 9. Sami: Tuo voi olla 9300:ssa aavistuksen kmpel ja siihen ehk pitisi erikseen tehd sopivampi kyttliittym. Paikkoja psee mys vaihtamaan normaalinkymst search-valintaa kytten miss psee hakemaan paria alkukirjainta antamalla paikan. Parantaa ehk hiukan, mutta vielkin voisi olla parempi.

  Kuraattori: Olisikohan tuossa livahtanut vr nimi botspot luurissa kun palvelun oikea nimi on botsbot, b:ll. Muutkin ovat tll tavalla sekoittaneet aikaisemmin. En tule ehk saamaan krediitti parhaimman nimen valinnasta :)

 10. No JOPAS! Niinp onkin, tuohan on aivan eri osoite, botspot ja botsbot. Huh heijaa. Olinkin niin imn kken etten tuota aiemmin tajunnut. Hyv havainto tosiaan :)

 11. Jostain syyst synkatessani 6260-luurilla puhelin nytt settings-tilassa ison liudan virheit, eivtk bongaukseni pivity?

 12. Sori missasin tmn. Vielk ongelma on olemassa. Lhet shkpostia jaakko@botsbot.com osoitteeseen niin voidaan selvitell tarkemmin.

  Settings tilassa on tuo status-kentt, jonne ohjelma kertoo miss mennn. Virhetilanteissa (kuten ei verkko yhteytt, tunnistautuminen ei mene lpi,…) tuonne mys kirjoitellaan ja siell voi olla joskus aika paljonkin tarinaa, etenkin vanhemmissa versioissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *