Kylmä suutuntuma

Taas uusia limsamakuja: Jaffa Jää Lime-Greippi ja Jää Sitrus. Ehdin hetkisen ihmetellä että mistä juomaan saadaan jään makua, mutta webistä löytyi vastaus:

[…] virvoitusjuoma sisältää aavistuksen minttua, joka aikaansaa kylmän suutuntuman, vaikka joisit sitä lämpimänä.

Enpä kyllä itse huomannut mitään erityisen kylmää suutuntumaa, vaikka limsat maistuivatkin ihan hyvältä.

10 thoughts on “Kylmä suutuntuma

 1. Tattis! Puoliso tuota oli ostanut junamatkalleen eilen ja illalla pähkäilinkin sitten samaa asiaa kuin sinä. Kannatti lukea blogilista, ennenkuin alkoi googlaamaan ;-)

 2. Kyseinen firma joka siis tätäkin pullottaa, yritti aikaisemmin tehdä JääSiideriä ja ilmeisesti samalla tekniikalla, tosin sillä lopputuloksella että kyseinen siideri maistui kiljulta. En pidä näistä Jää-tuotteista itse lainkaan. Suutuntuma on ikävän jälkimakuinen eikä omasta mielestäni kylmä lainkaan.

 3. Minen ymmärrä näitä mango-papaija-lime-lakritsi-minttu-limonaadimakuja. Koska uutuuslimonadeissa on viimeksi nähty jokin puhdas, yksinkertainen maku? Esimerkiksi vesimelonilimonadi on aivan loistavaa hellejuomaksi. Suomessa se on vaan pakko sotkea johonkin muuhun.

 4. Helin kanssa samaa mieltä.

  Miksi on latkittava kalliita, bentseenipitoisia sokeriliemiä kun hanasta tulee hyvää, puhdasta ja raikasta vettä, johon voi maun mukaan lisätä sitruunaa, limeä, mansikoita…

  Töissä näen kuinka nuoret ihmiset (yleensä miehet!) hakevat Cola-automaatista pullon toisensa jälkeen, päivä toisensa jälkeen. Ei kellään voi olla niin kova jano. Epäilen, että takana on tottumus sokerin aiheuttamaan insuliinipiikkiin eli kansankielellä sokerihumalaan. Jos oireet tunnistaa, niin parasta olisi pyrkiä riippuvuudestaan eroon. Samalla häviävät mielialavaihtelut ja äkilliset väsymystilat. Painokin saattaa laskea jos oikein hyvin käy.

  — # mab

 5. mab: ehkä ne juovatkin light-juomia?

  Limsan etuna on usein se, että se on kylmää. Hanavesi ei vaan tunnu samalta vaikka sitä päästäisikin pitkään ja jääkaappiin ei osaa laittaa vesipulloja kylmenemään.

 6. Perustuukohan tää muinainen jääsuklaa samoihin metodeihin? Jotenkin muistelin pienenä näitä maistettunani, että jää ei oikein tunnu. Jännittävää, mitähän jää-juttua seuraavaksi tulee?

 7. Light-juomat aiheuttavat selluliittiä. Kyllä ne vedet oppii laittamaan jääkaappiin, kun harjoittelee. Vettä kannuun ja sekaan puristetaan sitruunasta mehua, koristeeksi vielä muutama sitruunan siivu.

 8. Vesikannuun voi mausteeksi pudottaa muutaman vadelman tai mansikan (jos niitä yhä pakstimen perältä löytyy) ennen jääkaappiin laittamista. Näin voi jättää myös ne maustetut pullovedet kaupan hyllylle. Muutamaa marja piisaa hyvään makuun ja parilla kokeilukerralla löytää itselleen sopivan annostuksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *