Vuorokausi pikkupostauksia

Takana ensimminen vuorokausi pikkupostauksia. Kuten kuvasta nkyy, uutuudenviehtys oli melkoinen ja linkkivinkkej suorastaan tulvi blogiin – kaikki tytyi raportoida :-) Tahti varmastikin rahoittunee tst hiljalleen. Pari asiaa on tullut opittuakin.

Jokainen pikkupostaus pivitti Blogilistaa. Niit tuli tehty sen verran usein, ett lista laittoi Pinserin hetkeksi jhylle epillen haamupivityksi. Miten noloa. Thn tytyi siis keksi jonkinlainen ratkaisu.

Pyriteltyni erilaisia ideoita pdyin loppujen lopuksi siihen ett pikkupostaukset eivt oletusarvoisesti pivit Blogilistaa. Koska kukin pikkupostaus kuuluu omaan kategoriaansa, lhdin aluksi tutkimaan WordPressin puukottamista siten ett pikkupostauskategoriaan kuuluvat artikkelit eivt ny Blogilistan seuraamassa RSS-sytteess.

Se ei ollut kuitenkaan ihan niin helppoa, sill WordPressiss voi kyll helposti tehd halutuista kategorioista omia RSS-sytteit, mutta syte jossa olisi kaikki kategoriat paitsi yksi olikin hankalampi tehd.

Niinp kokeilin toisenlaista lhestymistapaa. Koska jokainen artikkeli listn oletusarvoisesti kategoriaan nimelt “uncategorized”, muutin kategorian nimeksi “Pivitt blogilistan”. Nyt uutta pikkupostausta lhettess rastitan sen ensin pikkupostaukseksi, ja sen jlkeen poistan rastin “Pivitt blogilistan” -kategoriasta. Nin voin kirjoittaa Pinseriin juttuja, jotka eivt aiheuta turhaa pivityst Blogilistalla.

Tst seurasi viel miellyttv sivuominaisuus: jos en ole kirjoittanut pitkn aikaan varsinaisia isoja juttuja, voin jtt halutessani pikkupostaukselle rastin pivitysruutuun ja sill tavalla tiedottaa listan lukijoille ett Pinseriss on luettavaa.

Huomasin mys, ett etusivun “nytetn 10 uusinta” snt toimii hieman huonosti, jos suurin osa sisllst on pikkupostauksia. Sivu alkoi lyhenty kovaa vauhtia. Lissin siis etusivun juttujen mrksi 15 – tytyy seurata olisiko tuo hyv mr sivulle.

Pikkupostauksien aiheet tytyy viel mietti. Selvsti ihan kaikkien vastaantulevien linkkien postittaminen ei ole hyv asia, koska silloin blogi hukkuu linkkien alle, eik se ollut tss tarkoituksena.

5 thoughts on “Vuorokausi pikkupostauksia

  1. Liikaa sl, palaa aikaisempaan tyyliisi. Tuntuu, ett nyt haet vkisin blogiisi sislt.

  2. Kyseess taitaa olla ilmi, jossa joku kovaninen/tunnettu bloggaaja (enk tll viittaa samikkiin :) keksii uuden ominaisuuden tai tavan blogata. Tm uusi ja jnnittv kytnt sitten lhtee levimn kuin meemi konsanaan.

    Esimerkiksi juttujen kategorisointi tiettyjen avainsanojen alle on arkistoinnin kannalta oikein fiksua, mutta juttujen liian spesifinen taggaaminen todennkisesti tuottaa vain pitkn listan eri luokittelutapoja (vrt. http://binarybonsai.com/archives/). Muutos on aina jnn, mutta ei vlttmtt aina hyvst.

  3. M en ole varma onko tuo juttujen vliin leijumaan laitettaminen ihan jrkev/selke tapa julkaista minisislt (keksink uuden termin?). Sen pitisi mielestni olla jotenkin paremmin visuaalisesti jsennelty.

  4. Muuten en osaa sanoa tuon uuden tyylin hyvyydest tai huonoudesta mitn, kun vasta sen huomasin, mutta erillist ikilinkki kaipasin Karpelasta blogatessani ja Pinseri viittaajaksi merkatessani. Nyt se piti poimia tuosta kommenttilinkist ja pyyhki siit se #respond-loppu pois.

    Ei se nyt ylitsepsemttmn vaikeaa noinkaan tietysti ole, muttei sit ehk olisi myskn erillisen, pikkuruisen ikilinkki-ikonin lisminen sen kommenttilinkki-ikonin rinnalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *