Valokuvia aurinkokunnan toiselta laidalta

Viime aikoina on tullut paljon avaruusuutisia, mutta nehän ovat aina mielenkiintoisia! Tuskin kukaan on välttynyt kuulemasta siitä, kuinka Hyugens-luotain laskeutui eilen Saturnusta kiertävän Titan-kuun pinnalle.

Tänään meille on tarjoiltu ensimmäisiä valokuvia tämän kaukaisen planeetan pinnalta. Lepuuta silmiäsi NASA:n kuvakokoelmassa. Space.comin jutusta löytyy myös kuvia ja Slashdotista lisää linkkejä aiheeseen. Ja tähänkin liittyy sankarillinen rakettitieteilijätarina!

4 thoughts on “Valokuvia aurinkokunnan toiselta laidalta

 1. Jep, kuvia piti luotaimelta tulla alun perin noin 700.
  Kaikki luotaimen Cassinille lähettämä data oli varmennettu yhtäaikaisesti kahdelle radiokanavalla (“A ja B”) kuvalähetyksiä lukuunottamatta.

  Puolet kuvista eli noin 350 tuli radiokanavaa A pitkin ja toinen puoli radiokanavaa B.

  Nytpä vain pääsi käymään niin että Cassini ei jostain syystä alkanutkaa kuuntelemaan tuota A radiokanavaa!?

  Tulee ikävästi mieleen tuo vuosia sitten sattunut mitta-asteikko muunnos sekoilu jonka ansiosta luotain iskeytyi Marsin pintaa liian suurella nopeudella.

  No joka tapauksessa, onnea Esalle ja Nasalla tuonkin johosta.

  /Miihkali

 2. Vielä kun YLE linkittäisi ja täällä olisi hollantilaisten tekemä äänitys siitä, kuinka Huygens äännetään. Höiens on nyt vakiintunut käytäntö.

 3. Titan on tietenkin Saturnuksen KUU, joten …

  Dataa saatanee muuten talteen myös maa-asemien tallentamista nauhoituksista, joten ei hätää.

  Space.comissa on myös näytettä suomalaisesta avaruustekniikasta – eli ääninäytteitä paineentunnistusinstrumentista (HASI), jossa kuuluu laskeutuvan aluksen aikaansaamaa tuulta, sekä myös suomalaisen korkeustutkan vikinää aluksen laskeutuessa. http://www.space.com ja siitä linkki… On mp3, joten siitä tekemään omia miksauksia :)

  Myös: http://www.eduskunta.fi/fakta/tutkas/julk0201.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *