Keskisuomalaisen kertomaa

Keskisuomalainen valistaa meitä tänään sähkeuutisissaan otsikolla “Ensimmäinen blogi kunnallisvaaleihin”:

“Kunnallisvaaliehdokas, IT-alan ammattilainen Sami Kettunen (kesk.) on avannut internetissä sähköisen päiväkirjan eli blogin (www.kettunen.com). Se on ilmiönä uutuus kunnallisvaalikampanjoinnissa ja Kettusen itsensä mukaan jopa Suomen ensimmäinen”.

Jaa-a. :-)

(thanx Jaska J.)

17 thoughts on “Keskisuomalaisen kertomaa

 1. Onhan niitä muitakin. Kaikki ei vaan ole onnistunut saamaan niitä näkyviin lehteen! Hyvä mainos silti. Taitaa olla tänään Suomen suosituin kunnallisvaaliehdokas…

 2. Ystävälläni on kanssa blogi ollut auki jo heinäkuusta lähtien – tarkoituksena panostaa juuri kunnallisvaaleihin. Suunniteltiin ideaa jo kaverin kanssa toukokuussa, että ei se välttämättä nyt ihan niin mene kuin Keskisuomalainen kirjoittaa.

 3. Minullakin on ihan oma kunnallisvaaliblogi – siis oikealla nimelläni. Linkki vain kotisivulta…Kyllä meitä täällä riittää, joten ei ole kyse aivan uudesta ilmiöstä.

 4. Mainitusta Sami Kettusen blogista:

  “Pyrin siihen, että tässä blogissa on vain faktaa ja tarkistettuja tosiasioita. Jos kirjoitan huhuista niin se mainitaan kyseisen huhun kohdalla – näin fakta pysyy faktana ja kaupunkilaistarinat eivät sekoitu totuuteen.”

  8-)

  Siis oikeesti. Tällaista selkärankaa pitää olla…

 5. Mielenkiintoista kerrassaan. Minun blogini esimerkiksi on ollut pystyssä 20.11.2003 asti ja perustettu nimenomaan näitä kunnallisvaaleja koskien. Tuskin ainoana.

 6. Tarkennus, josta bloggasin juuri: Kettunen itse ilmaisee, että hänellä on tiettävästi jyväskyläläisistä ehdokkaista ainoana blogi. Ainakaan blogissaan hän ei siis retostele olevansa Suomen ensimmäinen blogi, eikä tunnu muutenkaan retostelevan. Keskisuomalaisen toimittajalle on tainnut tulla kämmi isolla Koolla.

 7. Eiköhän tuollainen juttu ole aina tulosta herran omasta mediatiedotteesta.

  Juttu on julkaistu paperilehdessäkin, ja noottini oli jäänyt huomiotta. Hyväntahtoinen tulkinta on, että noottini tuli deadlinen jälkeen ja että uutinen oikaistaan huomenna – mutta kuinka todennäköistä se on.

 8. Keskisuomalaisen deadline lienee jossain kymmenen korvilla tai vähän sen jälkeen. Antti-Juhanin palaute on varmasti jäänyt huomioimatta kaikessa kiireessä.

 9. Liian usein “ensimmäinen” uutisia lukiessa tulee vastaan juttuja jossa ei olla riittävän tarkkoja taustojen kanssa. Joskus on melkein mahdotonta sanoa kuka oli “oikeesti” ensimmäinen kun sen ensimmäisen määrittelemisessä olisi kijotettava ainaskin tuhannen sanan verran tekstiä jotta se erottuisi muista “ensimmäisistä”, esim. televisio.

  Monasti sitten vuosia myöhemmin sovitaan että se ja se oli ekana kun nähdään miten kyseinen “ensimmäinen” erottuu merkittävästi muista “ensimmäisistä” yritelmistä.

 10. En uskonut olevani Suomen ensimmäinen – Jyväskylän kylläkin. Kiitos palautteesta koskien blogiani, sitä on tullut mukavan paljon.

  Pistin viittaukset muutamiin muihin vaaliblogeihin omaltani. Mainio homma, että blogien voimaa käytetään muuallakin vaalityössä. Tässä äänestäjät pääsevät oikeasti näkemään ehdokkaiden ajatuksia…

 11. APUA! Sami Kettunen ja Keskisuomalainen kirjoittavat valheita! Kuinka uskaltavatkin väittää tuommoista! Tämä vääryys pitää korjata HETI! Kaikki kirjoittamaan nootteja! Isot herrat taas panettelee pieniä bloginpitäjiä! Onneksi maailma tulee taas huomaamaan miten suomalaiset bloginpitäjät korjaavat virheet ja suoriutuvat voittajina!

 12. Tervehdys bloginpitäjät ja pahoitteluni kirjoittamani uutisen aiheuttamasta mielipahasta.
  Jotta asiaa ei ohuella oikaisulla ohitettaisi, haluan tehdä jutun, jossa kerrotaan, että bloginpitäminen on keksitty kunnallisvaaleissa jo aikaisemmin ja että mm. nämä henkilöt sellaisen ovat pistäneet pystyyn. Pyydän siis, että “nämä” henkilöt voisivat laittaa minulle sähköpostilla tietoja blogeistaan.

 13. Joo. Omakin kunnallisvaaliblogi on ollut auki heinäkuusta. Taitaa olla tuttuja toimittajia duunissa siellä lehdessä tuolla Samilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *