Valokuvia aurinkokunnan toiselta laidalta

Viime aikoina on tullut paljon avaruusuutisia, mutta nehän ovat aina mielenkiintoisia! Tuskin kukaan on välttynyt kuulemasta siitä, kuinka Hyugens-luotain laskeutui eilen Saturnusta kiertävän Titan-kuun pinnalle.

Tänään meille on tarjoiltu ensimmäisiä valokuvia tämän kaukaisen planeetan pinnalta. Lepuuta silmiäsi NASA:n kuvakokoelmassa. Space.comin jutusta löytyy myös kuvia ja Slashdotista lisää linkkejä aiheeseen. Ja tähänkin liittyy sankarillinen rakettitieteilijätarina!

4 thoughts on “Valokuvia aurinkokunnan toiselta laidalta

 1. Jep, kuvia piti luotaimelta tulla alun perin noin 700.
  Kaikki luotaimen Cassinille lhettm data oli varmennettu yhtaikaisesti kahdelle radiokanavalla (“A ja B”) kuvalhetyksi lukuunottamatta.

  Puolet kuvista eli noin 350 tuli radiokanavaa A pitkin ja toinen puoli radiokanavaa B.

  Nytp vain psi kymn niin ett Cassini ei jostain syyst alkanutkaa kuuntelemaan tuota A radiokanavaa!?

  Tulee ikvsti mieleen tuo vuosia sitten sattunut mitta-asteikko muunnos sekoilu jonka ansiosta luotain iskeytyi Marsin pintaa liian suurella nopeudella.

  No joka tapauksessa, onnea Esalle ja Nasalla tuonkin johosta.

  /Miihkali

 2. Viel kun YLE linkittisi ja tll olisi hollantilaisten tekem nitys siit, kuinka Huygens nnetn. Hiens on nyt vakiintunut kytnt.

 3. Titan on tietenkin Saturnuksen KUU, joten …

  Dataa saatanee muuten talteen mys maa-asemien tallentamista nauhoituksista, joten ei ht.

  Space.comissa on mys nytett suomalaisesta avaruustekniikasta – eli ninytteit paineentunnistusinstrumentista (HASI), jossa kuuluu laskeutuvan aluksen aikaansaamaa tuulta, sek mys suomalaisen korkeustutkan vikin aluksen laskeutuessa. http://www.space.com ja siit linkki… On mp3, joten siit tekemn omia miksauksia :)

  Mys: http://www.eduskunta.fi/fakta/tutkas/julk0201.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *