Is, mik on nettinaamio?

Skrubun Pekka esitti visaisen kysymyksen: Mitp jos rippaa CD-levyns mp3:siksi ja myy ne sitten pois. Mit sanovat thn musiikkipoliisit? Laillista vai ei? (Itse voisin list ongelmanasettelun selkiyttmiseksi reunaehdon: oletetaan ett levyt ovat kopiosuojaamattomia)

Jo jokusen pivn ajan netiss on naurettu Mediaviikon totaalisesti yss olevalle pkirjoitukselle. Ptoimittaja Paavo Vasalan kirjoitus “Hienoa Tanja! Luovuudesta pit saada el” sai vlittmsti osakseen melkoisen murskaavaa kritiikki. Kritiikki ei kuitenkaan osattu ottaa vastaan, sill seuraavaksi koko artikkeli kommentteineen poistettiin lehden verkkosivuilta. Artikkeli lhetettiin pienen tauon jlkeen sivuille uudelleen, aiemmasta palautteesta siivottuna. Perusteluksi kriittisten kommenttien hvittmiselle tarjottiin jo tutuiksi kyneit masinointiperusteluita (“kriitikot ovat kirjoittaneet nettinaamion takaa”). Valitettavasti Mediaviikossa ei ole tultu ajatelleeksi sit, ett tllainen toimitapa ei oikein toimi netiss. Pkirjoituksen arvostelu jatkuu ja poistetutkin kommentit on kaivettu esille niin ett itse kukin voi arvioida oliko suurin osa kommenteista oikeasti “asiattomia” ja “herjaavia”.

Lue pkirjoitus ja sen saamat nykyiset kommentit

Kasablogin sivuilla on kopio aiemmasta pkirjoituksesta ja poistetuista kommenteista

4 thoughts on “Is, mik on nettinaamio?

  1. Heh. Olen yrittnyt kommentoida Mediaviikkoon jo kolmesti, mutta yksikn niist ei ole mennyt lpi suotimista. Ja ei, en tosiaankaan ole kirjoittanut mitn “asiatonta”, vaan ihan asiasta.

  2. Ovat nemm sulkeneet koko keskustelun. Yritin kommentoidapahimmista kirjoituksen virheist, mutta … Huvittaisi jos ei olisi vakavasta asiasta kysymys.

  3. Pingback: Jude Vihervaara nillittää » Arkisto » Rip and sell it back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *