Kesälomaprojekti

Kesäloma. Myöhään valvomista, vielä myöhempään nukkumista. Raukeaa löhöilyä. Pyh, tuotahan tehdään joka viikonloppu! Tällä lomalla on vuorossa taas uuden asian kokeileminen. En ole vielä koskaan maalannut talon ulkoseinää, joten tuumasta toimeen. Kun nuo kesäiset kelitkin alkoivat juuri sopivasti yhtäaikaa lomani alkaessa (tätähän ennustinkin!)

Homma menee näin: ensin kannetaan rautakauppaan jotakuinkin nörttien leikkikalun (sellaisen pauttiarallaa satagrammaisen, useamman gigatavun kokoisen) verran rahaa ja tullaan pois tikapuiden, siveltimien, kaapimien, teräsharjojen, pressujen, teippien sekä alus-, päällys-, väli- ja mitäliemaalia sisältävien purkkien kera. Kotiin tultua täytetään vesipullo, kääritään hihat ja hyökätään talon seinän kimppuun. Raaps vain, vanhat maalit pois.

Myöhemmin illalla auringon painuessa jo puskien taakse ensimmäinen vaihe on lopultakin valmis. Paljaaksikynityt seinälaudat näyttävät lähinnä vanhalta ladolta ja käsivarret kipinöivät punaisia kolmioita ranteesta olkapäihin saakka, kuin tv-mainoksessa konsanaan. Kaivan nenästäni maalipölyä varmaan vielä joulunakin.

Nolon asiasta tekee se, että asumme tiilitalossa. Sankarillisesti raaputtamani seinä on itse asiassa vajaan kuuden neliön kokoinen pala laudoitusta yhdellä seinällä. Ja samanlaisia löytyy vielä kuusi muuta. Tästä on vedettävissä jompikumpi kahdesta johtopäätöksestä: a) ne, jotka tekevät tätä huvikseen muiden arkiaskareiden ohessa ovat Oikeita Äijiä tai b) jollain salaisella Oikeiden Äijien tuntemalla kepulikonstilla vanhojen maalien hävittäminen olisi sujunut käden käänteessä.

Huomenna jatketaan ja katsotaan mitä ihmeellisyyksiä maalipurkkien sisältä paljastuu ja miten ne saa levitettyä seinään kunnialla. Pitäkää peukkuja.

8 thoughts on “Kesälomaprojekti

  1. Nyt sie Samikki oot ksittnyt vrin: vanhojen maalien rapsottaminen seinist amatriprojekteissa on naisten hommia. ijt sekottelee maaleja ja ohentelee ja mit niille nyt sitten tehdnkin, oikein ijt keittelee itse punamullat. Mutta naisvki rapsuttaa. Nin on, nimittin.

  2. ijien konsti on kuumailmapuhallin. Sill kun maalia lmmitt, irtoaa se puusta itsestn, viel pern hieman nytt kaavinta -> on sein puhdas.

  3. Mea, rapsuttaminen ei todellakaan ole naisten hommaa. :-) Olet nyt ksittnyt jotakin vrin! Naisten kuuluu toimia taideraatina, joka selitt, arvioi ja tulkitsee seinn syntyv maalipintaa. Niin. :-D

  4. Jaa nin. Nootti lhtee siin tapauksessa islleni, joka vakuutti, ett se on vain ja ainoastaan naisten tyt. Ja min uskoin. Tosin isk vitti, ett maalaaminenkin on naisten tyt ja mies sekoittaa ja arvioi. Ja senkin uskoin. Ett piti tmkin piv kokea; vanha isni ei ollutkaan aina oikeassa. Huoh!

  5. Jaahas,
    Nyt on 25.8. ja mitn uutisia maalausprojektin edistymisest ei ny. Onko rukkaset lyty naulaan ja pensselit santaan?

    nimim. “huolestunut pinserinlukija”

  6. Ei sentn ole projektia unohdettu :-) Seinss on nyt puunsuojaa ja alusmaalia mutta lopulliset maalit saavat odottaa sadekuurojen ohimenemist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *