Kehuja euroilla

Kulutusjuhla kertoo, että Kauppalehdessä on väitetty seuraavaa (otan lainauksen Mari Koolta koska kyseistä lehteä ei ole käsillä):

“Suomessa www.blogilista.fi -sivustolla löytyvissä blogeissa kehutaan kenkiä, ruokakauppoja, eineksiä, lankoja, elokuvia, levyjä….

– Blogissa saatetaan, kiitellä tuotetta tai palvelua siksi, että siitä maksetaan kirjoittajalle.”

Jo tuolla kommenteissa ihmeteltiin, kuka suomalainen bloggaaja mahtaa oikeasti saada rahaa tai tuotteita kehuttavaksi. Itse olemme Pinserissäkin joutuneet maksamaan tuotteet ja palvelut, joita arvioimme.

Mutta pohjautuuko Kauppalehden juttu toimittajan mutuun, vai löytyykö blogistanista maksettua tuotekehua?

12 thoughts on “Kehuja euroilla

 1. Kauppalehti on oikeassa.
  Sen lisäksi tarjolla näkyy olevan myös tämantapaista suoraa liiketoimintaa:
  http://www. …  .blogspot.com/

 2. Esimerkkejäkin olisi voinut antaa eikä vain todeta asian olevan niin kuin se on. Miksihän ylläoleva kommentoija ei voinut kirjoittaa omalla nimellään? Äkkinäisempi voisi syyttää mainonnasta. En tiedä mikä on Pinserin kanta moiseen, itse en ainakaan katso kovin hyvällä. Sitäpaitsi linkin takaa löytyy enemmänkin vain yksi sivu kuin varsinainen blogi.

 3. Jep, tuo linkitetty blogi oli jotain muuta kuin haettiin, joten muokkasin sen pois. Jos jotakuta jäi vaivaamaan, voin laittaa linkin tulemaan sähköpostilla kun vain lähetät pyynnön.

 4. Itseäni ei voi ainakaan syyttää moisesta. Yleensä, kun käsittelen tuotteita tai palveluita, en paljon muuta tee, paitsi haukun niitä. Olen kyvytön hyvän palautteen antamiseen :)

 5. Mielestäni Ferrari on maailman paras auto. Jos minulla olisi sellainen, ajelisin sillä päivät pitkät ja kehuisin sitä kaikille. Auton voi toimittaa osoitteeseen XXXXXXXXX. :)

 6. Väitteen mielekkyyttä täytyy suhteuttaa bloggaajan painoarvoon ja rooliin mielipidevaikuttajana.

  Jos minä kehun tai edes käsittelen blogissani jotain tuotetta, niin sitä tuskin kukaan edes huomaa, saati että mielipiteelläni olisi mitään vaikutusta. Mutta suomalaisessa Blogosfäärissäkin alkaa olla sellaisia auktoriteetteja, joilla on vankka lukijakanta ja joiden käsittelemiin aiheisiin kiinnitetään huomiota – hyötyivät he itse siitä tai sitten eivät.

  Eivät lukijat tietenkään ole täysin vedätettävissä. Jos Pinserin leiskaan alkaisi ilmestyä suklaakeksipussista tuttuja kuvioita niin varmasti alkaisi uskottavuus ja kävijämäärät pudota.

  Tai mistäs sen tietää… keräähän mainoskatko nimeltä Boingboing suhteellisen laajaa kunnioitusta.

 7. Lukaisin itsekkin tuon jutun ja ehkä se pääsi paremmin kontekstiinsa. Eli kerrotaan yritysten tavasta markkinoida itseään, antaa työntekijöille lupa kirjoittaa blogia. Mutta sitten hypätään suoraan blogilistaan ja siellä tapahtuvaan suositteluun. Ehkä hieman ontuvasti.

  Tuskin tarvitsee poissulkea blogeissa maksusta tapahtuvaa suosittelua, mutta ehkä on hyvä ymmärtää sen laajuus. Taikka tässä tapauksessa olemattomuus.

 8. Millään mitä käsittelette blogeissanne ei ole mitään merkitystä markkinoiden kannalta.

 9. Juppe on kyllä väärässä. Me vaikutamme “mikromarkkinoihin” – kyse ei ole IT-alan termistä – ja luulenpa, että kommentoidessamme jotain tuoretta pienilevikkistä kirjaa, levyä tai muuta hyödykettä, voimme olla oikeita vaikuttajia jo nyt. Jonkun akateemisen tai muun esim. tietokirjan menekkiin esimerkiksi voimme vaikuttaa jopa paremmin kuin mikään muu tiedonvälitys, mainokset mukaan lukien.

  Isompiin markkinoihin meillä tuskin on vaikutusta. Poikkeus on kriittinen palaute. Siinä blogit ovat tehokkaita nimenomaan yhteen suuntaan esiintyessään. ja kuten tiedämme, suuret eivät koskaan pelkää mitään muuta kuin pienten yhteistä, negatiivistä, samaan suuntaan menevää argumentaatiota. Jos argumentointi ei ole pätevää, ei voimannäyttävää liikettä synny muuten kuin aivan poikkeustapauksessa.

  Eli ei pidä liiotella, mutta ei kyllä väheksyäkään. Negatiiviseen nettipalautteeseen on vain yksi keino. Suuri hiljaisuus. Ja samalla myöntää palautteen olevan oikeassa.

 10. Haluaisin tässä yhteydessä ilmoittaa olevani lahjottavissa. Jos joku haluaa tuotteelleen positiivista blogijulkisuutta niin olen blogeineni mahdollisesti käytettävissä. Kelpuutan vain rahaa, seksi ei käy, en ole myöskään halpa, enkä lupaa mitään.

 11. 1. esimerkki vaikuttavuudesta kiitos, mikromarkkinat oli reväyttävä avaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *