Podcasteja

Kirjoittaja Sami, 8.10.2005

Jälleen uusia podcasteja Yleisradiolta. Erinomaista!

Voisiko joku suhteita omaava lukija nykäistä Radio Helsingin säätäjiä hihasta ja kertoa että kun puheohjelmat on kerran jo laitettu sivuille imuroitavaksi, niille voisi samantien tehdä XML-feedin niin että voin tilata ne iPodiini. Laitoin asiasta sähköpostiakin mutta vastaanottajalla taitaa olla postilaatikkonsa kanssa sama ongelma kuin minulla. Vai pitääkö tässä itse häkkeröidä itselleen Tukevasti ilmassa -feedi?

  Jutussa “Podcasteja” on 10 kommenttia:

  • auringossa says:

   Hienoa palvelua Yleisradiolta. Radio Peilin yhtenä etuna ovat olleet juuri sitä kautta kuultavat televisio-ohjelmat. Mukavaa, että palvelu laajenee.

  • pinkkis says:

   näin helpostiko ihmiset jäävät kiinni turhiin keksintöihin? onko se liian vaikeaa imuroida fileet tavallisesti ja tavallisesti siirtää ne mp3-soittimeen..

  • Sami says:

   Pinkkis: ei se ole liian vaikeaa.

   Mutta automaattinen palvelu joka siirtää lähetykset puolestani heti kun ne ovat saatavilla on miellyttävä, miksi en siis käyttäisi (ja haluaisi) sellaista?

  • Pekka says:

   Hihat on jo melkein irti :)

  • Burana says:

   Pinkkis: Mihin sitä MP3-soitinta tarvitaan? Turha keksintö kun ohjelmathan voi kuunnella suoraan radiostakin! ;-)

  • Tuija says:

   On siinä fiidin rakentamisessa ja päivittämisessä tietysti oma vaivansa. Esimerkiksi meillä se tehdään toistaiseksi käsityönä, koska podcast-julkaisun integroiminen radion digitaaliseen tuotanto- ja julkaisujärjestelmään on aika iso työ ja se kannattaa tehdä vasta, kun konsepti on aivan selvä. Ei tämä yksivuotias tekniikka ole vielä ihan ns. kypsää teknologiaa kuitenkaan… :)

   Kuluneella viikolla olin EVTEK-opiskelija Timo Toivosen haastateltavana hänen seminaaripaperiaan varten, työversio seminaariesitelmästä löytyy tältä sivulta: http://users.evtek.fi/~k0300825/podcast/index.html ja se sisältää paitsi yleis- ja taustatietoa podcastingista, mallifeedin sivulla 28.

  • Pekka says:

   WordPress rules
   http://codex.wordpress.org/Podcasting

   OT: Jännä nähdä onko kellään enää kahden-kolmen vuoden päästä käytössä mitään satojen tonnien web content managemet -softaa kun WordPress kehittyy niin kovaa tahtia. Se olisi oikeasti isoin mahdollinen blogien tuoma “vallankumous”, koska perinteisestihän ammattilaisten ja amatöörien julkaisutyökalut ovat olleet mediassa aika erilaisia ja erityisesti erihintaisia :D

  • Sami says:

   Burana: Tokihan sitä mielellään kuuntelisi radiostakin, mutta täällä susirajan takana ei stadiradiota lähetetä. Tuskin me maalaiset siitä mitään tajuaisimmekaan ;-)

   Ymmärrän toki että kun on asennettu isoa ja komeaa toimitusjärjestelmää, ei siihen kovin helposti ympätä nykyajan kotkotuksia. Siksi ajattelinkin sellaisen softan väsäämistä joka lukee silloin tällöin yllä linkkaamani Radio Helsingin linkkisivun läpi, poimii sieltä halutut musiikkilinkit ja sijoittelee ne sopivaan RSS-templateen. Ihan sitä virallista ammattilaisten työkalua odotellessa.

  • Sami says:

   Niinhän siinä kävi, etten malttanut olla yllätyn kaltaista feediä kasaamatta. Tukevasti ilmassa -ohjelman väliaikainen feedi löytyy siis osoitteesta:

   http://www.pinseri.com/ilmassa-feed.php

   Tuota käytetään syöttämällä se iTunesiin tai muuhun vastaavaan podcasteja tukevaan ohjelmaan.

  • mab says:

   ooOOoo….

   Kiitos kiitos Samikille ja Pinserille. Tukevasti ilmassa, tuo kaikkien intellektuellien oma radio-onnenhetki (paskalistan lisäksi luonnollisesti), on nyt saatavillamme kaikkina hetkinä. Tämä on korvaamatonta.

   # mab

   /me ei äänestä enää Annia

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.