Säätöyö

Blogilistan julkaisemisen jälkeen moni on jo hoksannut että sivunsa voi ilmoittaa listalle itse. Sähköpostilaatikossa on kuitenkin vielä kasapäin posteja niiltä jotka odottelevat listalle pääsyä (jotkut ovat hieman tuohtuneita, enkä kyllä ihmettele). Siispä väsäämään sähköpostia kaikille vielä odottaville: ilosanoma, enää ei tarvitse odottaa, voit lisätä blogisi listalle itse! Ja parin päivän sisällä voi itse myös muokata jo ilmoitettujen tietoja! Mutta…

Gmailia käyttäen se vain ei olekaan niin helppoa. Voisin toki klikata vastaa-painiketta kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja, mutta mieluiten lähettäisin saman postin kaikille kerralla (vaikka massapostitus onkin hieman epäkohteliasta). Helpommin sanottu kuin tehty. Gmailin käyttöliittymä on sellainen, että osoitteen kopiointi mailista on jopa hankalampaa kuin varsinainen viestiin vastaaminen.

Jospa vain saisin tietyn kansion (tai Gmailissahan niitä siis kutsutaan Labeleiksi) sisällön raakatekstinä – siitä voisin kerätä ohjelmallisesti osoitteet talteen käden käänteessä. Eipä ole sellaista toimintoa. No, ehkäpä tavallisesta sähköpostiohjelmasta onnistuu helpommin. Gmailin POP-toiminto käyttöön, Thunderbird esiin ja imuroimaan posteja omalle koneelle.

Kuormituksen välttämiseksi Gmail antaa kuitenkin posteja ulos vain pienissä 300 kappaleen erissä. Minun postilaatikossani on 6183 viestiä. Postit tarkistetaan 10 minuutin välein (eikä sitä saa nopeuttaa, koska muuten Gmail saattaa väliaikaisesti sulkea tunnuksen). Eli palataan asiaan vajaan neljän tunnin kuluttua (koska tietysti vanhimmat viestit saapuvat ensin).

Äh, taidan sittenkin alkaa lähettää posteja vanhalla kunnon leikkaa-liimaa-periaatteella.

Tietokoneetko tekevät elämästä helppoa?

Olettekos muuten huomanneet, että Blogilista näyttää uutuudet nykyään aika komeasti. Uusi saitti antaa myös mukavasti monenlaista mielenkiintoista dataa, josta saa aikaiseksi vielä hienoja top-listoja (vink, vink). Tai miksikä niitä nyt sitten keksinkään kutsua (olettekos huomanneet että Koirapuistossa on asiasta äänestys).

Linkatuimmat blogit -listakin houkutteli kimppuunsa ensimmäisen hakkerin. Hehee :-) Tuo lista kaipaakin vielä suurta viilausta – hyvä juttu että tällainenkin bugi löytyi…

Top-listaan liittyen vielä (joku tätä ihmetteli): Blogien tiedot päivittyvät sekä Pinseriin että Blogilistaan. Toisin sanoen: vanha lista, pamaus ja top-lista sisältävät kaikki samat blogit kuin blogilistakin. Myös uutuudet tulevat näkyviin täällä Pinserin puolella.

Tilaukset eivät kuitenkaan päivity listalta toiselle. Blogilistan käyttäjillä on mahdollisuus ottaa uudelle puolelle kopio pamauksensa sisällöstä, mutta blogin rastittaminen pamauksessa ei rastita sitä blogilistassa, eikä päinvastoin. Sanoinkohan tarpeeksi epäselvästi ;-)

Joku harmitteli sitä että uudella puolella rastittamista ei voisi kutsua enää pamauttamiseksi. Höpsis, totta kai voi!

Sitten vielä vinkki bloginpitäjille: Kun olet kirjoittanut uuden jutun, etsi blogisi inforuutu Blogilista.fi:stä (se tulee siitä sinisestä i-napista blogin nimen perässä). Löydät sieltä linkin “Lataa nyt”. Kun klikkaat tuota linkkiä, blogilista siirtää blogisi tarkistuslistan kärkeen ja päivityksesi näkyy listalla melkein samantien. Voit myös tehdä linkkiin kirjanmerkin tai tarttua siitä kiinni ja hinata selaimesi työkalupalkkiin. Näin sinulla on nappi jolla voit kutsua blogilistan tarkistuskäynnille yhdellä näpäytyksellä.

Mutta ei sitten hakata sitä linkkiä jatkuvasti, sillä painalluksella ei ole mitään vaikutusta jos et ole kirjoittanut blogiisi. Saat korkeintaan aikaan haamupäivityksen (ja blogilista saattaa pistää liian usein haamupäivittyviä hetkeksi jäähylle).

Joku siellä takarivissä jo huutaa “koska saadaan XML-RPC ping?” — sekin tulee pian (ja tulee paljon nopeammin jos joku innokas lukija lähettää minulle sähköpostina rautalankaohjeen tuohon vaadituista viestiformaateista).

PS. Gmail-kutsuja näyttää olevan vielä jäljellä. Tarvitsijat lähettäkööt postia…

3 thoughts on “Säätöyö

  1. Mainitaan nyt viel, ett toki min URLit muutin oikeille paikoilleen viel saman pivn aikana. Mutta olihan sit kokeiltava, mit!

  2. Noh, lkp ottako hkkerintitermi liian vakavasti, olihan siin smiley perss.

    Hkkerinti on positiivinen sana, krkkerinti on sit mit pahantahtoiset ilkit tekevt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *