Hyvi hammasuutisia opiskelijoille

Silmillessni netti ihan muissa asioissa sattui silmiini, ett YTHS joutuu jatkossa antamaan hammashoidon tarkastusaikoja mys oireettomille yli kuudennen vuoden perusopiskelijoille. Ne, jotka ovat tottuneet YTHS:n ajanvarauksen kytntihin, voivat tlt printata itselleen eduskunnan oikeusasiamiehen kannanoton, jossa kielletn asettamasta perustutkintoa suorittavia opiskelijoita eriarvoiseen asemaan opiskeluajan mukaan (ja lausua paperista neen tarvittavat taikasanat, jos ongelmia jostain syyst sattuisi ilmenemn).

5 thoughts on “Hyvi hammasuutisia opiskelijoille

  1. Otsikko olisi voinut olla “hyvi hammasuutisia yliopisto-opiskelijoille”, sill amk-opiskelijat joutuvat edelleen tyytymn kunnallisen hammashoidon kehnoon tasoon. Vapaita aikoja ei ole ja hammaslkrit suosittelevat suoraan palvelujen hakemista yksityisilt hammaslkreilt.

  2. Kunnat eivt saa asettaa hammashoidon kyttji eriarvoiseen asemaan sen enemp kuin YTHS:kn. Esimerkiksi nykyisell kotipaikkakunnallaani oli kytnt, jossa vain erikoisryhmt saivat hoitoa. Kantelun jlkeen kytnt oli muutettava.

  3. Aika lailla onnekas saa yliopisto-opiskelijakin olla, jos saa varattua ajan YTHS:lta. Tll hetkell (kun viimeksi vilkaisin) kaikki Tln tarkastusajat on kevn ja kesn osalta jaettu, ja syksyll kaikki uudet ajat menevat hetkess. Akuuttiinkaan ei kehtaa menn, jos ei oikeasti kolota.

  4. Suomessa motto kai voisikin olla: “Hampaistaan akateemiset tunnetaan.” Sama kurja tilanne on jatkunut vuosikymmenien ajan. Resursseja vain ei saa lis. En tied miksi.

  5. Hei!

    Mahtaako tuo juttu koskea paitsi yli kuudennen vuoden opiskelijoita, mys toista tutkintoa suorittavia? (Tuolla verukkeella mut on knnytetty)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *