Nörttilelujen top50

The 50 Greatest Gadgets of the past 50 years [via Kasa]. Lueskelin listaa nyökkäillen hyväksyvästi. Se sisälsi monia klassikkoja:

Ataria (numero 7) minulla ei koskaan ollut, mutta mieli teki.

Startac (numero 6) – puhelin joka oli telkkarissa jokaisella. Ja meilläkin kolmen viikon ajan Kalifornian reissullamme. Olimme niin tyylikkäitä.

Pulsar-kelloakaan (numero 22) minulla ei ollut, mutta sen sijaan yksi lukuisista sen klooneista. Sellainen, jonka punaiset numerot tulivat näkyviin nappia painamalla.

Ja tietysti Tasavallan Tietokone (numero 27). Se oli kaikilla.

Mutta jotenkin se vaikutti kuitenkin nykypäivään painottuvalta. Olisin lukenut mieluusti lisää 50- ja 60-lukujen vekottimista.

Muutenkin listalta oli jäänyt pois monia sellaisia joiden olisin sinne odottanut kuuluvan. Mihin unohtui Viewmaster? Tai 1980-luvun alussa lähes jokaisen koululaisen taskussa ollut Nintendon elektroniikkapeli? Tai joka ikisessä tv-perheessä ollut Panasonicin harmaa langaton puhelin? Kottaraisenpönttö-Mac?

3 thoughts on “Nörttilelujen top50

  1. Ihan liikaa erilaisia PDA-laitteita. Missä ovat elektroniikkapelit? Ja kyllä kovalevyllisten iPodien esi-isä Creative Nomad Jukebox olisi pitänyt päästä mukaan. Sinällään kuitenkin pätevä lista sen suhteen mitä laitteita on tullut omistettua, kuolattua tai hiplattua kaupassa. :D

  2. Vanhempieni valokuvausliikkeen hyllyssä on edelleen yksi tuollainen SX-70 Polaroid-kamera. Keräilykappaleista kiinnostuneet, ei kun Mikkeliin ostoksille. Halvalla taitaisi lähteä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *