Isä, mikä on nettinaamio?

Kirjoittaja Sami, 18.10.2005

Skrubun Pekka esitti visaisen kysymyksen: Mitäpä jos rippaa CD-levynsä mp3:siksi ja myy ne sitten pois. Mitä sanovat tähän musiikkipoliisit? Laillista vai ei? (Itse voisin lisätä ongelmanasettelun selkiyttämiseksi reunaehdon: oletetaan että levyt ovat kopiosuojaamattomia)

Jo jokusen päivän ajan netissä on naurettu Mediaviikon totaalisesti yössä olevalle pääkirjoitukselle. Päätoimittaja Paavo Vasalan kirjoitus “Hienoa Tanja! Luovuudesta pitää saada elää” sai välittömästi osakseen melkoisen murskaavaa kritiikkiä. Kritiikkiä ei kuitenkaan osattu ottaa vastaan, sillä seuraavaksi koko artikkeli kommentteineen poistettiin lehden verkkosivuilta. Artikkeli lähetettiin pienen tauon jälkeen sivuille uudelleen, aiemmasta palautteesta siivottuna. Perusteluksi kriittisten kommenttien hävittämiselle tarjottiin jo tutuiksi käyneitä masinointiperusteluita (“kriitikot ovat kirjoittaneet nettinaamion takaa”). Valitettavasti Mediaviikossa ei ole tultu ajatelleeksi sitä, että tällainen toimitapa ei oikein toimi netissä. Pääkirjoituksen arvostelu jatkuu ja poistetutkin kommentit on kaivettu esille niin että itse kukin voi arvioida oliko suurin osa kommenteista oikeasti “asiattomia” ja “herjaavia”.

Lue pääkirjoitus ja sen saamat nykyiset kommentit

Kasablogin sivuilla on kopio aiemmasta pääkirjoituksesta ja poistetuista kommenteista

  Jutussa “Isä, mikä on nettinaamio?” on 4 kommenttia:

  • Janne says:

   Heh. Olen yrittänyt kommentoida Mediaviikkoon jo kolmesti, mutta yksikään niistä ei ole mennyt läpi suotimista. Ja ei, en tosiaankaan ole kirjoittanut mitään “asiatonta”, vaan ihan asiasta.

  • Ovat näemmä sulkeneet koko keskustelun. Yritin kommentoidapahimmista kirjoituksen virheistä, mutta … Huvittaisi jos ei olisi vakavasta asiasta kysymys.

  • Velmu says:

   Musiikkipoliisit panostavat nyt asiakaspalveluun, joten sieltä voinee jatkossa kysyä: http://janit.iki.fi/shit/teosto_valmistautuu.jpg

  • […] Pinseri otti esille Skrubussa esiin nostetun kysymyksen “Mitä jos rippaan levyni ja myyn pois“. Mielenkiintoinen juttu ja tästä kehitin oman versioni hankiessani iPodin toista vuotta sitten: sovin muutaman tutun levykauppiaan kanssa diilistä jossa ostan heiltä levyn, rippaan sen ja myyn sen heille takaisin vuorokauden kuluessa. Pääasiassa ostin aina käytettyjä levyjä ja en milloinkaan sellaisia levyjä jossa oli kelmut. Kauppiaaasta riippuen diilini oli sellainen että takaisinostohinta oli 1-2 € alempi kuin maksamani hinta. Käytännössä tämä tapahtui siten että ostin levyt velaksi (kauppiaat olivat vanhoja tuttujani joilta olin jo vuosia ostanut levyni) ja maksoin sovitun erotuksen palauttaessani levyjä. Olenko minä toiminut tässä jotenkin vastaan nykyistä/tulevaa tekijänoikeuslakia? […]

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.