Isä, mikä on nettinaamio?

Skrubun Pekka esitti visaisen kysymyksen: Mitäpä jos rippaa CD-levynsä mp3:siksi ja myy ne sitten pois. Mitä sanovat tähän musiikkipoliisit? Laillista vai ei? (Itse voisin lisätä ongelmanasettelun selkiyttämiseksi reunaehdon: oletetaan että levyt ovat kopiosuojaamattomia)

Jo jokusen päivän ajan netissä on naurettu Mediaviikon totaalisesti yössä olevalle pääkirjoitukselle. Päätoimittaja Paavo Vasalan kirjoitus “Hienoa Tanja! Luovuudesta pitää saada elää” sai välittömästi osakseen melkoisen murskaavaa kritiikkiä. Kritiikkiä ei kuitenkaan osattu ottaa vastaan, sillä seuraavaksi koko artikkeli kommentteineen poistettiin lehden verkkosivuilta. Artikkeli lähetettiin pienen tauon jälkeen sivuille uudelleen, aiemmasta palautteesta siivottuna. Perusteluksi kriittisten kommenttien hävittämiselle tarjottiin jo tutuiksi käyneitä masinointiperusteluita (“kriitikot ovat kirjoittaneet nettinaamion takaa”). Valitettavasti Mediaviikossa ei ole tultu ajatelleeksi sitä, että tällainen toimitapa ei oikein toimi netissä. Pääkirjoituksen arvostelu jatkuu ja poistetutkin kommentit on kaivettu esille niin että itse kukin voi arvioida oliko suurin osa kommenteista oikeasti “asiattomia” ja “herjaavia”.

Lue pääkirjoitus ja sen saamat nykyiset kommentit

Kasablogin sivuilla on kopio aiemmasta pääkirjoituksesta ja poistetuista kommenteista

4 thoughts on “Isä, mikä on nettinaamio?

  1. Heh. Olen yrittänyt kommentoida Mediaviikkoon jo kolmesti, mutta yksikään niistä ei ole mennyt läpi suotimista. Ja ei, en tosiaankaan ole kirjoittanut mitään “asiatonta”, vaan ihan asiasta.

  2. Ovat näemmä sulkeneet koko keskustelun. Yritin kommentoidapahimmista kirjoituksen virheistä, mutta … Huvittaisi jos ei olisi vakavasta asiasta kysymys.

  3. Pingback: Jude Vihervaara nillittää » Arkisto » Rip and sell it back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *