Kehuja euroilla

Kulutusjuhla kertoo, ett Kauppalehdess on vitetty seuraavaa (otan lainauksen Mari Koolta koska kyseist lehte ei ole ksill):

Suomessa www.blogilista.fi -sivustolla lytyviss blogeissa kehutaan kenki, ruokakauppoja, eineksi, lankoja, elokuvia, levyj.

– Blogissa saatetaan, kiitell tuotetta tai palvelua siksi, ett siit maksetaan kirjoittajalle.

Jo tuolla kommenteissa ihmeteltiin, kuka suomalainen bloggaaja mahtaa oikeasti saada rahaa tai tuotteita kehuttavaksi. Itse olemme Pinserisskin joutuneet maksamaan tuotteet ja palvelut, joita arvioimme.

Mutta pohjautuuko Kauppalehden juttu toimittajan mutuun, vai lytyyk blogistanista maksettua tuotekehua?

12 thoughts on “Kehuja euroilla

 1. Kauppalehti on oikeassa.
  Sen lisksi tarjolla nkyy olevan mys tmantapaista suoraa liiketoimintaa:
  http://www. … .blogspot.com/

 2. Esimerkkejkin olisi voinut antaa eik vain todeta asian olevan niin kuin se on. Miksihn ylloleva kommentoija ei voinut kirjoittaa omalla nimelln? kkinisempi voisi syytt mainonnasta. En tied mik on Pinserin kanta moiseen, itse en ainakaan katso kovin hyvll. Sitpaitsi linkin takaa lytyy enemmnkin vain yksi sivu kuin varsinainen blogi.

 3. Jep, tuo linkitetty blogi oli jotain muuta kuin haettiin, joten muokkasin sen pois. Jos jotakuta ji vaivaamaan, voin laittaa linkin tulemaan shkpostilla kun vain lhett pyynnn.

 4. Itseni ei voi ainakaan syytt moisesta. Yleens, kun ksittelen tuotteita tai palveluita, en paljon muuta tee, paitsi haukun niit. Olen kyvytn hyvn palautteen antamiseen :)

 5. Mielestni Ferrari on maailman paras auto. Jos minulla olisi sellainen, ajelisin sill pivt pitkt ja kehuisin sit kaikille. Auton voi toimittaa osoitteeseen XXXXXXXXX. :)

 6. Vitteen mielekkyytt tytyy suhteuttaa bloggaajan painoarvoon ja rooliin mielipidevaikuttajana.

  Jos min kehun tai edes ksittelen blogissani jotain tuotetta, niin sit tuskin kukaan edes huomaa, saati ett mielipiteellni olisi mitn vaikutusta. Mutta suomalaisessa Blogosfrisskin alkaa olla sellaisia auktoriteetteja, joilla on vankka lukijakanta ja joiden ksittelemiin aiheisiin kiinnitetn huomiota – hytyivt he itse siit tai sitten eivt.

  Eivt lukijat tietenkn ole tysin vedtettviss. Jos Pinserin leiskaan alkaisi ilmesty suklaakeksipussista tuttuja kuvioita niin varmasti alkaisi uskottavuus ja kvijmrt pudota.

  Tai mists sen tiet… kerhn mainoskatko nimelt Boingboing suhteellisen laajaa kunnioitusta.

 7. Lukaisin itsekkin tuon jutun ja ehk se psi paremmin kontekstiinsa. Eli kerrotaan yritysten tavasta markkinoida itsen, antaa tyntekijille lupa kirjoittaa blogia. Mutta sitten hyptn suoraan blogilistaan ja siell tapahtuvaan suositteluun. Ehk hieman ontuvasti.

  Tuskin tarvitsee poissulkea blogeissa maksusta tapahtuvaa suosittelua, mutta ehk on hyv ymmrt sen laajuus. Taikka tss tapauksessa olemattomuus.

 8. Milln mit ksittelette blogeissanne ei ole mitn merkityst markkinoiden kannalta.

 9. Juppe on kyll vrss. Me vaikutamme “mikromarkkinoihin” – kyse ei ole IT-alan termist – ja luulenpa, ett kommentoidessamme jotain tuoretta pienilevikkist kirjaa, levy tai muuta hydykett, voimme olla oikeita vaikuttajia jo nyt. Jonkun akateemisen tai muun esim. tietokirjan menekkiin esimerkiksi voimme vaikuttaa jopa paremmin kuin mikn muu tiedonvlitys, mainokset mukaan lukien.

  Isompiin markkinoihin meill tuskin on vaikutusta. Poikkeus on kriittinen palaute. Siin blogit ovat tehokkaita nimenomaan yhteen suuntaan esiintyessn. ja kuten tiedmme, suuret eivt koskaan pelk mitn muuta kuin pienten yhteist, negatiivist, samaan suuntaan menev argumentaatiota. Jos argumentointi ei ole ptev, ei voimannyttv liikett synny muuten kuin aivan poikkeustapauksessa.

  Eli ei pid liiotella, mutta ei kyll vheksykn. Negatiiviseen nettipalautteeseen on vain yksi keino. Suuri hiljaisuus. Ja samalla mynt palautteen olevan oikeassa.

 10. Haluaisin tss yhteydess ilmoittaa olevani lahjottavissa. Jos joku haluaa tuotteelleen positiivista blogijulkisuutta niin olen blogeineni mahdollisesti kytettviss. Kelpuutan vain rahaa, seksi ei ky, en ole myskn halpa, enk lupaa mitn.

 11. 1. esimerkki vaikuttavuudesta kiitos, mikromarkkinat oli revyttv avaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *