Elmni kuvat ja erilainen viikonloppu

Ehdin jo innostua, Oriveden opistossa oli nimittin tiedossa Elmni kuvat (27.-30.10. 2005). Valitettavasti nyt nytt silt, ett osanottajat eivt ole viel lytneet talven lyhytkursseja. Taiteilija Antero Kahilan kurssille tarvittaisiin viel muutamia osallistujia, jotta se toteutuisi.

Tarkoitus oli tehd maalaten matkaa muistikuvien lhteille ja hakea uusia nkkulmia ja ymmrtmisen vlineit nykyhetkeen. Kahila on omissakin tissn ksitellyt oman ja yhteisen menneisyyden aineksia kuvataiteen keinoin.

Oriveden opisto on oikea kulttuurin ja taidekoulutuksen dynamo Pirkanmaalla. Talvisin opiskellaan pitemmill kursseilla mm. kuva- ja sanataiteen tekoa. Orivedelle tullaan monenlaisista lhtkohdista, kuten Olavi Jaman toimittama kirja Tie taiteilijaksi osoittaa. Orivedelt ovat oppia saaneet muun muassa Kimmo Schroderus, Miika Nyyssnen ja Marie Brask, jonka maalauksia Provencen laventelipelloista psin ihailemaan Purnussa toissakesn. Maalaukset hohtavat ihmeellist, lpikuultavaa Vlimeren valoa.

Keskurssit ovat tiiviit paketteja (lhinn) harrastajille. Itse olen saanut nauttia Eija Keskisen ljymaalauskurssista 2004 (jatkokurssia odotellaan!) ja viime kesn Tapani Baggen erinomaisesta dekkaripajasta. Keskursseja voi vilpittmsti suositella kaikille, joita kiinnostaa ilmaista itsen uusin vlinein.

Toivon, ett talven lyhytkurssit saavuttaisivat vhitellen samanlaisen suosion kuin keskurssit. Otsakkeen “Taidetta ja taitoja aikuisille” alla nytt olevan lokakuun lopussa tarjolla ainakin kirjansidontakurssi, Oman tarinan paja, Nauti musiikista! ja espanjan intensiivikurssi Orivedell. Mys Helsingiss on viikonloppuisin omaa ohjelmaa.

One thought on “Elmni kuvat ja erilainen viikonloppu

  1. Tuntui hyvlt, ett joku ylist Oriveden opistoa. Itse kvin siell aikoinani venjn kielen keskursseilla. Meit oli melkein kymmenen vuotena lhes samat vakio-opiskelijat, hupaisaa joukkoa ja niin erilaisia. Kuusamon vanha kanttori paksut sanakirjat kainalossa, Imatran ruotsalaisen (!) koulun ainoa opettaja, paperitylinen, joka oli tilannut Pravdaa vuosikausia ja osasi lukea sit vaikkei hnell ollut hajuakaan venjn ntmisest. Sitten viel Suomen ainoan lestitehtaan omistajatar (“lestikuningatar”), lapsena Pietarissa asunut nainen, joka puhui sujuvasti venj mutta ei osannut sit lukea eik kirjoittaa. Opettajana toimi mm. Upsalan yliopiston egyptologian professori Holthoer, joka iltanuotiolla esitti sudanilaisia tansseja. Voi niit aikoja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *