nimaisemia

Aiemmin visioin nimaisemablogia joka julkaisisi snnllisesti pivn luonto/kaupunkinen. Idea ei nemm ollut mikn uusi: 100 nimaisemaa -projektissa pyydettiin suomalaisia luetteloimaan heille trkeit nimaisemia. Varsinaisia nitiedostoja tuolla ei viel ole, mutta monia mielenkiintoisia kuvauksia lytyy – joukossa sellaisia jotka herttvt itsell vlittmsti muistoja omista nimaisemista.

Projekti pttyi keskuun lopussa, mutta listaanpa tnne omia nimaisemiani lhelt ja kaukaa jotka tulivat mieleen sivustoa selaillessa.

Fouga Magister lakeuden yll: etinen kimen vinkunan ja jyrinn yhdistelm jota kuuli kirkkaina talvipivin Etel-Pohjanmaan jisten lumikenttien yll. ni tuli Kauhavan lentokentll tukikohtaansa pitvst Fouga Magister -suihkukoneesta.

Ahkera naapuri: hiljainen ruohonleikkuukoneen ni joka tulvii avoimesta ikkunasta helteisen aamupivn. Min nukuin lomalla pitkn, naapurit jo ahkeroivat.

Jtelauto: pi-pi-pi-pim pi-pi-pi-pim pi-pi-pi-pim. Jo useasti kaukaa kaikunut ni kuuluu voimakkaana lhiristeyksest. Totti innostuu, juoksee paikalle, hypp melkein syliin. Jtelostoksille!

Music for Toyota: bum bum bum bum bubububububu bum. Tien pss asuva poika ajaa ohi tuunatulla autollaan ja subbari raikaa teknobiitti.

Ukkosen jlkeen: aurinko pilkist ohi menneen mustan pilven takaa. Kirkas valo mrss maisemassa tekee huikean kontrastin. Autojen renkaat suhisevat. (mp3, 60 kb)

Puut puhuvat: tt voi kuulla kahdessakin paikassa. 30 asteen pakkanen saa vieressmme olevan mntymetsn naksumaan. Muir Woodsin korkeat punapuut naksuivat mys jatkuvasti. Tmn nen olen onnistunut taltioimaan kuvan kera (DivX-video, 380kb). Saatavilla mys lis ni- ja kuvamaisemia Kaliforniasta.

Reverssit: lentokoneen pyrt osuvat kiitorataan (thump, thump), siipien jarrulaipat avautuvat kuin kovakuoriaisen siivet (kovaa kohinaa), suihkukoneen moottorit knnetn reverssille (kaikenpeittv suhahdus) ja lopuksi lentokoneen jarruttaa pyrilln (laahaavaa rahinaa). Olemme ulkomailla (Windows Media File, 1,4 megatavua). Saatavilla mys lis ni- ja kuvamaisemia Italiasta.

Kiskot laulavat: kesty rautateill, resiinalla keskelle ei-mitn nostelemaan rataplkkyj. Terva tuoksuu. Kisko alkaa suhista metallisesti. ni voimistuu jatkuvasti ja pian juna onkin kohdalla. Tlle nelle on sukua Lontoon metron nimaisema: tunnelista tulee viile tuulahdus, kumea jylin alkaa kuulua, metrojuna saapuu kolisten asemalle (mp3, 60 kb). Sounddogista lytyy lis nimaisemia esim. hakusanalla “London”.

5 thoughts on “nimaisemia

  1. Minun mielestni jtelauto menee nin:
    – pi-pi-pi-pi-pim, pi-pi-pi-pi-pim,
    pi- pimppi-pimppi-pim (sori, toi nytt vhn hassulta kirjoitettuna)

  2. Heh, noin se muuten varmaan meneekin. En itse jotenkin osannut hahmottaa tuota hyrily :-)

  3. Sami: Olen soittanut tuota ptk n. 30 kertaa jo tnn, siihen ei ikin kyllsty. Nyt vaan pitisi malttaa syksyyn asti, ett psee kuuntelemaan tuota liven. (Millasenhan stkyn saan kun vihdoin psen sinne metroasemalle ja metro tulee?) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *