Vriterapiaa

Olet ehk kuullut puhuttavan maailman katselemisesta ruusunpunaisten silmlasien lpi. Min katselin tiistaina maailmaa uusien ruskeiden aurinkolasilinssieni lpi ajomatkalla Helsingist Kangasalle. Keltaisia ja ruskeita linssej kutsutaan joskus “autoilijan linsseiksi” koska ne suodattavat sinist valoa. Tuloksena saadaan parempi kontrasti ja selkemmin erottuvat yksityiskohdat (tll oli jotain tekemist sinisen valon, siroamisen ja vesihyryn kanssa). En vit vastaan – asiat nyttvt selkemmilt ruskeiden linssien lpi.

Mutta ne vrit! Voi pojat. Ou boi.

Keviset juuri puhjenneet puiden lehdet hehkuvat suorastaan ylimaallisen vihrein. Nurmikot nyttvt silt kuin niit olisi kasteltu kryptoniitilla. Pensaiden oksat hehkuvat lehtien vlist tulisen punaruskeina. Tavalliset poutapilvet nyttvt dramaattisilta myrskynmerkeilt. Komeaa. Todellinen maailma nytt kovin valjulta kun ottaa aurinkolasit pois pst.

Toivottavasti huomenaamulla ei ole kovin pilvist jotta saan taas pivittisen vriterapia-annokseni.

3 thoughts on “Vriterapiaa

  1. Juu, oon kans huomannut samanlaisen efektin omilla laseillani. Mielummin kattelee noiden arskojen lvitse kuin ilman.

  2. Kun aikanaan muutimme Kangasalle, valitsin bussikseni aina kun se oli mahdollista runkolinja 70:n sijaan pitknmatkan bussin. Syyn se, ett pitkmatkalaisissa oli tummennetut lasit, joiden lpi vrit nyttivt eptodellisen vahvoilta ja lmpimilt.

    Viidakkolinjassa 74 Tampereelta Kaukajrven ja Saarenmaantien kautta kytettiin tuolloin aina 70-luvun alun luksusbusseja svytettyine sivulaseineen, mik sopi soratien varren pelto- ja metsmaisemiin enemmn kuin oivallisesti.

  3. Min olen vannonut jo kohta 15 vuotta Serengetin Driver-malliston ruskealinssisiin laseihin. Maailma nytt niiden lpi hienommalta, mik joskus aiheuttaa ongelmia, kun unohtaa, ettei kameran edess olekkaan samalaista suodinta. Kotona muistikorttia purkaessa kokee sitten pienoisen pettymyksen, kun se tulenpunaisena loistanut auringonlasku onkin kovin laimean pinkki.

    No, sit varten on keksitty Photoshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *