Säästä klikkaamalla

Ajattelin tilata kirjan. Koska kyseessä on ulkomainen kirja, näppärintä on tilata se internetistä. Kirja löytyikin Amazonista helposti ja hinta oli sopiva. Mutta postikulut nostivat hiukset pystyyn: Englannista Suomeen neljä puntaa (liki kuusi euroa). Melko kallista. USA:sta tilattaessa päälle olisi tullut vielä tullimaksuja, arvonlisäveroja sun muita. ALV taidettiin rokottaa myös Englannista tilattaessa.

Vilkaisinpa myös Play.comia. Sieltä löytyi haluamani kirja, pari puntaa kalliimmalla hinnalla kuin Amazonissa, mutta kaikki kulut postikuluineen sisältyvät hintaan. Euroni menevät siis jerseyläisten kukkaroon.

Ostoskoria räplätessä huomasin vielä hauskan tavan säästää pari euroa lisää: tilaamani kirja maksaa 24,99 euroa, mutta jos vaihdan play.comin valuutaksi punnan, hinta onkin £15,49 (päivän kurssilla 22,37 euroa). Siinä tuli klikkailulle hyvä tuntihinta!

7 thoughts on “Säästä klikkaamalla

  1. Amazonin eri toimipisteiden välillä vertailu käy näppärästi pricenoia:lla.

  2. Pingback: Reiskan elämä » Blog Archive » Säästövinkkejä kirjojen nettiostajalle …

  3. Kyllähän jenkkiamazonista ihan hyvin tilaa kunhan pitää paketin hinnan vaan about alle 100 euron, jottei tullia napsahda.

  4. Eipä ole ensimmäinen kerta kun tätä kysellään. Uskokaa tai älkää kirjoista ja tietokoneenosista ei mene tullia lainkaan. Alv. kannetaan vain, jos tilaa EU:n ulkopuolelta, paitsi että kymppiä pienempiä maksuja ei peritä.

    Joten yhden kirjapaketin postimaksujen ja kirjojen summan tulee olla alle 125 e, jotta 8 %:n alv. jää alle perintärajan.

    m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *